mandag 22. desember 2008

Bestilt litt frø

Jeg har blitt så inspirert av alle frøkatalogene jeg har fått, at i dag måtte jeg bare bestille noen frø i fra Gardens North. Jeg har ikke fått katalog i fra de, men bestilte endel frø derfra i fjor. Så jeg måtte bare gjenta det i år.

I natt sov jeg elendig pga. vindværet som var her i natt. Jeg tror ikke det har blåst sånn på de to årene vi har bodd her. Søppelstativet blåste over ende, og det bråkte noe fryktelig. I dag var det 7 varmegrader midt på dagen, men nå har det blitt minusgrader igjen. Fryktelig glatt er det fortsatt.

Fikk laget ferdig resten av konfekten med aprikoser og cognac i dag. I den oppskriften jeg skrev for noen dager siden sto det 500 gr. marsipan. Det er feil, for jeg brukte 750 gram...
Skikkelig søl og klin med skjokoladetrekk på de, men det hører med til julen.

Nå er alle gaver levert ut, og det begynner å ligne på jul her. Skal pynte resten i morgen og vaske gulvene. Da er det klappet og klart til at barna skal komme på julaften. Gleder meg :)

Ha en fin kveld!

10 kommentarer:

 1. Vind kan være fryktelig bråkete. Her blåste flaggstanga til naboen over ende. Heldigvis skadet den ingen da den datt.
  Og frøkataloger - ja, de kan være vanskelige å styre unna.

  Jeg ønsker deg og dine en god og trivelig jul!

  SvarSlett
 2. Takk for det, Juni. Ha en hyggelig jul du også! :)

  SvarSlett
 3. Jeg ble syk, så aprikosene ligger fortsatt i cognac, men hvor mye delfiafett bruker du ?? Håper jeg orker å lage dem i romjulen, da må vel bronkitt/lungebetennelsen ha gitt seg !!

  En riktig god jul til deg og dine, ønsker jeg deg.

  SvarSlett
 4. Høres deilig ut med aprikoser i konjakk. Gubben er imidlertid ikke glad i aprikoser, så jeg sto over det i år. Tror ikke jeg har godt av å lage noe som er bare til meg ;-)
  Vinden har tatt bra her ved Randsfjorden også. Men vi er nok mere vant til det. Uansett er det ikke noe koselig.

  Ha en riktig god jul, Marit :-)

  SvarSlett
 5. God jul! Jeg sparer frøkatalogene til romjula... da skal jeg nilese og sikkert bestille mye mere enn jeg noensinne kommer til å trenge *hihi*

  SvarSlett
 6. God jul og godt nyttår til deg og dine. Husets Herre og Nitrox hilser også. ;)

  SvarSlett
 7. Stakkars deg Bjørg, som ble syk nå rett før jul da. Jeg bruker ikke mye delfiafett, jeg tar bare kniven og skjærer av litt. Jeg brukte to plater med kokeskjokolade, og du må lage det i to omganger. Skjokoladen må være varm og flyende når du dypper masipanen i kjelen. den smeltes i vannbad sammen med delfiafettet.

  God jul til deg og dine, og god bedring!

  SvarSlett
 8. Sigrid, jeg har ikke godt av denne konfekten jeg heller, men får heller spise magert på nyåret ;) Mannen i huset liker denne konfekten, så jeg må bare lage den ;)

  Ha en god jul du også!

  SvarSlett
 9. Mokki, du må ha litt av en viljestyrke! Her blir hageblader og frøkataloger lest med en gang de kommer...

  God jul til deg også!

  SvarSlett
 10. smgj, God jul !Du får hilse tilbake til mann og katt og ønske de god jul!

  SvarSlett

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm...