torsdag 8. oktober 2009

Frost i dammenI går var det et merkelig vær her. Først på dagen var det kjølig og stille, men så ble det mye varmere og det kom fønvind. Tror det var nesten 15 grader på ettermiddagen, men det blåste utrolig mye til å være her. Resultat: halvparten av løvet ligger på bakken eller i dammen.
Så på det i går kveld, og det så ut som det var vannliljer i dammen.
I dag tidlig var det minus 4 grader, og dammen var helt frossen. Men den var så spesiell med alle disse bladene oppi, at jeg måtte ut og ta bilde av den. Hutre, hutre...
Fyrer i ovnen hver dag, og er glad for at hele garasjen er full av ved.
I morgen kommer lastebil med tilhenger full av grus og subbus. Nå skal veien repareres, for det trenger den virkelig. Vi er sju naboer som går i sammen om dette siden det er privat vei her.
Vi har også fått tilatelse av posten til å flytte postkassene til et nytt samlestativ som kommer lenger inn i veien her. Vi har også fått gravd ned en kum ved siden av veien her, og med drensrør for å lede noe av vannet vekk. Det har alltid samlet seg en stor vanndam på siden av veien her, og den håper vi nå blir borte. Da vi hadde en nabo med traktorgraver her, så støtte han på en gammel kum som lå omtrent på samme sted som den vi har gravd ned nå. Åpenbart har andre tenkt på det samme før, men det var ikke noe drensrør som gikk ut fra den gamle kummen. Så nå er det røret gravd ned fra grøfta og tvers over veien, og det ender langt nede i bakken. Det er skikkelig fall hele veien, så vi håper og tror at nå vil vannet bli borte.

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av en frossen dam!
  Frosten er vakker, men for tidlig. Jeg må ut i kveld og panikkhage mer, hutre!

  SvarSlett
 2. Flott nytt bilde av høst-trær og spennende bilder av frossen dam.

  Været og temperaturen skifter hele tiden her også, men ingen frost.

  Lykke til med veiutbedringen!

  SvarSlett
 3. Tusen takk, Berit og Randine!

  Ja, været skifter stadig, og en vet aldri helt når det blir skikkelig frost.

  SvarSlett
 4. Stemningsfulle bilder!!
  Ha en riktig god helg.

  SvarSlett
 5. Det kan bli mange fine bilder av dammen din utover høsten. Jeg var sikker på at du hadde fått en hel bråte med vannliljer ved første øyekast på bildene dine, men blader kan være vakkert det også!


  Håper den nye dreneringen virker som den skal:)

  SvarSlett
 6. Juni, ja det kunne se ut som vannliljer i dammen.

  Det med dreneringen ser vi først når det blir skikkelig regnvær og smelting igjen til våren.

  SvarSlett
 7. Hei Marit..

  Er det ikke deilig når man kan glede seg over så "små" ting i hverdagen.. blir selv fortrollet over slikt og stuper ut med kamera.. herlig å se at det er flere som føler det samme:o))

  Nydelige bilder og det ser faktisk ut som vannliljer.. er sikker på at om du hadde sittet en time ville du kunne få mange nye flotte motiv:o)))

  har også et stort nedsivingsanlegg her på eiendommen hvor jeg kan finne de utroligste motiv.. dansende svermer av insekter.. hegre og ender, eller bare "tonnevis" av lauv fra hestekastanjene rundt vannet..

  Ha en fortsatt fin søndag...

  Hilsen Bea i Danmark

  SvarSlett
 8. Hei Bea, så hyggelig at du stikker innom fra Danmark. Det er artig å kunne knipse et bilde av et motiv en liker, og vise det frem til andre. Det rare var at bare noen timet etterpå var isen smeltet, og motivet var borte...
  Det er bra at du har så mange flotte motiver i din nærhet. Ha en flott søndagskveld i Danmark!

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...