torsdag 29. juli 2010

Forskjell på farge i sol og skygge

Dette bildet er egentlig tatt av en hosta, men på siden til venstre står en av mine yndlings heucera, nemlig 'Encore'. I skygge/ halvskygge blir den rosabeige, men skifter farge når den får mer sol.

Dette er samme heuchera, bare plassert i sol.

På mandag var jeg og Nemi på tur rundt i Vestfold, og besøkte to hagesentere. Det ble med hjem ulike 6 heuchera, 1 heucherella, 1 pulmonaria med sølvfarget bladverk, tre forskjellige solhatter, 1 Iris pallida 'Variegata'( som sikkert ikke overlever vinteren), 1 Opiophogon planiscapus 'Nigrescens', 1 Sedum 'Postman's Pride' og en Pinus strobus 'Fastigiata'
Denne furuen er så nydelig med sine blå nåler. Jeg vet bare ikke helt hvor jeg skal plassere den, for den trenger sol og god plass. Må nok sette den midt på plenen et sted...

Ellers så er alt som det pleier. Fikk på tirsdag en eske full av dagliljer fra importen som Line hadde. 2o nye planter å plassere er da ingenting... ;)

8 kommentarer:

 1. artig heuchera det der. Den stikker seg fram kan man si. Veit ikke helt hva jeg egentlig synes om heuchera i den fargen der, har kun sett de på bilder, men de synes jo definitivt i beddet.

  SvarSlett
 2. anne, ja den synes i hvertfall godt med den fargen ;)

  SvarSlett
 3. forstår det slik at mange planter skifter farge etter hvor de står..

  fikk et tips i dk om å plante i bøtter eller trau det første året slik at jeg kunne flytte plantene dersom de ikke trivdes uten å måtte grave de opp.. danskene bruker murerbøtter.. koster ingenting og er lett i utgangspunktet.. stikk hull i botten og fyll litt leca i.. du kan jo kanskje prøve med treet slik at du har mulighet å flytte det uten å skade røtterne..

  ha en fortsatt herlig sommer og takk for kommentar hos meg:) klem

  SvarSlett
 4. Jeg flyttet Sum and Substance til mer solfylt sted, den var ganske gul da, men nye blad er grønne. Ikke at det spiller stor rolle, men har sett et bilde av denne i fulle sol og den er da ganske gul. Har du opplevd det samme ??
  Så heldig med nye/flere dagliljer. Jeg har ikke plass, men flere Hosta skal jeg vel alltids få plassert !!!!!!!

  SvarSlett
 5. Tjihiii. fort gjort å samle på seg flere Heucheraer. Jeg ble så glad i går da jeg fant ut at Opiophogon planiscapus 'Nigrescens' hadde overlevd vinteren og så her da som det var -32 i vinter og tynt snødekke. Snodig.

  SvarSlett
 6. bea, ja det er mange som skifter farge, f.eks hosta. Takk for tips, jeg har mange murerbøtter, så jeg kan evt. plante treet i den inntil videre.

  Ha en fortsatt fin sommer du også *klem*

  SvarSlett
 7. Bjørg, nei det har jeg ikke. Men følg med på den neste sommer når den får sterk sol med en gang. Kanskje det har noe å si at du har flyttet den?
  Ja, hosta er det alltid plass til ;)

  SvarSlett
 8. Tove, ja det er samleplante nr. 2 etter hosta!
  Den ophiopogon trenger veldig god drenering, men det var jo rart at den hadde overlevd 32 minus da! Jeg har bare en fra før, og den klarte også vinteren her. Håper de klarer seg til neste vinter også. De er så fine.

  SvarSlett