torsdag 30. november 2017

Advent i hagen...

Blommig fredag igjen...

Til advent pleier jeg å sette opp mange lys både inne og ute. Her er det skikkelig julestemning, for nå er det mye snø over alt. Hagen har fått sin hvite dyne på 25 cm som ligger beskyttende over alt av planter.

Jeg har en Erica som har stått på trappen siden i høst, og i går pyntet jeg den med en "tråd" som lyser, og den passet så godt til denne planten. Den er med timer og batteri, så den lyser bare om kvelden. I dagslys så synes den omtrent ikke, så da har det ikke noe poeng å ha den på :)

Denne kjeglegranen/ Picea glauca 'Conica' kjøpte jeg i fjor på matbutikken av alle steder. Jeg pottet den om i høst, og bare på et år har den vokst mye. I fjor plantet jeg ut i hagen en som jeg også kjøpte på matbutikken for flere år siden, og den har blitt stor. Nå jeg kjøpte den var den knappe 15 cm, men plutselig i sommer  så vokste den mye. Den har en kjede med ledlys på og går på batteri. 

Jeg har kjøpt en ny lyslenke som bare er hengt på trappen men på motsatt side av de andre lysene. Denne er elektrisk og står på hele tiden. Jeg er egentlig lite opptatt av jul, men liker veldig godt alt lyset som blir hengt opp og satt i vinduer rundt omkring på denne tiden av året.  I denne mørketiden kan jeg ikke få nok lys, og jeg bruker mye av disse "stearinlysene" som det sitter ledlys i. Disse bildene over her ble tatt i går i mørket.

Dette bildet ble tatt i dag kl. 16.00. Lyset er så fint rett før det blir mørkt. Det kalles den "blå timen", og det ser ut som lyset er blått. 

 Disse lampene fant jeg igjen i sommer når jeg ryddet i en bod. De kjøpte jeg for ca 15 år siden gjennom hageselskapet. Jeg brukte de der jeg bodde før, og de ble pakket godt ned når vi flyttet og siden har de vært glemt ;) 

 De ble satt opp nå i høst etter at vi var ferdige med steinbelegning. De er festet til jordspyd, så det var bare å stikke de ned i bakken før telen kom. Koselig med lys i hagen nå i "mørketiden" 

Se flere innlegg her

50 kommentarer:

 1. Hei Marit!
  Jeg har det akkurat som du har det. På med lys flest mulig mørke steder. Vi lager kranser av humlestengler og surrer lyslenker rundt og henger opp. I år har vi kjøpt flere lenker. Tenkte og henge opp to/tre kranser på dørene på uthuset. Det er så fint å sitte inne og se at det lyser ute.
  Nå nærmer vi oss vintersolverv og november er over.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, ikke sant, for det er det eneste som hjelper mot alt dette mørket som er nå. Det hørtes fint ut! Det er veldig koselig, ja.
   Heldigvis gjør vi det, ja.
   Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hej Marit
  Også jeg har det, som du har det. Jeg er ikke særligt vild med julen, men lys skal der til i den mørke tid, jo mere jo bedre. Jeg har også sat flere lyskæder op i dag. Lige nu kan jeg sidde og kigge ud på den sidste lyskæde, vi har sat op. Når vi spiser, kan jeg kigge på nogle andre. Jo lys må der til, jeg bruger ikke stearinlys, kun de der du nævner med ledlys, de lugter ikke, når de bliver slukket :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det har jeg forstått, og jeg tror vi er mange som har det sånn. Ja, der er vi helt enige. Det er så hyggelig å se ut på lyset når det er mørkt ute. Ikke jeg heller, men en dag i året bruker jeg ekte lys og det er på julaften. Ja, de andre er mye bedre å bruke.
   Klem

   Slett
 3. Hei Marit

  Ja det er det bedste ved julen, alt dette lys, Kravlenisser og julegaveræs overlader jeg gerne til dem der vil:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, ikke sant. Det er jo fint å kunne slippe unna det. Jeg kan ikke det helt, for jeg har tre barn og to barnebarn og da slipper en ikke helt unna :)
   Men jeg gjør julen så enkel så mulig. Masse blomster og lys er julen for meg :)
   Så får de andre hygge seg med nissene.
   Ha en deilig weekend

   Slett
 4. Hei Marit!

  Koselig med lys ute. Jeg er dårlig på det. Har noen solcellelykter som bare lyser om kvelden på vinterstid om det er sol om dagen så de får ladet seg opp. Og da lyser de kanskje i 15 minutter,)
  Men noen lysende stjerner i vinduene skal det bli:)
  Fine stemningsbilder, og så snø da! Heldig du er!

  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine!

   Ja, det er så hyggelig med lys. Sånne har jeg hatt også, men de er ubrukelige om vinteren. Så de elektriske eller de med batteri fugerer godt i hagen. Ja, det er koselig!
   Jeg er veldig heldig ja, og håper den blir liggende.

   Ha en fin helg du også! :)

   Slett
 5. Det er så vigtigt med lys i mørket og man kan pynte op med elektriske lyskæder og stearinlys i lanterne på mange måder. Det ser koseligt ud hos dig - og fint med 25 cm snø.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det. Tusen takk! 25 cm med snø pynter veldig opp ja.

   Slett
 6. Hello, your lights are pretty. Wishing you a happy Advent season. Happy Thursday, enjoy your day and weekend ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! I wish you too a Happy Weekend!

   Slett
 7. Oj! vad mycket snö ni har fått! Fantastiskt fint med alla ljus också, även de nygamla spotlamporna.
  Trevlig helg/ Luna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har fått mye snø. Tusen takk!
   God helg!

   Slett
 8. Så nydeleg du har pynta.
  Takk for fine tips.
  Her ligg også snøen no, men det er visst meldt regn til helga.
  Slik bruka det å vere her.
  Eg skal pynte utfor hytta, der er det meir stabilt.
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Huff regn er ikke hyggelig å få nå.
   God helg!

   Slett
 9. Hej Marit!
  Så fint i mörkret med ljus i trädgården. Har inte hunnit med det ännu, så det är mörkt därute. Snön hjälper till att få det mysigt.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det blir så fint med lys på ute nå. Snøen gjør det ekstra fint, og jeg håper den kan holde seg til over jul og ikke smelte.
   God helg!

   Slett
 10. Hej Marit!

  Så fint du har gjort det, snö och ljus och så kan julen komma. Julklappar bryr vi oss inte om, andra får medverka till att julhandeln slår nya rekord även i år.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Tusen takk! Ja, snø og lys gjør hagen så fin nå, og jeg ønsker at det holder seg sånn frem til jul.
   Helt enig!

   Klem!

   Slett
 11. Koselig med mye lys i adventstiden, det lyser opp i en mørktid.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det er så koselig, og det lyser veldig opp!

   God helg!

   Slett
 12. Så koselig det ser ut, med all den belysningen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja,det er veldig koselig :)

   Slett
 13. Snö skapar sin egen julstämning och tillsammans med vackert ljus är det oslagbart. En sån där liten gran ska jag kika efter eller kanske 3 eftersom jag gillar asymmetri och grupper :) Tack för tipset.

  Ha en härlig första advent! Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det er helt sikkert. Snø hører med, men det er ikke alltid at den kommer. Jeg kjøpte en til i dag og den er bitteliten i forhold til den jeg har fra i fjor. De er så fine og blir til slutt ganske store med årene.
   God helg!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Hei Marit.
  Koselig med masse lys når vi går inn i den mørkeste tiden. Lyslenker kan jeg heller ikke få nok av. De gir en flott stemning. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja, det er jo det. De gir en fin stemning, ja. God helg til deg også.

   Slett
 15. Oj så jättevackert du har i din trädgård Marit. Ljusen gör din Erica väldigt vacker. Och nog kan man göra fynd i matbutiken också. Och så fint med snö till första advent. Här kom det lite snöblandat regn för en stund sedan men det har slutat igen. Och vi har några plusgrader så det fortsätter nog att vara snöfritt här.

  En skön första adventhelg önskar jag dig!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita! Ja, den blir ekstra fin med lys på. Det hender at en finner noen gode funn der også, ja. Snøen gjør det ekstra fint ute nå. Håper du får noe snø til jul!

   Ha en fin helg, Anita!

   Klem, Marit

   Slett
 16. Beautiful picture at the end of this post, Marit.
  Nice warm lights, just what we need heading for X-mas.
  Have a nice weekend. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Jan!
   I wish you a nice weekend.

   Slett
 17. Vilken härlig julstämning du har i trädgården! Och inne också antar jag!
  Här är det bara regn, så någon julstämning har inte infunnit sig. Men när det är så här mörkt ute så är det extra fint med ytebelysningen - som alltså inte kommit upp ännu.
  KRAM
  Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg har så vidt begynt å pynte inne, så jeg er ikke ferdig der enda. Du får det nok til innen søndag :)
   Klem

   Slett
 18. Du har verkligen fått fin adventsstämning med allt ljus och all snö - vilken stor kontrast mot hur det ser ut hos mig. Tänk att bortglömda lampor kan göra en så glad, man brukar ju säga att det som inte använts på något år ska slängas - så fel det kan vara!
  Önskar dig en skön adventshelg bland alla dina ljus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen utgjør det lille ekstra nå. Jeg er så glad for at den er her nå. Jeg ble veldig glad når jeg fant de igjen, ja. Det pleier min mann å si også, men heldigvis så var de ikke kastet.
   Tusen takk!
   Ha en skjønn helg du også!

   Slett
 19. Så vackert med ljusslingan och belysningen. Tänk att ni fått så mycket snö. Här är det grått och trist. Ha en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det har kommet mye snø her.
   Ha en fin helg du også.

   Slett
 20. Så mye lys og varme du skaper i kulden Marit. Blåtimen har det fineste lyset. Jeg er veldig glad i den tiden.
  God helg til deg.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver i alle fall på det :)
   Ja, det er helt sikkert, og det er jeg også.
   God helg til deg også, Jannicke!

   Slett
 21. vad otroligt vackert du har i din trädgård. Mycket lättare att få adventsstämning med det där fina skyddande lagret av snö :)

  Ha en fin adventssöndag!

  //Veronica

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er helt sikkert.
   Ha en fin adventsøndag du også!

   Slett
 22. Ni har mycket snö redan, eller det kanske är normalt. Det lyser ju upp i mörkret och nuförtiden finns det ju så många bra ljusslingor och annat att ta till också.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, det er litt begge deler. Noen ganger har vi snø,og andre ganger ikke. Ja, det er mye fint av lys som pynter opp i mørket.

   Slett
 23. Kjenner jeg er litt misunnelig på snøen dere har fått :-) Det blir så lyst og fint. Så herlig det er med lys rundt omkring i hagen nå. Jeg bruker også en del batterilys. Det er en ganske fin tid vi er inne i nå, og snart snur sola. Det er en fin julepresang :-) Ha en fin adventstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jeg forstå. Det blir så lyst ute,og det er i grunnen det beste med snøen i tillegg til at den dekker sarte planter. Det er veldig fint med lys, ja. Batterilys er veldig greit å bruke. Jeg har flere ting som bruker det. Ja, nå er det bare å glede seg. Det er det, ja!
   Ha en fin ny uke!

   Slett
 24. Vad fint du ordnat med alla ljus. Håller med dig om att vi behöver allt ljus vi kan nu under den här mörka tiden. Sockertoppsgranen (Conica) din helt underbar och den lilla ljusslingan i ljunggren också. Så liten slinga men så effektfull.
  Önskar dig fortsatt fin advent och en bra ny vecka.
  Kram Anna-Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det gjør vi virkelig nå. Den er veldig effektiv, ja. Så lite lys, men likevel synes den godt.
   Ha en fin søndag, og en fin ny uke!
   Klem, Marit

   Slett
 25. Hei Marit, så fint du har pyntet i hagen, det er nydelig lys i blåtimen.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag,
  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida,

   Tusen takk! Ja, det er nydelig lys da.
   Ha en fortsatt fin dag du også.
   Klem, Marit

   Slett