tirsdag 23. februar 2010

Så var det noen flere hosta igjen...

'Sagae'

Dette er en hosta som kan bli stor med tiden. Den trives best i halvskygge, og vokser ikke veldig fort. Den er gul i kantene på våren, men skifter over til kremfarget utpå sommeren.


'Ghostmaster'

Dette er en medium størrelse hosta og som trives best i halvskygge. Den har litt vridde blader og uregelmessige tegninger.

'Blue Umbrellas'

Dette er en hosta som jeg nettopp har fått identifisert. Den kjøpte jeg nemlig hos Rolf Eide, og da som 'Dancing in the Rain' . Den ser jo helt anneledes ut med hvite og grønne blader. Men den er ikke alltid stabil, og har derfor gått tilbake til opphavet/pollensorten som da heter 'Blue Umbrellas'. Vel, aldri så galt at det ikke er godt for noe. Jeg har nemlig en til av 'Dancing in the Rain', og den holder seg fint. Jeg må bare flytte denne planten til sommeren, da den blir kjempestor. Denne trives også best i skygge for å beholde fargen.

'Winfield Blue'

Dette er en hosta som vokser sakte som mange av de "blå" gjør. Den trives absolutt best i skygge/halvskygge, og der får den også den flotte blåfargen sin. I sol blir den grønn. Denne er av størrelse liten.

'Chinese Sunrise'


Dette er en hosta som tåler både sol og skygge. Den vokser fort og trives overalt. Den har bare en feil etter min mening, og det er at den skifter til nesten helt grønn i løpet av sommeren. På våren har den en nydelig nesten eplegrønn farge med en tynn mørkegrønn kant. Men men, en kan jo ikke få alt på en plante ;) Denne regnes som medium i størrelse.

Ellers skjer det ikke mye her for tiden. Jeg er deppa pga. all snøen. Det kom 30 cm med snø sist i forrige uke, og det er minst en meter snø på flatmark her. Snøen har nok søkket noe i sammen, ellers hadde det vært to meter her nå ;)
I morgen skal vi måke litt av takene her, for det har ikke gått et eneste takras i hele vinter. Det har jo ikke vært plussgrader her siden snøen kom i november!

7 kommentarer:

 1. Ja det er noe dritt med den snøen. Trøsten er at den sikkert forsvinner fort, er jo bare bøssesnø. Fine hosta som vanlig, jeg sådde noen hostamikser for noen dager siden og venter spent! Ønsker deg og dine en fin kveld :)
  Line

  SvarSlett
 2. Du har virkelig mange flotte hosta :-)

  SvarSlett
 3. Hosta er en super fin plante. Nå om dagen får jeg ikke helt bestemt meg om jeg skal bestille flere fra Zimtrade eller ikke. Det er så mange fine og jeg vet at jeg vil aldri få nok.
  Flotte bilder.

  SvarSlett
 4. For en overraskelse det var å finne et Hosta-innlegghos deg igjen ;) Sistemann hadde litt bambuslignende blaer, skjønner hvordan den fikk navnet :)

  Vi får bite tennene sammen og holde ut de siste ukene før våren kommer. Det er meldt mildere vær fra i natt, krysser alt for at de har rett!

  SvarSlett
 5. 28 kalde hos oss i dag tidlig. Hau! Hostaene dine varmer, så mange fine du har. Likte den siste spesielt godt, jeg får være på utkikk når/hvis det blir bart og åpne hagesentre en gang!

  SvarSlett
 6. Snørydding på taket høres ikke kjekt ut, skjønner godt at du blir deppa av all snøen.

  Spennende utvalg av hosta og så mange sorter du har!

  SvarSlett
 7. Line, ja det er spennende at du sår hosta. Det har jeg overlatt til naturen her, men det hadde vært morsomt å prøvd det.

  Tove, ja det har blitt noen sorter, og det blir nok enda flere ;)

  Vivi, jeg har ikke prøvd å bestille hosta fra Zimtrade før, men de har jo generellt et godt rykte på bra planter. Men det finnes jo endel hosta i handelen på våren også.

  Ninni, ja kom ikke det som en bombe? ;)Håper på varmere vær nå ja...

  Berit, fytti... her var det "bare" 25 i dag...
  Jeg skal ha deg i tankene hvis jeg skal dele min.

  Randine, det ble ikke noe av i dag, for det var alt for kaldt. Jeg har nesten ikke vært utenfor døra i dag. Ja, det har blitt noen sorter etterhvert :)

  SvarSlett