fredag 1. oktober 2010

Noen holder fortsatt ut...

Bortsett fra i natt, så har det vært tre frostnetter på rad. Tydelig at vinteren er rett rundt hjørnet dessverre. Men jeg var ute i hagen i går, og fikk tatt noen bilder av de som ikke bryr seg så mye om noen få minusgrader.  På søndag er det meldt et fryktelig regnvær, så da sier nok tidløsene takk for seg. Synd, for de er så fine synes jeg. Nye i hagen for meg nå i høst, men jeg håper de kommer igjen til neste år.

 Rosalilla tidløs i en blek høstsol
 Hvit tidløs som nesten er rosa i midten av blomsten
                                  Høstormedrue
 Gentiana sino-ornata. Lurer på om den heter 'Borge'...
                                  Til slutt 'Rhapsody in Blue'

8 kommentarer:

 1. Tidløs er så vakre! Hos meg (sunnmørshagen) er det den hvite enkle som trives best. Den kommer med et vell av blomster og står lenge, lenge.

  SvarSlett
 2. å, så fine bilder av tidløsen! Jeg er svak for de fylte, de formelig strutter av kronblader :)

  SvarSlett
 3. Jeg har også noen forskjellige av disse vakre 'nøgne jomfruer', mine blir flere for hvert år, litt mye bladverk på vår/forsommer, men utrolig spennende hvor de kommer opp på høsten, for det har jeg alltid glemt. Nå har jeg noen overalt i hagen. Ha en fin oktoberhelg.

  SvarSlett
 4. Berit, ja de er vakre. Jeg har bare prøvd meg på de doble i år da jeg egentlig liker de best. Men det er jo mulig at de enkle er lettere å få til.

  anne, ja jeg er også veldig svak for alt som er dobbelt av blomster.

  Bjørg, jeg er så spent på om de vil trives her. Tar ikke det som noen selvfølge, så det blir spennende neste høst. Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 5. The tall flowers of Høstormedrue look great in the Fall. They make a nice contrast to other flowers at this time of year. I like the look of the leaves behind other plants in the shade garden, too.

  Your Gentian has a wonderful colour.

  SvarSlett
 6. Så nydelige bilder:) Jeg følger bloggen din, husker ikke om jeg har lagt igjen noen kommentar før. Gøy å få tips om Høstormedrue og Tidløs som jeg ikke kjente til. Likte spesielt godt Tidløs! Flott blogg du har:) Hilsen Line fra Østensjøhagen

  SvarSlett
 7. Northern Shade, høstormedrue is the norwegian name on Cimisifuga
  ramosa 'Atropurpurea'.

  The light blue gentiania is a rare colour. The white and dark blue is more common.

  SvarSlett
 8. Line, nei jeg tror ikke du har kommentert her før, men det var kjempekoselig at du endelig skrev noe her! Høstormedrue blomstrer vanligvis ikke så sent. I fjor blomstret den i august. Tidløs er en flott høstplante, ja.

  SvarSlett