torsdag 4. august 2016

Da skal jeg prøve å forklare...

Jeg har slitt med blogginnleggene i over to måneder, dvs. de har ikke kommet frem i blogglisten.  Blogglisten er  bloggers egen gadget som en kan legge til på bloggen for å se når andre bloggere skriver nye innlegg. I lang tid hadde jeg ikke min egen blogg i blogglisten, men la den til for å følge med på når faktisk mine innlegg ble synlig for andre enn meg. Og etter en eller annen gang i vår gjorde blogger ett eller annet med bloggene innbiller jeg meg, for det tok bare lenger og lenger tid før mine egne innlegg ble synlige på blogglisten. Flere har nevnt for meg at de har hatt samme problem, og når jeg skrev på bloggers eget hjelpeforum i USA, så fikk jeg eposter fra andre som opplevde akkurat det samme som meg, og noe hjelp fikk vi heller ikke ;)

Det ble til slutt så ille at det kunne ta opptil 18 timer før innlegget ble synlig, men som regel tok det fra 4-9 timer.
Dette irriterte meg så veldig at jeg vurderte faktisk å gi meg med bloggingen, for det går jo ikke an å ha det sånn. En blogg skal komme frem i rimelig tid (innen en halvtime eller noe sånt), og ikke bruke en halv dag...

Jeg begynte å notere meg hvor lang tid det tok og om det var noe jeg kunne gjøre som kunne fremskynde prosessen. Jeg tror jeg har testet ut alt fra å oppdatere bloggen, endre klokkeslett, sted, ja i det hele tatt har jeg prøvd det meste uten at det hjalp noe særlig. Jeg så også at bloggen min kom frem på Hageblogger.no etter bare få minutter noen ganger, og det fikk meg til å tenke på at innlegget er jo kommet frem, men det synes bare ikke i blogglisten min og andres.
Jeg fikk også et tips fra en bloggvenn om å slette temporære filer og minne på pc. Det hadde jeg faktisk prøvd ut fra før, men det hjalp ikke meg noe særlig. Jeg prøvde det igjen og igjen uten at noe skjedde.
Som dere skjønner så har jeg brukt mye tid på dette. Her en dag i forrige uke begynte jeg å lete systematisk gjennom hele bloggen, og fant da noe som faktisk hjalp.
Jeg skal ikke skryte på meg å være teknisk, for jeg er nemlig overhode ikke god med tekniske ting, og det er mer enn et under at jeg fant det ut...

Nå skal jeg prøve å forklare hva jeg gjorde. Jeg tar overhodet ikke noe ansvar for andres blogger hvis de gjør det samme som meg og det skjer noe utilsiktet bare så det er sagt. Det fungerer for meg, men hvis det kan hjelpe andre også så det det jo supert. Bloggen kommer jo frem til slutt uansett, men jeg ble altså lei av å vente i evigheter på at den skulle komme frem...

Jeg kan også bare si hvordan det "ser" ut inne i min blogg, og jeg aner faktisk ikke om opplegget er likt i alle blogger, men jeg antar jo at det må være mye likt...

Her kommer min teskje metode ;)

1. Skriv først et nytt innlegg. Gå så inn på utforming som ligger øverst til høyre øverst på bloggen. Da kommer en inn på en meny som ligger til venstre på siden. Velg så utforming en gang til.

2. Gå litt ned på høyre på siden hvor det står "legg til en gadget" og trykk på den.
Da kommer det opp en liste med 28 forskjellige gadgets en kan velge i fra, og velg så "innmatingsfil". Da kommer det opp en side og øverst på den står det "konfigurer feeden". Nedenfor der er et et "rom" hvor det står nettadresse til feeden. Der skriver jeg inn adressen til min blogg,  altså http://maritshage.com og trykker på neste.
Der må altså dere skrive inn adressen til deres blogg og ikke min... ;)
Da kommet det opp et bilde som viser overskriftene over de 6 siste innleggene mine og så kan en trykke lagre. Når jeg har gjort det trykker jeg bare angre og så er det borte. Men i denne prosessen har bloggen blitt oppdatert og det det nye innlegget har kommet frem på 3 minutter som det gjorde for meg i dag. De 3 minuttene er tiden det tar å å gjøre dette ;)

Høres det vanskelig ut? Jeg klarer ikke å forklare dette bedre enn det jeg har gjort over her dessverre.
Mye jobb  synes sikkert mange, og det er jo strengt tatt ikke nødvendig for bloggen kommer som sagt frem uansett, før eller siden. Jeg er i det store og hele en veldig tålmodig person, men ikke når det kommer til data. Da må det fungere, ellers blir jeg sprø...

Vel, det var dagens tørre oppskrift. Angående tørt, så har jeg i går lest om flere hagebloggere øst i Sverige som ikke har fått regn omtrent i hele sommer. Stakkars de! Noe verre enn å ha en knusk tørr  hage finnes nesten ikke... Å se på at blomster og planter visner bort er bare deprimerende. Jeg håper at de snart får noe regn. Det fikk vi her i går kveld, og det var egentlig meldt om frontnedbør, men det ble bare et vanlig regnvær. Jeg aner ikke i skrivende stund hvor mye, men det var helt sikkert mer enn 10 mm. I dag kan det komme mer, for de melder om tordenvær.

I går fikk jeg gjort veldig mye på kort tid før regnet kom. Jeg begynte endelig å flytte stauder fra bedet bak kjøkkenet. Vi har ennå ikke hørt noe fra kommunen, men jeg antar at før eller senere må det jo skje noe. Jeg flyttet de i går, for da tenkte jeg at de fikk vann i løpet av kvelden når regnet kom. Jeg flyttet veldig mange hepatica/blåveis, primula og tre cypripedium. Grøss og gru, for jeg klarte å knekke det stakkars ene bladet som den ene faktisk hadde, men rota var i alle fall intakt. Jeg har aldri gravd opp orkideer før, men det var spennende å se at neste års blomsterskudd lå rett under overflaten. Jeg fikk også gravd opp flere hosta som ble plantet der, og en stor hortensia som jeg har hatt i krukke i 3-4 år og i kjelleren om vinteren. Nå var den krukken blitt så tung at jeg bare bestemte meg for at det får briste eller bære og plantet den ut nede i hagen. Den har akkurat begynt å blomstre, og jeg vet jo ikke om den overlever ute. Ikke alle hortensia gjør det her pga. vinteren. Men nå er det gjort, og jeg har en ting mindre å bære inn til høsten ;)

Nok skriving for i dag, nå får jeg heller vise noen bilder. I dag blir det litt av hvert :)

Blå ballongblomst, Platycodon grandiflorus

Sidalcea 'Elsie Heugh' med besøk av sitronsommerfugl. Vet faktisk ikke hva denne blomsten kalles på norsk...

Hvert år dyrker jeg poteter i store murerbøtter. Det er mest for gøy, men det blir faktisk poteter til noen middager. Jeg kjøpte for 4-5 år siden settepoteter på et hagelagsmøte i Holmestrand, og de heter 'Blå Kongo'. Lilla supergode poteter! Sånn ser altså potetblomsten på de ut.

Clematis x diversifolia 'Benedikt' som jeg nettopp kjøpte


To forskjellige Monarda didyma, Hestemynte

Echinacea 'Magnus Superior' som virkelig er super! Blomstene er mye større enn den vanlige Magnus

Hvite høstfloks/ Phlox paniculata 'Alba' med den dramatisk mørke blærespirea/Physocarpus opulifolius 'Diablo' som bakgrunn. Jeg liker høstfloks bare mer og mer...

Avslutter dagens innlegg med et solskinnbilde av en Helenium og en blomsterflue...

52 kommentarer:

 1. Takk for forklaringen, Marit! Den skal prøves ut om forsinkelsene blir for store!

  Vi fikk faktisk regn i natt, hele 8 mm.....som jo egentlig ikke hjelper så mye i hagen men jeg er glad for at vanntønnene og dammene får påfyll. Idag skal jeg passe på å vanne ordentlig, det går jo bedre når jordoverflaten er fuktig. Jeg gravde litt i noen bed imorges for å se hvor langt ned vannet hadde kommet og det var bare en centimeter eller to, når jorda er knusktørr tar den jo ikke opp vann så bra dessverre. Men alt er bedre enn ikke noe:-)

  Så fine bilder du viser! Lykke til med flyttingen av plantene!

  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan jo prøve det ut hvis det tar for lang tid med ditt blogginnlegg.
   Så bra da! Her fikk vi 13 mm i går, og det er truende skyer som gir nok litt mer nedbør utover dagen.
   8 mm er jo ikke mye, og som du sier så er det når kun ned 1 cm og det hjelper ikke mye. Ja, det er mye bedre å vanne når jorda allerede er fuktig. Det gjelder å ta vare på det lille som kom ja, og jeg håper inderlig at dere får mer regn fremover!
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Skall prova ditt tips, om det tar alltför lång tid med bloggen att bli uppdaterad. Bra att det löste sig för dig. Tack för tipset. Vi har fått regn i natt och lite nu på morgonen, men nu klarnar det igen. Din klematis Benedikt är väldigt söt.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Det er bra, og da har du muligheten til å prøve det hvis det tar alt for lang tid med bloggen din.
   Så godt at dere fikk litt regn dere også!
   Det synes jeg også at den er :)

   Ha det fint du også!

   Slett
 3. Godt du nu har fået styr på udgivelse af din blog, sikken en masse tid, du har brugt på det. Jeg regner med, at det går alligevel, så jeg holder ikke så meget øje med det. Jeg kan bare ikke nå det, men jeg så dine billeder, mange fine blomster. Jeg er også glad for de hvide floks, floks er så fine lige i denne tid.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er glad for det. Jeg la heller ikke så mye merke til det før, men når det tok opptil 9 timer hver gang var det ikke noe ok lenger. Jeg har brukt mye tid på det, ja, men nå slipper jeg det ;)
   Hvite floks er så fine ja!
   Klem

   Slett
 4. Så bra att du hittat ett knep för uppdatering av bloggen Marit, även om det inte ska behövas. Vi fick också ett välbehövligt regn i går på 12 mm. Men när det har börjat regna brukar det inte sluta så det kommer säkert mer. Vilken läcker blå färg det är på blå ballongblomma.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er så glad for at jeg fant et knep, for da slipper jeg å bruke tid på det noe mer ;)
   Så bra at dere endelig har fått litt regn, og dere behøver sikkert mer regn også.
   Ja, den blåfargen er så fin!

   Slett
 5. Så fint at du har funnet en metode som fungerer! Mine kommer fram i løpet av en halvtimes tid, tror jeg, så det er bra. I dag har det foreløpig vært oppholdsvær, men det har regnet mye i natt, så det er ganske vått. Jeg har allerede fylt lukebøtten to ganger i dag, så det går framover. Rene bed er alltid oppløftende, så får jeg ta en tur på hagesenteret og se om jeg finner noe som kan erstatte alt som ikke vil blomstre i år. Ha en fin dag, Marit! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er jo fint at det fungerer som det skal hos deg så du slipper dette som jeg må gjøre.
   Det er overskyet og regner litt her nå, og det kommer nok mer regn også.
   Rene bed er oppløftende, ja! Skulle ønske at jeg kunne si det samme om mine bed ;)
   Du finner nok noe!

   Ha en fin dag du også!

   Klem fra Marit

   Slett
 6. Kjekt med utfyllende "oppskrift" om forsinkelsene skulle bli for store, foreløpig går det bra hos meg.
  For lite/ikke noe regn eller for mye regn er like trist begge deler. Vi har fått i overkant mye, men kan på ingen måte sammenligne med Bergen. Rosene protesterer heftig så nå håper jeg været roer seg og vi får en fin høst.
  Blomsten Sidalcea mener jeg heter tvikattost på norsk. Lekker sak som blomstrer lenge her hos meg, men fjorårets overlevde ikke vinteren så jeg prøver igjen, kan jo ikke gi opp på første forsøket.
  Ønsker deg en fortsatt fin sommeruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo flere som har slitt med dette, så hvis det kan hjelpe andre er det jo bare fint.
   Ja, det er helt sikkert, og som du sier så har jo Bergen omtrent druknet i juli.
   Her har vi ikke fått så mye, egentlig akkurat passe :)
   Rosene liker tørrere vær, så vi får håpe på en fin høst ja.
   Takk, tvikattost heter den ja. Har sett det merkelige navnet før, men har glemt det igjen ;)
   Ja, en kan ikke gi seg med et forsøk!
   Ha en fortsatt fin sommer!

   Slett
 7. Wow! Jeg må si at jeg synes du er veldig teknisk! :-) Hadde aldri klart å finne ut av det.

  Sidalcea heter vel Tvikattost på norsk? I hvert fall i hodet mitt. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, litt kan jeg jo, men ikke så mye ;)

   Ja, det er det den heter, ja. Glemmer hele tiden det navnet...

   Slett
 8. Så bra! Håper du ikke får flere problemer med oppdatering!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at jeg slipper noe mer tull nå...

   Slett
 9. Tenk at du fant ut av det! Tusen takk, jeg vil prøve det samme.
  Benedikt var fin, forresten! Sukk. Skulle ønske jeg fant en plass for høstfloksene mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig! ;) Det kan du gjøre!
   Det synes jeg også. Høstfloks tar plass, ja. Men en må vare finne plass til de.

   Slett
 10. Min oplevelse er, at tiden kan svinge lidt; men lige nu ser jeg indlæggene med det samme. I stedet for at have en kæmpelang blogroll bruger jeg meget http://www.haveblogs.dk/, når jeg vil følge med i danske blogs, og pudsigt nok bliver den holdt 100% opdateret på Internet Explorer, mens der kan være mere end et døgns forsinkelse på Google Chrome.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selvfølgelig kan tiden svinge litt. Ja, det gjør for så vidt jeg også, for jeg bruker hageblogger.no veldig mye på samme måte som du bruker den danske. Men jeg har både svenske og engelske i blogglisten, og en annen ting er at da ser jeg innleggene med en gang de dukker opp. Så merkelig! Jeg bruker ikke IE, men bruker Chrome og det er jo faktisk google sin egennettleser så de burde jo få det til å fungere dette med blogger.

   Slett
 11. Så mange fine ulike planter du har i hagen din, vakkert solskinnsbilde.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Ha en fortsatt fin torsdag!

   Slett
 12. Hello, I am glad you figured out the blogger problem. Your flowers and images are always a delight to see. Gorgeous post and photos. Happy Thursday, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, me too! Thank you so much.

   Happy Thursday!

   Slett
 13. Hei Marit! Nå er det så lenge siden jeg har vært innom hagebloggere, men da er det på tide igjen! Sommeren har sust av gårde, selv om vi ikke har hatt lange ferieturer.
  Først, du må love å ikke slutte med hagebloggingen din. Det ville vært trist for oss som leser den. Skjønner det er iriterende at ikke innleggende vises fort. Jeg har samme problem, men jeg blogger ikke så mye nå på sommeren.
  Den ballongblomsten var flott! Aldri hørt om den, men for en nydelig blåfarge. Den uten norsk navn med besøk av sitronsommerfuglen, heter Silkekattost på norsk. Min blomster også nå.
  Her har sommeren vært som i fjor, unødvendig med vanning. Sol og regn om hverandre. Helt greit sommervær for oss som har hage. Trist når blomstrene visner...
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer! Jeg blogger nok litt mere etter ferien:)

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine!
   Ja, det er lenge siden jeg har hørt fra deg, nen som du sier så suser sommeren forferdelig fort avgårde :)
   Jeg skal love at jeg skal ikke slutte nå nei, for nå har jeg jo fått løst problemet. Men det irriterte meg så mye, og brukte så mye unødig tid på det at det ble bare et ork. Og sånn skal det jo ikke være. Veldig hyggelig sagt av deg!
   Ja, det var så irriterende når det tok opptil 18 timer før det ble synlig :(
   Ja, de er så søte og jeg har den også i lys rosa, men den blå er den fineste synes jeg.
   Da fikk jeg enda et navn på den! Takk for det :)
   Her har vi fått litt av hvert vær, og det er helt greit. Synes vi egentlig har hatt en fin sommer.
   Ja, det er så trist for de som opplever det...
   Ha en fortsatt fin sommer du også!

   Det er bra :)

   Slett
 14. Takk for at du deler nyttig kunskap med oss andre.
  Dette må eg undersøke. Har ikkje tenkt på kor lang tid det tek før innlegg viser, men no skal eg prøve å finne ut.
  Det problemet eg er lei meg for er at alle innlegg eg har sendt via BlogPress på iPad har mista bilda. Eg vart så forskrekka då eg oppdaga det, og prøvde å redigere eit innlegg med bilde frå lageret mitt. Då forsvant heile innlegget.
  Sidan eg oppdaga dette har eg berre blogga via PC.

  Nydelege blomster du viser, best for dei at det er ballanse mellom regn og sol.
  Her skin sola i dag.

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes at det er en selvfølge å gjøre, for det er flere som har akkurat samme problemet. Jeg hadde flaks som fant det ut :)
   Der kan jeg dessverre ikke hjelpe deg, for jeg har ikke Ipad.
   Fint at du kan blogge via pc da!
   Tusen takk! Ja, for lite og for mye blir galt uansett.
   Her har det vært litt begge deler i dag.

   Klem fra Marit

   Slett
 15. Hei Marit

  På en dansk blog bliver det fra kontrolsiden: > Layout > vælg en gadget > I vinduet som åbnes vælges den gadget som hedder "feed" > man sætter sin blogs webadresse ind i "Feedwebadresse" og trykker fortsæt > man får så de 5 sidste op, og annullerer herefter...

  Irriterende at det skal være så besværligt, men godt at du har fundet en brugbar metode - tak for det!

  Dejlige billeder du viser - Selvfølgelig skal du blive ved med at blogge!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, jeg tenkte meg at det var omtrent det samme systemet på dansk, og det måtte det jo være siden de er drevet av blogger begge to.

   Ja, ikke sant, det er forferdelig irriterende, og det var så fælt at jeg måtte bare finne en løsning. Jeg har kontaktet hjelpeforumet hele 4 ganger uten hjelp å få, og jeg synes jo at de burde kunne dette... Men jeg skal ikke opplyse de om det i tilfelle de gjør om på det.

   Tusen takk! Ja, nå har jeg fått løst problemene, og da fortsetter jeg selvsagt!

   Ha en deilig aften du også

   Slett
 16. Hej Marit.
  Sikke skønne smukke billeder af dine blomster.

  Jeg har også prøvet at bloggen har drillet mig.
  I langt tid bloggede jeg slet ikke, for alle mine indlæg blev ikke placeret rigtig.
  Nogle gange var billed i venstre side men teksten midt på osv.

  En veninde fik styr på det.
  Håbere også at du får styr på det hele.

  Hilsen Bente.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Bente

   Tusen takk!

   Ja, det har vært mye merkelig med bloggene flere ganger. Godt at du fikk hjelp til det!

   Ja, nå håper og tror jeg at det går bra.

   Slett
 17. Blir helt imponert!
  Syns du gjør det helt flott teknisk :-)

  SvarSlett
 18. Så skönt att du hittat ett sätt att komma runt problemet. Ibland behövs mer tålamod och mod att testa än teknisk kunskap :)

  Underbara bilder som vanligt och jag funderar på varför jag inte har någon sådan klocka ;) Men nu ska jag försöka hålla mig. Vi grävde upp och tömde det sista ur en rabatt hos mamma. Jag gick runt länge, länge för att försöka hitta en plats hos mig...

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også. Kanskje tålmodighet er vel så viktig, ja ;)

   Tusen takk! Det er noe med plass ja, og det er ikke så mye plass her heller. Jeg kjøper stadig nye planter og det blir stadig mindre plass ;)

   Klem, Marit

   Slett
 19. Gratulerar till ett lyckat detektivarbete! Hur i hela friden lyckades du klura ut detta? Har tack och lov inte detta problem, måste ha varit mycket frustrerande!
  Så fina blommor, och väldigt fina bilder!
  Trevlig helg!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var egentlig bare et håp om å få det til, og mye prøving og feiling. Men til slutt lykkes det heldigvis.
   Veldig frustrerende, ja!
   Tusen takk!

   God helg!

   Slett
 20. Ballongblomsten var fin, aldri hørt om den. Hørtes komplisert ut med blogglisten. Tror jeg var der før, men bildet som viste der når jeg la ut innlegg så uklart ut og de/jeg klarte ikke å finne ut av det, så jeg fant ut at det var bedre å ikke være der. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er veldig fine, men den er ikke så kjent som mange andre sensommerstauder. Ja, det med data kan være velldig komplisert til tider. Ok, sikkert like greit å la være da.
   Ha en fortsatt fin helg du også!

   Slett
 21. Takk for god oppskrift! Det er fint å kunne dele slike tips.
  Du er jo teknisk som bare det, og gir deg ikke. Så bra!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, å dele sånt med andre bloggere er en god ting, for da kan flere få nytte av det jeg fant ut.
   ;)

   Slett
 22. Goodmorning Marit. I hope the issue on blogger won't make you stop blogging. To many people are pleased to see your beautiful blog. Your blogpost appeard this morning in my bloglist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Goodmorning Marijke
   No, I will continue blogging because now is my problem with the bloglist gone. Thank you for your kind words.
   How strange, because I posted it for two days ago...
   Have a wonderful weekend!

   Slett
 23. Problem solve. And now you are a happy person who own many beautiful flowers.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, finally! I am very happy with my flowers :)

   Slett
 24. Vad tekniskt duktig du är!! Jag tycker det verkar väldigt komplicerat. Hoppas det funkar nu.
  Så vackra blomsterilder du har!
  Ha en fin lördag önskar Lena från ett soligt och vakcert Wales!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Lena! Det fungerer nå ja, heldigvis.
   Så herlig med sol. Her regnet det i nesten hele går.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 25. Hei Marit. Godt du har fikset bloggen din. Opplevde det samme sånn innimellom før. Blogger lite for tiden. Fant ikke den store inspirasjonen. Laget ny blogg som handler bare om hagen og plantene der. Nå er det litt gøy igjen. Ikke det at vi ikke gjør noe i hagen. Vi har gjort mye,men ikke blogget om det. Du viser herlige bilder som alltid. Koselig å stikke innom deg. Hilsen Merethe

  SvarSlett
 26. Hei Merethe

  Ja, endelig fant jeg ut av det. Ok, ja det er bare sånn det er innimellom. Så bra da! Skal se etter bloggen din.
  Tusen takk! Hyggelig å høre i fra deg igjen!

  SvarSlett