tirsdag 16. februar 2010

Fristelsene står i kø...

Det er bare å innrømme det, jeg er elendig til å motstå friselser...
Her om kvelden fikk jeg melding i fra Sigrid på hagegal at det var en liljeimport på gang med en dags bestillingsfrist. Det gikk jo som det måtte gå. Men jeg begrenset meg veldig, da jeg egentlig ikke har plass til en eneste lilje. Jeg har så mange fra før, og fikk plantet noen i høst også. Jeg bestilte bare doble liljer bortsett fra en. Har noen doble fra før, og synes de er så flotte.

I kveld kom det mail i fra Eli Marie Reiten (planteliste), og da ble det jammen noen planter bestilt derfra også... Jeg bør egentlig fratas tastaturet og visakortet, for dette blir en meget dyr sesong ser jeg allerede nå. Hostabestillingslista er milelang, men det er som forventet.

Har holdt meg unna hageglede, men regner med å gå på en sprekk når Zimtrade sin katalog dumper ned i postkassa.

Fabler også om det jeg tenkte på i fjor, nemlig lage hagestier og lage flere bed på plenen. Målet mitt er å utradere plenen i veldig stor grad. Har lyst å plante en slags allè med vintergrønne trær langs med der hvor det står mange halvstore furutrær, og legge belegningstein som gangsti mellom der. Og så lage opphøyde bed rundt de vintergrønne med mere hostaplanter. Jeg trenger mere skygge inn i hagen, og ønsker tips på vintergrønne planter som vokser fort og tåler masse sol.

Bør helst vinne i lotto snart ;) Men det er i hvertfall gratis å drømme!

I går priklet jeg hele 7 potter med blodbeger, og det har spirt flere i dag. Priklet også ørten potter med mørkbladede georginer, og de spirer 110%. Har så store plassproblemer allerede, at våren bør komme fort. Har ennå ikke sådd hverken tomat eller agurk, og skal jo ha plass til det også.

Det er meldt om mer snø i dagene som kommer. Vinteren virker uendelig lang akkurat nå.

6 kommentarer:

 1. He,he - fikk lurt deg utpå der :-D
  Kunne du tenkt deg å videresende lista fra Eli Marie? Bare sånn i tilfelle jeg finner noe der?
  Jo lenger og tøffere vinter - jo flere plantebestillinger. Det slår aldri feil;-)

  SvarSlett
 2. Det er en sunn fristelse å falle for Marit :) Det kunne vært så mye annet, både dyrere og nedbrytende. Kos deg uten dårlig samvittighet du :)

  SvarSlett
 3. Å drømme er gratis, å planlegge er gratis, å så er nesten gratis. Men når det kommer til plantebestillinger snakker vi vel helst ikke høyt om kostnadene, hehe! Men som Ninni sier: det finnes så absolutt dyrere diller. Noen samler visst på diamanter....

  SvarSlett
 4. Sigrid, ja det fikk du ;) Men jeg er ikke vanskelig å lede som du kanskje vet... *ler* Jeg har sendt deg en pm, og har lagt den ut på hagegal.

  SvarSlett
 5. Ninni, ja noen laster må en jo ha. Jeg storkoser meg med dillene mine, så de er egentlig verdt hver krone!

  SvarSlett
 6. Berit, ja enkelte ting snakker en ikke høyt om. Du har rett, diamanter er dyrere enn planter. Mye kjedeligere også tror jeg ;)

  SvarSlett