fredag 13. april 2018

Travle dager...

Dagene løper avgårde og tiden strekker ikke til til å få blogget eller å lese andres blogger like mye som jeg ønsker dessverre.
Vi er i siste fase av tømmingen av min mors hus, og jeg ser virkelig frem til å bli ferdig med det. Mine tre barn har nettopp kjøpt seg hver sine egne hus, så det blir nok å gjøre fremover med deres  hus og hage. For å ikke snakke om det som snart tiner frem her. Nemlig en delvis rasert hage som må bygges helt opp igjen etter gravingen i fjor høst. Så det blir den travleste våren noensinne...

I går begynte min  mann å reparere drivhuset, og konklusjonen er at det er for mye skadet til at det vil bli helt tett igjen. Jeg skal bruke noe sterk tape og få tettet det  verste. Så kan jeg nok om 14 dager eller noe sånt få brukt det til å oppbevare camellia og noe såing. Men det er ikke så farlig. Vi skal i år eller neste år bygge ny garasje og da må det bli andre løsninger. Det er mulig at vi da setter opp et veggmontert drivhus på siden av den. Vi får se hva det blir til. 

Enn så lenge må jeg kjede dere med snø og snødybder. Det smelter her, men fordi det er minusgrader om natten så tar det så lang tid for smeltingen kommer i gang igjen. -3,6 grader som det kaldeste i natt, men nesten 9 grader i går ettermiddag. Snødybden har gått fra 78 cm på mandag til 48 cm som det er nå. Det hjelper jo, men det må bli plussgrader om natten og over 10 grader om dagen skal det bli fart på snøen.
Her kan dere lese om hvor mye snø som det har kommet i vinter.  Ikke alt det kom her, men det har vært en uvanlig snørik vinter på mine kanter av landet. Det kan jeg skrive under på ;)

Ja, det er fortsatt vinter her...

Men det hjelper jo...

Bar gårdsplass om ikke annet...

Dette bildet er fra 25.mars, så litt snø har jo smeltet...

Vel, været får en ikke gjort noe med, og jeg hygger meg veldig med blomstene i kjelleren.

Dette er Camellia 'Hawaii' som ser litt annerledes ut i blomsten enn den gjorde i fjor. Sikkert på grunn av lysmengden.

Disse navnløse begynner endelig å vise tegn på at det skjer noe med knoppene. Tålmodighet er en dyd heter det, og det må en ha i massevis når en holder på med blomster og hage, og spesielt her i Norge.  Jeg drømmer om å lage en vinterhage, og så får vi se om det kan bli en realitet en gang. Å drømme er heldigvis gratis ;)

Siste bilde i dag blir av div. Cyclamen som stortrives i kjelleren. Hadde jeg ikke hatt den kjelleren så tror jeg det hadde vært enda tyngre å holde ut 6 mnd. med full vinter. Det er nettopp det vi har hatt i år, sammenhengende. Nå vil jeg ha vår og 15 grader. Yr melder det i neste uke, men jeg tror det når jeg ser det ;)

God helg/weekend!

46 kommentarer:

 1. Marit, that camellia is really beautiful, her shell pink color is very delicate, my camellias usually start blooming in may. Wish a wonderful weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! This one bloomsin my cellar. Here they can't stay outside during the winter,so they stat blooming earlier inside.
   I wish you too a wonderful weekend.

   Slett
 2. Beautiful pictures, Marit. Snow and Hawaii, it's a huge difference.
  I wish you a Hawaiian weekend. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Jan! Yes, it's a big difference :)
   I wish you too a wonderful weekend.

   Slett
 3. Så skönt att det ändå går åt rätt håll Marit. Från 78 till 48 cm är ju ändå 30 cm. Det spås att det kommer att komma in mildväder till helgen och till nästa vecka. Vi har fortfarande också minusgrader på nätterna. Jag hoppas att mildvädret når dig också. Blir det bara värme på nätterna ska du se att snön försvinner.
  Blomman på din Camellia 'Hawaii' har lite ovanlig form men är väldigt vacker. Och dina cyklamen är ju helt ljuvliga. Vilken makalös blomning!

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så skjønt. Det går ikke fort, men det går fremover om ikke annet. Ja, det sies her også, så jeg håper at det stemmer. Det er det her også, og i natt var det -4. Det er nettopp det som må til, for ellers tar det så lang tid før det begynner å smelte igjen. Ja, den er litt uvanlig, men den er annerledes enn i fjor. Det kommer nok avdårlig lys i kjelleren i forhold til i fjor når den sto i drivhuset fra slutten av mars. Tusen takk, Anita!

   Jeg ønsker deg en god helg!
   Klem, Marit

   Slett
 4. Very nice your photos, Marit!
  It seems like I was right and on 1 May you will not have snow anymore! :)
  Good luck with arranging your mother's house,and later with the garden. Also good luck to your children in their new homes! Happy weekend! Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Ella!
   Maybe you will be right, and I hope so :)
   I wish you a wonderful weekend!
   Hugs!

   Slett
 5. So much snow... but the flower photos are wonderful.
  There is much going on in your home this year. Enjoy the spring... that soon comes, we hope! :)
  Have a lovely weekend! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's still very much snow here. Thank you! Yes, it will be a very busy spring. We must hope it comes soon, yes!
   I wish you a nice weekend!
   Halaus!

   Slett
 6. Hei Marit.

  En rekker ikke alt, en er jo bare et menneske:)
  Men nå syns jeg det har minket mye til deg! Pleier du å ta spaden og kaste utover snøen på beleggningssteinene? Det gjør jeg, og strør på aske der jeg ikke kaster snøen. Noe må en jo gjøre for å få fortgang,)
  Men her er det snøfritt nå.
  Synd med drivhuet. Håper det går ann å bruke det i år.
  Det er veldig koselig med blomster inne.

  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine!

   Nei, en gjør jo ikke det :)
   Nja, det har jo minket en halv meter, men jeg synes jo det går altfor sakte ;)
   Ja, jeg har kastet utover snø, og også hakket opp snøen enkelte steder. Jeg tømte ovnen i dag, og gjemte på asken. Den skal jeg ha på snøen ja, men må vente en stund på at snøen smelter frem til der bedet er. Ikke noen vits i å ha dette på steinene i gården ;)
   Ja,alt som kan hjelpe på at det smelter raskere er bra!
   Så godt at det er snøfritt hos deg.
   Ja, det er dumt, men det er ikke noe å gjøre med. Jeg tro at jeg kan få brukt det i år. Ja, det er så hyggelig!

   God helg!

   Slett
 7. Hei Marit

  Det sidste års tid har været noget af en prøvelse for dig må man sige.
  Godt det går den rigtige vej, men det tager sin tid når vinden kommer på denne måde østfra! Lidt regn ville være velkomment!
  Også her - nu er jorden faktisk ved at være godt tør mange steder.

  Det kan være svært at følge med i haveblogland, mange skriver jo også mere nu hvor våren på en måde er kommet:)

  Ha en dejlig varm dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det har hvert et veldig tungt år, og det er mye jeg ikke forteller her på bloggen. Men den er ment som en hageblogg og da lar jeg det være ;) Men til tider har det vært en prøvelse, ja.
   Ja, endelig ser det ut til at det går mot vår her også!
   Det er varm vind fra øst ja, og det erda ikke mer enn rimelig etter Putinkulden ;)
   Her tror jeg ikke det blir tørt på en stund,for alt som smelter forsvinner rett ned i bakken. Får håpe dere får ,itt regn da. Tørke om våren er ikke bra.
   Ja, ikke sant! Enkelte ganger gjør det nesten vondt å lese om crokus og påskeklokker ;)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 8. Hei Marit.
  Du har mye å stå i med. Husk å trekke pusten i mellom. Godt å se at det smelter hos deg også. Over helga har de meldt varmere vær. Da kommer snøen til å forsvinne fort. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja, det har vært mye i det siste. Jeg prøver så godt jeg kan å huske det. Det er jeg glad for. Det melder de her også. Den gjør nok det.
   God helg.

   Slett
 9. Du er lur som måler snødybden. Det har ikke jeg gjort, men jeg har omtrent like mye som deg. Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måler den nok ikke selv, men de står på yr.no under snølista. Huff ja, det er alt for mye igjen.
   God helg til deg også!

   Slett
 10. I am sorry that your winter lasts and that you will have a lot of work in the garden. Well though, you can admire camellias and violets. Greetings sunny.

  SvarSlett
 11. Hej Marit!
  Jag tippade att snön skulle vara borta hos dig den 25.4 men hoppas det går snabbare.Det är mycket kvar. Du har mycket att stå i, kanske bra att du kan koncentrera dig på att tömma huset, så du inte har trädgården samtidigt. Härlig Camelia och Cyklamen.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja,det husker jeg du skrev. Det håper jeg også, men er ikke sikker på at den er borte til da. Men jeg håper du får rett.
   Ja,jeg er nesten glad for det,for det hadde jeg ikke maktet.
   Tusen takk!
   God helg!

   Slett
 12. Akk ja, det går tregt...
  Riktig lekker kamelia, da! Du blir visst ikke arbeidsledig denne sesongen heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør det gitt...
   Tusen takk! Nei, ikke i år heller ;)

   Slett
 13. Du har godt nok travlt. Jeg tænker, at du må bruge meget tid på din blog, for du lægger tit nyt på, og du svarer på alle de kommentarer, du får. Desuden er du flittig til at kommentere på andre haveblogs. Du skal vide at dine opslag og dine kommentarer er værdsatte, men du skal jo huske at passe på dig selv.
  Sikken et blomsterflor du har i kælderen.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har det veldig travelt akkurat nå og i år generelt. Det går mye tid til blogging, ja, men samtidig er det jo også veldig hyggeli. Tusen takk, det var veldig pent sagt av deg!
   Jeg prøver jo på det.
   Ja,nå er det mye som blomstrer der:)
   God weekend!

   Slett
 14. Hei Marit!
  Denne vinteren har vært så lang, men nå ser jeg enden. Det er meldt sommervær snart. Det er godt at vi ikke vet hva som kommer. Hadde jeg visst i november om hva som skulle komme... Det er en redning å kunne gå til våre vekstrom og sniffe inn grønske og se planter i vekst. Cyclamen, vakkert. Håper veksthuset ditt vil gjøre nytten.
  Ha det godt og god natt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, denne vinteren har vært så lang og tung. Godt at en ikke vet,ja...
   Ja, planterom er gull verdt nå mens vi venter på våren. Ja,de er så vakre. Det håper jeg også!
   Ha det godt, og god natt, ja! :)
   Klem, Marit

   Slett
 15. Hi Marrit
  Still so much snow ... in Lisbon where I live does not snow, but this year, the spring has brought a lot of rain.
  How beautiful is your camellia.
  Have a good weekend
  Hugs
  Maria de
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Maria,

   Yes,still so much snow. This winter never ends...
   I'm sure you can need some rain. Thank you!
   I wish you a nice weekend!
   Hugs

   Slett
 16. Jag beundrar dig som kan vara så konstruktiv och framåtblickande trots allt sorgligt som hänt. Att ta hand om ett dödsbo är tungt, jag vet. Snöraserade växthus är inte någon humörhöjare precis. Men på sätt och vis är det kanske bra att snön ligger kvar, då blir du i alla fall inte stressad av allt som trädgården skriker att du måste göra.
  Nästan ingen snö kvar här nu men minus tre nu på morgonen. Visst är det något väldigt fel på vädret i år?
  Önskar dig en trots allt trevlig helg!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette med min mor er ikke et dødsbo, men det hadde vi to av i fjor da begge mine svigerforeldre døde med et halvt års mellomrom. Min mor har flyttet i leilighet, og derfor skal huset selges.
   Nei,det hjelper ikke på humøret. Jeg vet ikke om vi får fikset det nok til at det kan brukes. Uansett er det så mye snø rundt det at vi kommer ikke til med trapp eller stige for å nå opp til topoen av det. Ja, jeg tror at det er helt greit ennå. Jeg har så mye annet som må gjøres,at det er nesten godt å ikke ha hagearbeide ennå. Her var det 0 grader i natt, og det er et uvanlig år værmessig.
   God helg ønskes deg også!
   Klem

   Slett
 17. Håper snøen i hagen din smelter fort fremover, Godt du har vakre Camelia og Cyclamen i kjelleren å trøste deg med.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det kan se ut som det smelter mye her i dag. Ja det er helt sikkert.

   God helg!

   Slett
 18. Hej Marit!

  Det finns ett slut på detta också men nog har det varit segt så det räcker och blir över.

  Vi har ingen snö men ungefär samma väderlek, kalla nätter och varma soliga dagar. Tjälen kvar i alla surjordspartier vilket betyder skador, mycket skador ser det ut att bli i år igen.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja det blir jo slutt på snøen en gang, en det er bare spørsmål om hvor lang tid det tar.

   Vi behøver varme om natten skal snøen bli borte fort! Huff, det skal ikke være enkelt å være hageeier :(
   Her ligger det snø overalt, så jeg tror vel at det ikke er så mye tele her. Det ser ut som vannet etter snøen trekker rett ned i bakken.

   Klem!

   Slett
 19. Hi Marit.
  I see that you still have a lot snow.
  The camellia is beautiful. Good weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Tania,

   Yes, I have, but today it melts a lot here. 15 degrees C and sun!
   Thank you!
   Happy Weekend!

   Slett
 20. Hello, sorry about your greenhouse. It will be nice to have a new one built. The Camelia Hawaii and Cyclamen are gorgeous. Enjoy your day and weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   It's because of the heavy snow. I have used this greenhouse for 12 years, but this winter have been very special. I hope we can sort out what to do.
   Thank you!
   Happy Weekend!

   Slett
 21. At least you now have some encouraging signs, Marit! we just returned from the west coast of Canada and today it is raining heavily and it is supposed to turn into freezing rain. We have tickets for the symphony tonight but I suspect that we will be staying home. Good luck with the reconstruction of your greenhouse in whatever form it ultimately takes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, at last, David! Today it's 15 degrees C and sun. It's very warm, and it seems like summer here today.
   Yes, stay home! Freezing rain is very dangerous. Thank you!

   Slett
 22. Vakre kamelia, Marit! Heldigvis begynner det å hjelpe med snøsmeltingen!

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, endelig skjer det noe!
   Klem, Marit

   Slett
 23. Good morning dear marit.
  You are going trough hard times. But don't forget to take a little bit care of yourself pleas!!!!
  Have a great week ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke,

   Yes,I have a hard time here, but it will pass :)I'll remember it. Take care!
   Have a nice week!

   Slett