fredag 2. juli 2010

Før og etter bilder

I det siste har jeg holdt på med det jeg kaller woodland 4. Dette er et område hvor det før bare var skog. Det har etterhvert blitt felt noen trær for å få mer lys og plass til nye bed. Bildet over er tatt våren 2009 før vi felte mange av trærne som sto der.

Her tippet jeg all jorda fra utgravingen av dammen i fjor sommer. Det var omtrent bare blåleire. Når bildet ble tatt hadde jeg fått utover all jorda.

Her har det blitt litt forskjell!

Sånn så det ut nedenfor.

Sånn ser det ut nå. Her har jeg plantet mange av minihostaene. Jeg er ikke helt ferdig enda, for jeg skal ha på bark i hele området også. Dette er et område med morgensol, og etter kl.13.00 er det skygge der. Det er et perfekt sted for hosta, så jeg håper at de vil trives der.

14 kommentarer:

 1. Skal si det ble forskjell, ja! Kjempejobb! Men du må vel bare rydde nye bed konstant, så mange lekkerbiskner du skaffer deg. ;)

  SvarSlett
 2. Her ble det fint Marit!
  Du har virkelig stått på for å skaffe alle hostaene dine en super vokseplass!
  Og så mange fine iriser du viser i innlegget under. Jeg strever fortsatt med å få dem til å ville trives her.

  SvarSlett
 3. Ååå, dette blir flott! Du har virkelig mange hosta :)Skulle gjerne sett hagen din live en gang.

  Håper sommeren din blir full av solfylte dager!

  SvarSlett
 4. Berit, ja det ble en viss forslkjell på før og nå. Ja, nå vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne, for det er mye sol her også. Må vel rydde nede ved bekken tror jeg ;)

  SvarSlett
 5. Marit, ja det har vært mye jobb. Men det er jo moro også da, og jeg tar alt i mitt tempo. Dette har blitt til under lang tid. Ikke sånt en gjør på en ettermiddag ;)

  Irisene stortrives her i tynt jordlag i en skråning hvor sola stekes absolutt hele dagen. Så kravstore er de ikke. Kanskje du steller dine for godt, Marit? ;)

  SvarSlett
 6. Heidi, ja nå begynner det å bli hostaland her. Skulle du være på disse kanter en gang, må du bare komme innom vet du! :)

  Takk for det, vi har allerede hatt mange fine sommerdager, men tar gjerne i mot noen flere :)

  SvarSlett
 7. Ååå...så vakkert dette området ble! Du har virkelig jobbet og stått på, å opparbeide et så stort areale krever mye!
  Håper du har det bra og nyter deilige sommerdager, Marit :)

  SvarSlett
 8. Takk for det, Ninni! Joda, her er det flotte sommerdager, og formen er ikke så ille for tiden. Sommervarme hjelper på det meste ;)

  SvarSlett
 9. Det var stor forandring ja, ble kjempe fint!

  SvarSlett
 10. På landet, takk for det :)

  SvarSlett
 11. For en jobb du har gjort. Kjempefint, ble det :)

  SvarSlett
 12. Flotte bilder, igjen, fint med før og nå, og jeg er jo også så heldig at jeg har sett det 'live'. gleder meg til å se det om et år eller to, når Hostaene har vokst seg til. Du er så dyktig, både med tilplanting og kunnskap om navn. Jeg er imponert.

  SvarSlett
 13. Takk for det, Bjørg. Jeg er jo så heldig å få deg på besøk rett som det er. Kjempekoselig!

  Det området hvor de nyplantede hostaene blir bedre når de får vokst seg til, ja. Hosta trenger et par år på seg før de når sin rette størrelse.

  SvarSlett