onsdag 1. desember 2021

Isroser, iskaldt og en isbjørnfamilie...

Mye is i overskriften i dag.  Jeg fikk  på mandag flyttet resten av de bunnfrosne hortensia fra det gamle drivhuset. Jeg fikk også flyttet det ene drivhusbordet inn i det ytre  rommet hvor jeg skal ha der som en arbeidsbenk. Der er det kort vei til å få ut jordsøl som jeg vet kommer til å bli der. På mandag kveld ble det  iskaldt her, og i den ytterste delen av drivhuset har det dannet seg flotte isroser da dette rommet er uoppvarmet akkurat nå i den verste kulden. Siden det er slutt på roser i hagen, så er isroser en bra erstatning  :)

Dette bildet og det under her er fra mandag.

Dette er isrosene på utgangsdøren

Dette og resten av bildene er fra i går.

Gjennom døren kan det skimtes at det er kommet 5 cm  med snø.


Det ser unektelig veldig kaldt ut!


Isroser er fantastisk vakre synes jeg :)

Tradisjonen tro så må jeg jo ta med nedbøren i november. Den ble kun på 52 mm med regn, og ca 5 cm med snø. Til sammenligning kan jeg se på min Netatmo værstasjon at i fjor i samme periode kom det hele 130 mm med regn. I år er det tørrere og kaldere. Litt for kaldt etter min smak, men sånn er det bare.  Det ble - 10,5 på mandag, og hele    -13,5 i natt. Da passer det å avslutte med de nye "husdyrene" i drivhuset, nemlig en isbjørnfamilie.

Med sånn kulde vi har nå, så hadde de kanskje likt seg her. Dette er altså en lampe med ledlys som bare måtte flytte inn i drivhuset når det var ferdig. Elektrikeren kommer i neste uke, men en skjøteledning fungerer veldig bra inntil videre. Det er kun en ovn og denne lampen som er på.  Jeg skal ha opp noen plantelys der, men det haster ikke. I denne kulden virker våren langt unna, men den kommer om ca tre måneder
Det har jeg bestemt! :)

Er de ikke søte? :)

26 kommentarer:

 1. Det var mye is på en gang, det. Og ja, isbjørnene dine er søte!
  Tre små måneder går fort!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Jeg synes det var et passende tema i dag. Det synes jeg også :)
   Tre måneder er ikke lenge. Det er mulig at jeg er vel optimistisk, men vi får se!

   Slett
 2. Hello,
  Lovely images, seeing the light outside through your frosty windows. I am sure you will be very happy when the electrician has done their work. The polar bear are so cute, love them! Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you. Yes, I am looking forward to it. Yes, they are very cute!
   Take care you too, and have a wonderful day!

   Slett
 3. Hah! I see that you have bestowed a new title on yourself, Goddess of Spring! I am counting on it that you will deliver spring three months from now, and not a day later. Thank you, Marit the All Powerful! Hugs from Ontario (the best kind). David

  SvarSlett
  Svar
  1. That was a lovely name, David ;)
   I hope so, but I can also be wrong. I hope spring comes then anyway! Thank you, David the magican!
   Hugs from Norway, Marit

   Slett
 4. Her kom vinteren brått og brutalt med 10 cm snø og -20 grader. Turlivet er ikke så fristende, men man må ut en liten tur etter jobb. Isbjørner passer inn i det frosne landskapet hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, ja det var da enda verre enn her. 20 minus er fryktelig kaldt. Jeg er glad for at jeg ikke må ut hver kveld akkurat nå. Ja, de passet godt inn.

   Slett
 5. Hej Marit
  Så håber vi, at du får ret i det. Det er noget smukkere med sne og isroser, men mere besværligt at slippe af med. Her får vi bare regn og regn. Men jeg kan se, at vi har fået lige meget regn i november, det sker ikke ofte, som regel får I dobbelt så meget som os :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det håper jeg også på, for det hadde vært så deilig. Tusen takk. Ja, det er mye arbeide med både frost og sne, men vi er godt vant til det her. Det er sant, for som regel får jeg mye mer enn deg ja :)
   Klem

   Slett
 6. Hej Marit!
  Både isrosor och isbjörnar är fint i kylan. Vi har ungefär samma temperatur, kallt men ingen snö. Ser helt vitt ut ändå utan snö, för rimfrosten är så fin. Jag har också fina isrosor på växthusglasen, det är riktigt fint. Hoppas att du får rätt med våren.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, de passer så godt til været vi har nå. Def er nesten bedre å få litt snø, for det beskytter plantene litt mot frosten. Får håpe at du også får litt snø.
   Så bra at du også har det. Det er så vakkert å se på.
   Ja, det håper jeg på!
   Ha det godt.

   Slett
 7. Gratulerer med nytt drivhus! Isroser er vakre! :) Vi har hatt mer enn nok nedbør i Bergen, som vanlig. For et par dager siden kom det litt snø også, og siden temperaturen holder seg nær null, har den blitt liggende. Den lyser opp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de er veldig vakre. Ja, snøen lyser veldig opp, for på denne tiden av året er det bekmørkt uten snø.

   Slett
 8. Hej Marit,
  Kan tänka mig att du tillbringar mycket tid i växthuset nu och då passar det ju fint med lite isstjärne-pynt på glasen. Verklig vinterkänsla i dina bilder och är det sådär vackert fram till i vår så är det ju okej!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, jeg er der hver dag og pynter litt der og hygger meg.
   Isroser passer godt til den kulden vi har her nå. Ja, det er helt sant. Vinteren er jo vakker når det er frostmog nysnø.

   Ha det godt!

   Slett
 9. Smukt er det med is og sne - her regner det hele tiden...
  Med alle dine nye ruder i drivhuset er der virkelig anledning til at få set isroser, og jeg tænker du opholder dig derude hver gang du har et minut til overs:) Dejligt med et lille isbjørne-lys.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig pent å se på. Da er det uansett mye varmere hos deg enn her. I natt var det -13,5 her, og det er alt for kaldt! Ja, de har satt seg på de rutene i det ytterste rommet hvor det ikke er noe varme. Jeg er der hver eneste dag ja, men akkurat nå er det alt for kaldt til å være der lenge av gangen.
   Ja, det er så hyggelig med lyset fra de :)

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Det var iskalde bilder du viste, isroser er vakre å se på. Det var en fin Isbjørnfamilie du har fått deg.

  Ha en fin dag i kulden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det kaldt, og bildene blir deretter. De er vakre å se på ja. Tusen takk.

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 11. Jo, isbjørnene er nuttede. Isroserne er smukke, men afslører os, at der er isnende koldt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er de så absolutt. Det er - 10 grader her akkurat nå, så isrosene fortsetter å blomstre i drivhuset 😊

   Slett
 12. Ufff det ser koldt ud med sne, isroser og isbjørne, men bestemt også smukt.
  Vi fik sne i nat, og tænk... det er ikke smeltet i løbet af dagen. Det er vi ikke vant med, så jeg nyder det, og i morgen lover de plusgrader og regn og så er det helt sikkert slut.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig kaldt her nå, og hele 10,5 i skrivende stund. Det er veldig pent ja. Så morsomt at du også har fått litt snø! Her er det kun 5 cm, så det er ikke mye her heller.
   Hilsen Marit

   Slett
 13. Isrosor är spännande och ingen är den andra lik. Spännande när du får in el och kan nyttja växthuset mer framöver.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så så fine, og det er morsomt å se på alle variantene av de. Jeg benytter det nå med en skjøteledning og en ovn der. Har satt alle mine hortensia inn der, blåregn og noen få cyclamen.
   Jeg har også en julerose der, og den trives veldig godt der i kulden.

   Klem, Marit

   Slett