søndag 5. desember 2021

Litt innredning og planter i drivhuset akkurat nå...

 Elektrikeren kommer en dag til uken, men enn så lenge har jeg en skjøteledning inn der. Jeg har på en ovn der inne bare for å holde det over 0 grader. Jeg har bestilt en rull med dobbel bobleplast, og planen er å gjøre det store rommet litt mindre om vinteren i den kaldeste perioden. I dag er det "kun" - 5 grader og lett snøvær. På fredag kveld og natt til lørdag kom det ca 7 cm til med lett fin snø. Nå er alle sider av drivhuset dekket med snø et godt stykke oppover veggene. I snøen er det 0 grader, og det isolerer mye bedre enn barfrost for da slår kulden rett inn. Til neste helg er det meldt om plussgrader og sludd, men det er langt frem til det. Mye kan skje på en uke.

I drivhuset har jeg satt inn et bord og fire stoler. Jeg skal ha inn et drivhusbord til, men det blir nok ikke med en gang. Det står innerst i det gamle drivhuset, og der er det stapp fullt akkurat nå ;)

Foreløpig står alle hortensia jeg har i potter der, pluss mange vannbøtter med vannliljer. De var bunnfryste, men etter at jeg satte ovnen så den blåste mot de har alle tint. Jeg vannet alle hortensia i potter i dag, og de fleste begynte å trekke vannet til seg. De var også helt bunnfryst fra bunn til topp etter et par uker med -5 i det gamle drivhuset. 

Bord, stoler, lykter, julerose og vannkanne.

Jeg måtte kjøpe en ny vannkanne til drivhuset, og valget falt på denne. Den er til vanning i små potter. Til større potter har jeg to store vannkanner i drivhuset.  Så lenge det er vinter må jeg hente vann i bøtter, men det er ikke noe problem nå. Fordampingen der er minimal for tiden ;)

Her er et bilde fra her om dagen med bunnfryste potter med vannliljer. 

Ferskentre i potte.

Hortensia og atter hortensia.

Nå er alle hortensia beskåret hardt. Det er fint å kunne gjøre hagearbeide inne midt på vinteren :)


Her er alle vannliljer opptint. Drivhusbordet står i det ytre kalde rommet. Der må jeg også ha såpotter av forskjellige størrelser og annet utstyr. 

Her står plantene jeg kjøpte med 70 % avslag rett før kulden og snøen kom.

Julerose/Helleborus niger som trives utmerket rundt 2 grader inne i drivhuset.

26 kommentarer:

 1. Looks like you are coping well, Marit. I hope that the electrician arrives soon and completes the permanent arrangements for you. Then I will drop by and we'll have coffee and cake at the table in the greenhouse! Big hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, everything goes well in the greenhouse. You will be most welcome David. I am looking forward to it!
   Warm hugs, Marit

   Slett
 2. Jeg er imponeret over, at du også skal have plads til bord og stole :-o Huset er simpelthen gigantisk, og jeg håber for dig, at elektrikeren snart kommer, så du kan få den del ordnet også. Derefter kan du vel ligefrem sidde der og nyde planterne og vinterhaven med en varm kop kaffe.
  Mange hilsener Lisbeth
  PS Din nye vandkande er så fin og er det eneste med farve derude :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, akkurat nå har jeg plass til det, men det kan endre seg :)
   Hun kommer nok snart, men det er ingen krise. Jeg kan nyte drivhuset med en varm kopp te. Jeg drikker nemlig ikke kaffe ;)
   Jeg er veldig glad i blomster som har farger i hvitt, rosa eller lilla, men ellers er jeg ikke så glad i sterke farger. Når det blir vår og varmere i luften, så blir det nok litt mer farger der ute :)

   Slett
 3. For mig at se er det en udmærket idé at prioritere en siddeplads i det nye drivhus. På den anden side har du jo masser af planter, som det er oplagt at skaffe plads til. Det bliver spændende at følge, hvordan du indretter dig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også, og det har vært min plan hele tiden. Det hender jo at det kan være mange dager med regn om sommeren, men da kan jeg likevel hygge meg der inne. Ja, jeg tror at jeg skal få plass til mange planter også 😊
   Det er hyggelig å lese at du følger med!

   Slett
 4. Hello,
  It looks like you are enjoying your new greenhouse, even without the electric hooked up. I like the cute watering can and the Helleborus is pretty. Take care, enjoy your new week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I enjoy it very much. Thank you. Take care you too, and have a great day!

   Slett
 5. Hej Marit!
  Vilken fantastisk känsla de måste vara att kunna börja inreda och få in växter i ditt fina växthus. Du får plats med mycket därinne. Idag trodde jag att vi skulle få snö men det var inte mycket som kom.
  Ha en fin kväll /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så morsomt, og så hyggelig å være der inne nå. Jeg får plass til mye ja. Ger har det snødd litt i hele dag. Ikke mye, men nok til at alt ble helt dekket av snø igjen.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 6. Det er så deilig når det kommer litt snø når det er kuldegrader. Den isolerer godt. Det ser veldig profesjonelt ut det du driver med i drivhuset ditt :)

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, det er helt sikkert, for her har det vært veldig kaldt i det siste. Ja, den gjør det. Tusen takk :)

   Slett
 7. Så koselig det ble i drivhuset med bord og stoler. Det var en fin ny vannkanne med blomster på. Du har allerede kommet godt i gang med å sette planter i drivhuset for opptining.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå tror jeg at de fleste snart er opptint.

   Ha en fin dag!

   Slett
 8. Så fint du får det i drivhuset! Nu begynder det nok at ligne det du har forestillet dig så længe:)
  Fint at sneen lægger sig rundt om huset og isolerer lidt, og dejligt elektrikeren snart er færdig.
  Det ser ud som om du har købt nogle små parykbuske eller er det benved med de røde blade?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, nå kan jeg begynne å innrede slik jeg har tenkt pp så lenge ja. Snøen isolerer godt rundt drivhuset, og elektrikeren kommer på onsdag :)
   Det er små parykkbusker ja, så det hadde du helt rett i :)
   Hilsen Marit

   Slett
 9. Hej Marit
  Ja nu er der ved at være gang i drivhuset, du har meget at sætte derind. Sneen isolerer godt, det er rart for dig, at den er der.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, jeg har mye mer også som skal inn der, men det må jeg vente med til den strengeste kulden er borte.
   Jeg er glad for snøen ja.
   Klem

   Slett
 10. Hvor må det være dejligt for dig at have god plads til dine overvintrende planter. Jeg forstår, du nyder at gå i drivhuset og arbejde med planterne, så bliver fingrene knap så kolde, som hvis du arbejdede i haven :)
  Finere "juledekoration" end en smuk blå potte med en hvid julerose kan man ikke få.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilg å ha så god plass nå. Det er først når våren kommer at jeg kan ha mine camellia der, men det er bare nå i vinter. Jeg må finne ut hvor mye strøm jeg må ha på der ute for å holde det frostfritt.
   Ja, det er virkelig så deilig å kunne arbeide der uten å fryse :)
   Tusen takk!

   Hilsen Marit

   Slett
 11. El invernadero se ve muy estupendo, a tus plantas le viene muy bien. Un beso.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much. Hugs from Norway

   Slett
 12. My hot drink got cold while I was stopping to admire all the photographs and ponder the beauty of your garden, even in winter! Hugs, hugs and more hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David! Hugs and more warm hugs from snowy Norway, Marit

   Slett
 13. Skönt med rejäl yta :) Vet inte riktigt var jag ska avhärda plantor i vår efter att vi plockade ner växthuset. Men jag är glad att vi gjorde det.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant :)
   Men vil du klare deg uten? Det høres ikke bra ut... ;)
   Klem, Marit

   Slett