mandag 8. februar 2010

Noen små hosta...

Disse svarte plastskiltene er ikke så store, så det sier litt om hvor liten denne er. Vokser sakte, og trives i halvskygge. Jeg har virkelig sansen for disse minihostaene, for de er så søte :)

'Cherish'

Denne er en mini hosta og den vokser temmelig sakte som mange av de bittesmå hostaene gjør. De små kan fint plantes i en frostsikker krukke og dekkes med granbar og snø for best overvintring. Den trives best i halvskygge.

'Cat and Mouse'

Dette er en liten/medium hosta som vokser ganske sakte. Den er gulgrønn i kantene først på våren, men skifter til cremefarget senere på sommeren. Trives best i halvskygge.
'Aristocrat'

I natt kom kulda tilbake, for det var 15 minus i dag tidlig. Det er det nå også, så jeg gjør meg ingen forhåpninger om noe snøsmelting med det første...
I dag la jeg i bløt de siste irisfrøene, og de andre er lagt i kjøleskapet igjen, nå med vått papir. Tenkte jeg skulle få sådd noen flere frø en av dagene.
er spent på om alle helleborusplantene vil overleve. Tror jeg har priklet 12 stk. og det er jo bare helt fantastisk i mine øyne. Hvis de overlever frem til våren skal de plasseres sammen med hosta i mitt nye proskjekt woodland 3 som jeg begynte på i sommer. Jeg lengter meg vill etter våren...

19 kommentarer:

 1. Jeg kjenner bare hvor hostadilla truer med å bryte fram med alle disse fine hostabildene du legger inn.
  Men jeg må bare stikke fingeren i jorda og innse at jeg har ikke så mange plasser her på tomta som egner seg til hosta.

  SvarSlett
 2. Så fine!! Aldri sett minihosta. Visste ikke at det fantes engang. En fin dille du har der! :D

  SvarSlett
 3. Nusselige er de! Hos meg bør de ha en viss størrelse for ikke å drukne i ugras....

  SvarSlett
 4. Elsa, ja det kan være skummelt å lese i blogger innimellom ;)
  Det finnes hosta som tålet sol godt bare de står litt fuktig.

  SvarSlett
 5. orchis, hosta finnes i 5 størrelser. Fra mini til kjempestore. Så der er det mange forskjellige størrelser å velge i.
  Er det før tørt i Portugal til hosta?

  SvarSlett
 6. Berit, ja en må velge stedet hvor de små skal stå med omhu. De kan veldig lett forsvinne, ja. Ugrasset vokser like godt rundt de som andre planter, så det må en tenke på (og luke vekk) ;)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest at Hosta dyrkes i store deler av California som også har middelhavsklima. Vil tro at de kan trives bra dersom de beskyttes mot sola og holdes tilstrekkelig fuktige. En art jeg virkelig har lyst å forøke er H. plantaginea. I tillegg til det flotte bladverket har den vakre duftende blomster. Har du den?

  SvarSlett
 8. Har du Mouse Ear Marit? Den synes jeg er så nydelig. Den blir kanskje også regnet som en mini Hosta? De er kjempesøte de du viser, og så flott plassert de er mellom steinene med dekorstein rundt føttene :)

  SvarSlett
 9. Søte små hostaplanter og flott plassert mellom steinene og godt merket.

  Jeg er også lei kulden, selv om det blir varmere om dagen når solen kommer frem...

  SvarSlett
 10. orchis, ja jeg har den, men den har aldri blomstret her. Snakket med en i Nederland, og han sa at selv der har de problemer med å få den i blomst. Han hadde sett den i Tjekkia i blomst, og det var et nydelig syn.
  Hvis du bare har litt skygge på en plass i løpet av dagen burde det jo gå med hosta hos deg!
  Det må du prøve :)

  SvarSlett
 11. Ninni, ja jeg har fem eller seks forskjellige Mouse Ears hosta. Det er en hel serie med små hosta. Blue Mouse Ears er regnet som liten(small) men de fleste av de er satt som mini. De vokser så sakte, at det tar årevis før en kan dele på de. I hvertfall i vårt klima.
  Gråsteinene er av de 13,5 tonnene jeg kjøpte, det andre er akvariegrus som jeg hadde etter at jeg sluttet å ha akvarie. Like greit å få brukt det opp ;)

  SvarSlett
 12. Randine, å merke hostaene med en gang jeg kjøper de er heelt nødvendig. Jeg har så mange nå, at jeg klarer ikke huske navnene på alle sammen. Så uten navnelapper hadde jeg fått panikk ;)

  SvarSlett
 13. Så søte de små var:)

  Her er det også kaldt, kan ikke huske at vi har hatt så mye kulde så lenge her på disse trakter på mangfoldige år.
  Og noen snøsmelting er det slett ikke snakk om her heller - i dag kom det et bittelite lag med snø igjen.

  SvarSlett
 14. Søte små :-) Jeg har også noen som jeg prøver å berge fra å bli løpt over av naboene.
  Det ligger en award til deg inne på bloggen min:-)

  SvarSlett
 15. Juni, ja de er søte og små. Det har snødd her også i dag, og det snør fortsatt. Denne vinteren blir laaaaang tror jeg...

  SvarSlett
 16. Sigrid, ja med de små må en velge sine naboer med omhu. Jeg har tabbet meg litt ut på et par som plutselig ble veldig store og må flyttes til våren. Men det er jo ikke vanskligere enn det. Takk for award, Sigrid :)

  SvarSlett
 17. Brukte litt tid på å sikle meg gjennom sidene til Fransen Hosta (http://www.hostaparadise.com/) i Nederland idag. Ser ikke bort fra at en bestilling går dit snart...:) Er det derfra du har importert? Har også lest meg til at H. plantaginea og H. ventricosa og hybrider av dem, er de som tåler varmt klima best. Huff, skal jeg få ny dille igjen... :)

  SvarSlett
 18. orchis, der traff du spikeren på hodet! Det er i fra Fransen jeg har importert ja. du er heldig som slipper både frakt og sunnhetsertfikat. Det er så mange flotte hosta der at en kan dåne...
  Kraftige og flotte planter derfra. De vokser med en gang en får de i bakken selv her i Norge!
  Nye diller er da koselig? ;)

  SvarSlett
 19. Du er så flink med navnin og grus rundt plantene, der har jeg noe å lære, det ser kjempestilig ut. flotte bilder. Det er IKKE MORO med disse kalde nettene, selv om jeg ikke kan gjøre noe ute. Igår oppdaget jeg en påskelilje som blomstret. godt det er noen som tåler denne skiftningen i temperaturer.

  SvarSlett