onsdag 1. november 2017

En liten gjest...

Foringsesongen av fuglene starter tidlig her, og jeg har foret de siden august. Nå er det store menger av fugler her daglig, og også ekorn. Hvis jeg har vært litt sen med å fylle opp mat, så kommer både fugler og ekorn og banker på vinduet for å minne meg på at det er tomt for mat. Jeg synes det er så hyggelig med besøk av de, og de gir meg mye glede. Fot litt siden hadde jeg en spesiell opplevelse med at en fugle(unge) hadde satt seg inne i den gjennomsiktige fuglemateren vi har på det store stuevinduet, og der ble den sittende. Den satt der så lenge at jeg måtte gå ut og se om den var skadet, men det var den ikke.

Her satt den og dette er tatt innefra gjennom rutenJeg måtte til slutt gå ut og  se om den var skadet, da tok jeg et bilde av den utefra. Den brydde seg ikke om meg i det hele tatt. Den så ikke skadet ut. Etter en stund var den borte. Den var uvanlig stor til å være en unge synes jeg, men pga. fjærene så tror jeg at den ikke var så gammel. Den satt der i over en halv time, men så fløy den bort. 

I november i dag, og det er den måneden i året som er tyngst å komme i gjennom. Den kunne godt ha vært utelatt i året, og heller hatt en ekstra vårmåned ;)

 Hagen er brun og død, så det blir nok en del dyrebilder fremover.

Været er grått, men det er 4,5 grader ute nå. Det kunne ha vært snø og kulde, så en får bare være glad for at det ikke er det enda.

Ha en fin dag!

30 kommentarer:

 1. Den så litt pjusk, men kanskje det bare var trett. Jeg syklet nesten på en gråspurvunge forrige uke, og den tror jeg ikke kommer til å leve lenge. Litt for seint å nesten ikke kunne fly nå på denne tiden.
  Men du kom jo tett på kjøttmeisen da, koselig det:)

  Ja, november er tung for mange. Jeg har heldigvis vårgrønn stuevegg, sitrongult kjøkken, gul trapp, solgult bad og grønt soverom, og farger på veggene inne hjelper godt i denne måneden. Ikke noen gråværsfarger på veggene til meg. Ser at det er trenden inne nå, dessverre..

  Ha en fortsatt fin uke, Marit, og det er jo flott med dyrebilder også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den så litt pjusk ut i fjærene, men ellers var den veldig stor til kjøttmeis å være. Ja, veldig koselig det!
   Nei, kan de ikke fly nå, så overlever de ikke vinteren.

   Ja, den er jo det. Det høres jo frisk og oppmuntrende ut!
   Jeg er veldig glad i grå farger. Ikke fordi det er en trend, men fordi jeg alltid har likt grått.
   Strikket ullgenser i 9.klasse, og den var grå ;)
   Men jeg er enig at det skal ikke være bare en farge på ting.

   Ja, det er jo det :)

   Ha en fortsatt fin uke du også, Kathrine! :)

   Slett
 2. Hei Marit.
  Så søt den er. Her er de ikke så tamme. Rekker ikke å ta bilder før de er vekk. Det er flott med dyrebilder også, så det tar vi gjerne imot. November kan være en tung måned. Vi får trøste oss med det at tiden går fort. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja, den var veldig søt. Jeg tror de blir tamme når de ser oss så tett på fuglemateren hele tiden. Ja, det er en tung måned. Ja, tiden går fort mot solsnu som jeg venter på.
   Fin dag til deg også.

   Slett
 3. Hello Marit, what a cute bird. Looks like he has claimed this feeder for himself. I like the window feeder. Happy November, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Yes, it was a very cute bird. It looked like that! :)
   It's very nice to watch them so close.
   Happy November, Happy Wednesday!

   Slett
 4. En søt liten fugl, vi må passe godt på dem. Det blir færre fugler, ville blomster, bier og humler. Men vi kan gjøre vårt for å bedre dette.
  Håper november blir bra,
  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så søte og små. Her får de så god pleie at de spiser meg snart ut av huset ;)
   Det er veldig viktig, ja!
   Det får vi håpe på.
   Klem, Marit

   Slett
 5. Hei Marit

  det var en fin lille fugl - musvit kalder vi den.
  Hyggeligt med din vindues foderplads. så bliver der noget at se på!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, de er så søte. I Norden har vel alle land ulike navn på de? Musvit- er det noen forklaring på hva det navnet kommer fra?
   Ja, det er så hyggelig, og kattene mine bak glasset går omtrent amok.

   Ha en deilig aften

   Slett
  2. Navnet musvit er et forsøg på at gengive fuglens sang - det synes jeg jo ikke er lykkedes særlig godt:)

   Slett
 6. Hej Marit
  Ja november er da godt nok startet trist og grå, håber ikke det skal være sådan hele måneden. Jeg havde ikke lyst til at være ude i dag, så mørkt var det.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, her har det også vært grått i dag. Vi får håpe det blir noen dager med sol også.
   Klem

   Slett
 7. Det må være hyggelig å ha fuglene så tett innpå vinduet. Kanskje denne fuglen hadde en "dårlig dag" eller at den bare trang en liten hvilestund. hadde den matlyst?
  Kan godt forstå at mange synes november er en mørk, trist og tung måned, men jeg rekker aldri å registrere noe av det, for det er superdeilig å ha en måned hvor jeg får unnagjort litt arbeid inne. I år blir det oppussing av soverom og installering av skyvedørsskap på syrommet.
  Ønsker deg noen fine dager fremover Marit!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig hyggelig. Ja, den var sikkert bare trett. Den spiste ikke noe som jeg så, men den hadde masse mat hvis den ville ha.
   Det er en tung måned for mange,ja. Det er nok å holde på med, og så er det plutselig jul.
   Ha fine dager du også, Turid.

   Slett
 8. Det var da en kær lille gæst. Jeg gætter på, den kommer igen, for den er glad for den forplejning, den får hos dig. Det er nu ikke bare fuglene, der nyder godt af at besøge foderpladsen. Hvor kan vi haveejere også have stor glæde af at betragte fuglene.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Ja, det håper jeg da virkelig. Det er helt sant,for jeg har meget glede av å se de gjennom vinteren.

   Slett
 9. Koselig med fugler i hagen :-)) Her har vi ikke startet foringen enda, men etter en lengre pause pga en rotteobservasjon, så vurderer vi å prøve oss igjen men et annet sted i hagen. Håper fuglungen klarer seg! Her er det også grått og vått og lite dagslys når vi kommer hjem fra jobben. Vi får satse på fint vær til helgen! Fortsatt fin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo veldig koselig å ha fugler i hagen. Jeg begynte å fore de i august og de spiser veldig mye. Her er det ikke rotter,men mus er det her. Ja det håper jeg også.
   Det hadde vært hyggelig med litt fint vær til helgen,ja.
   Ha en fortsatt fin uke du også.

   Slett
 10. Søt liten fugl i fuglemateren. Her mates også fuglene, men det er mest spurver. Er enig at november er en trasig måned.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var så søt. Mye pilfink her, men ikkeden vanlige spurven. Ja, det er den og det er jo så mørkt.

   Ha en fin dag!

   Slett
 11. Hej Marit!
  De är alltid lika välkomna, och trevliga att titta på. Ekorren har jag inte sett på länge, den kommer på besök men alltför sällan.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Ja, de er jo det. Her har de vært borte i hele sommer, men nå som jeg forer fuglene kommer de her hver dag.
   Ha det godt.

   Slett
 12. Very nice, Marit. At that age they aren't afraid of people.
  Gr Jan W

  SvarSlett
 13. Vilken söt liten gäst. Sådan tur att han inte verkar varit skadad eller sjuk. Han kanske helt enkelt bara satt och hade det bra där vid fönstret. Här är det mest koltrastar som äter av äpplena. Men dom är så välkomna även om dom sprätter ut löven på gräsmattans som jag krattat in i rabatterna :)

  Ha en fin torsdag kväll!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Kanskje den bare var trett :)
   De er det veldig få av her. De er så vakre, og du har jo også tatt så mange fine bilder av de!

   Ha en fin kveld du også, Anita!

   Klem, Marit

   Slett
 14. Hello, I would liked one of these window feeders. The birds look close. Sweet bird and photos. Thank you for linking up and sharing your post. Happy Saturday, enjoy your weekend! PS, thanks so much for your comment and visit.

  SvarSlett
 15. What a wonderful visit from a sweet little bird!

  SvarSlett