tirsdag 24. september 2013

Sommeren er slutt for i år, ja...

I natt/dag tidlig var det kun 1 grad her, og det så ut som det var rim i gresset. Da er det vel på tide å innse at sommeren er over for i år. Jeg har vært i fornektelse lenge, for jeg ville ikke at den deilige sommeren skulle ta slutt... Men det er nok bare å se fakta i øynene, og innse at det er vinteren som står for døren.

I går pakket vi ned hageteltet, og jeg begynte å rydde i drivhuset. Grøss og gru, der ser det ikke ut for øyeblikket. Min mor fikk tre store poser med grønne tomater som jeg plukket før jeg kastet alle tomatplantene. Nå skal det ryddes der før vinteren kommer. Jeg har planer om å sette dahliaene der før de skal ned i kjelleren. Jeg har hatt de i potter i hele sommer, så da er de enkle å flytte på. Jeg oppdaget at jeg har satt feil navn på en georgine og det er denne.

'My Love'
Jeg trodde den het 'Café au Lait' men det er en annen som heter nemlig denne...

Denne er kjempestor i blomsten med en diameter på 15 cm minst...
'Café au Lait'

'Mom's Special' tror jeg...

'Dark Spirit'

I går kveld så jeg plutselig denne skjønnheten stå der...

Årets siste daglilje antar jeg...
Det er vemodig, men det er bare å innse at sommeren er over for i år...

52 kommentarer:

 1. Her var det 3,7 da jeg la meg, så jeg også innså at sommeren er over.

  Å ha georginer i potter er absolutt noe å tenke på for meg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok bare å innse at sommeren er over for i år.
   Georginer klarer seg fint i potter hvis bare pottene er store nok. Til neste år skal mine få enda større potter enn de hadde i år. Lett å feilberegne litt der ;-)

   Slett
 2. Ja nå klipper jeg ned og flytter mange planter ned i kjelleren, jeg må ta litt sats for mange er fulle av blomster og knopper ennå.
  Så flotte Dahlia det er virkelig høstens dronninger, dagliljen din har blomstret lenge og er så fin.

  Ha en fin høstdag Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er brutalt å gjøre det når de er så flotte som nå. Jeg skal ikke klage på blomstringen til dahliaene, for de har vært så fine lenge nå.

   Ha en fin dag!

   Slett
 3. Din sidste daglije er velnok smuk. Delikat og diskret i farven.
  God dag fra mig
  JetteMajken

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er virkelig flott. Jeg likte veldig godt den diskre duse fargen den hadde.
   Ha en fin dag!

   Slett
 4. ja nå er nok sommeren over for i år men du så heldige vi har vært. En lang nytelse slik sommeren skal være. I går vasket datteren drivhuset for meg og for en jobb. Det blir mye skitt etter en sesong. Godt at det nå er klart til en ny sesong. Så mange fine dahlia du har. Jeg fikk noen av naboen som har stått i den hagen hver sommer i veldig mange år. Og får jeg til å overvintre dem så skal jeg virkelig ha flere til neste år. Det fins jo så utrolig mange vakre. Så heldig du er som har dagliljeblomst sånn helt på tampen. Ha en flott høstdag,her titter solen frem fra tåkehavet. Klem Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år kan vi ikke klage over sommeren, for den har vært fantastisk. Så heldig du er som har fått vasket drivhuset. Jeg fikk ryddet der i går, og det var veldig godt å få gjort. Dahlia kan bli veldig gamle hvis en bare får de til å overleve vinteren. Ja, det finnes utrolig mange flotte sorter av de. Ja,d en dukket plutselig opp nå, for jeg har noen sorter som blomstrer veldig sent.
   Ha en fin høstdag du også!

   Slett
 5. Café au Lait har jeg haft for nogle år siden, den er smuk men det er nogle ordentlige hoveder, den har.
  Jeg kan godt forstå, du er vemodig over at sommeren er forbi, det er en kort sæson, I har hos jer. Smukke dahliaer du viser i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er både vakker og kjempestor! Jeg tror ikke jeg har noen som har hatt så store hoder før...
   Ja, det er vemodig og sesongen blir veldig kort her i forhold til hos deg. Men sånn er det bare, og jeg vet det jo at det er sånn, men jeg liker det ikke... ;-)
   Takk!

   Slett
 6. Hei Marit.
  Ja, nå er nok frostnettene ikke så langt unna, så det er nok lurt å flytte krukkene inn i drivhuset. Det hadde ikke skadet med litt lenger sommer, men heldigvis har den jo vært så fin i år at vi har fått "ladet batteriene" for vinteren :-)
  Oppbevarer du dine dahlia i krukkene om vinteren eller tar du dem ut og legger dem i et annet medium? Jeg håper nemlig på å la mine stå i krukkejorden over vinteren, men det vil jo være synd om de skulle råtne vekk på den måten ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stein
   Nei, de er rett rundt hjørnet nå. Hørte på radioen nå at i natt blir det frost i indre strøk, dvs. her. Her komer alltid frosten tidlig, men så kan det gå lang tid igjen uten frost. Vi har fått ladetbatteriene skikkelig i sommer i forhold til i fjor, så jeg klager ikke over denne sommeren. Jeg har så langt oppbevart dahlia i krukker med vekslende hell. Antagelig har jorden vært for våt når jeg har tatt de inn i krukker, så det må du være obs på. Det er mange som tar de opp og legger de i en kasse i tørr jord. Jeg må forske litt på dette før jeg bestemmer meg.
   Ha en fin dag!

   Slett
 7. Ja, det er vemodigt, men vi må indse, at sommeren er ovre for i år. Hvor har sommeren været flot i år - både hos dig og her. Din daglilje er helt vidunderlig.
  Ha' en dejlig efterårsdag, Marit! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må vi bare innse nå etter en fantastisk sommer. Det har vært flott sommervær i hele Skandinavia tror jeg. Ja, den er vakker!

   Ha en deilig høstdag i syd, Gitte! Klem

   Slett
 8. Ja, nu är sommaren slut. Du fick en fin hälsning från dagliljan. Nu kan den slumra in med gott samvete!

  Ha det bra!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjorde jeg. Hyggelig med sånne sene blomsterhilsener! :)

   Ha det godt!

   Slett
 9. Lovely pictures of the Dahlias but when it is already that cold in your country it soon will be the end for them. I also started cleaning my greenhouse and the tomatoe and paprika plants are landed on the compostheap. Some of the green tomatoes I put on the windowsill may be they colour in the sun.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is soon the end for them. I have put them in my greenhouse, so they can bloom a little longer. I have put my tomatoplants on the compostheap too. I gave all my green tomatoes to my mother, so she should put them under old newspaper to get them red.

   Slett
 10. Ja, det er ikke til at forstå at sommeren er ovre og jeg har det ligesom dig; bare det kunne blive ved! Men der skal jo forandringer til for at vi rigtig kan glædes over sommeren når den vender tilbage, ikke:) Din dahlia Dark spiret er noget så smuk i farve og mønster!
  Klem Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rose

   Nei, det er ikke helt til å forstå, for sommeren kunne gjerne fortsatt lenger for min del. Ja, det er sant det du sier. Uten vinteren hadde vel vi ikke satt så stor pris på sommeren som vi gjør. Ja, den er vakker! :)

   Klem Marit

   Slett
 11. Ja, fint vær så seint på året betyr gjerne kalde netter, dessverre. Her var det 3,5 i natt, og jeg frykter det kan bli frost her også denne uken.
  Flotte georginer. Jeg overvintrer mine i pottene. Må bare passe på at de ikke er altfor våte når de settes inn. For meg har det lykkes mye bedre enn å overvintre tørre knoller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fint og klart vær gir ofte nattefrost på denne tiden dessverre. Ja, de må ikke være for våte, for ellers går det galt med de. De bør egentlig være temmelig tørre. Jeg har ikke prøvd meg på å overvintre de i kasser, så jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med de og hva som er best.

   Slett
 12. Sommeren har vært fin og lang i år, det er alltid trist når den tar slutt. Fine Dahlia som fortsatt blomstrer hos deg.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sommer kunne vi hatt mye mer av her i dette kalde landet vårt, så det er alltid trist når den er slutt. Takk!

   Ha en fin onsdag!

   Slett
 13. Cafe au lait var en skikkelig lekkerbisken synes jeg. Ja det er bare å innse faktum - men for en lang og deilig sommer vi har hatt. Ha det godt så lenge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er overraskende vakker og ikke minst stor i blomsten! Ja, vi kan ikke klage på sommeren i år, den har vært fantastisk. Ha det godt!

   Slett
 14. He! Jeg kjenner jeg protesterer med hele meg, men det er jo, bare bortkasta energi. Flotte dahlia du har. Jeg har noen av dem. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg har det som deg, alt i meg stritter i mot det som kommer. Men som du sier så er det bortkastet energi. Takk!

   Ha det godt!

   Slett
 15. Svar
  1. Yes, I love the colors too. They are so lovely.

   Slett
 16. Oh Dear Marit!
  I'm so happy that I can see your beautiful flowers.
  Coming soon will be cold and winter.
  We will go back to the memories and wait for spring and summer.
  I wish you a pleasant afternoon.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Lucia,

   I am glad that you can see them too! Soon they will be all gone. We have much to remember after this summer. Have a nice day!

   Slett
 17. Måtte vel komme, men nå runder vi snart oktober :-o
  Flotte Dahlia, ikke minst 'Cafe au Lait' og 'Dark Spirit'! Føler ikke for å ta dem inn enda, det er for mange knopper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er snart oktober, så sånn sett er det helt normalt med frost nå. Men jeg vil ikke ha det likevel...
   Ja, de to er virkelig flotte. Jeg satte mine i drivhuset i går, for da fryser de ikke med en gang. Et par av de jeg kjøpte står med masse knopper, men sommeren ble fort kort for de. Håper de kan rekke å komme i blomst før det blir for kaldt.

   Slett
 18. Helt enig! Det er vemodig at sommeren er over, og jeg er ikke klar for kaldvær og vinter! Men jeg må vel bare henge med. Du må nyte de siste blomstene=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, der er vi helt enige! Det er ikke annet å gjøre enn å henge med. Jeg skal nyte de siste, ja!

   Slett
 19. Ja, nå er det nok slutt for i år dessverre:-( Gleder meg allerede til våren jeg - det der med vinter er ikke min greie!
  Flotte Dahliar du har! Lurt å ha dem i potter for da blir det vel ikke like mange snegler på de kan jeg tenke meg?
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi må bare se fremover mot våren, vinter er ikke min greie heller. Vi bor nok i feil land...
   Jeg er ikke så plaget av snegler som deg, så mine får stort sett stå i fred. Men de kan nok bli spist av snegler i potter også, men det hjelper sikkert litt.

   Klem!

   Slett
 20. Ja, sommeren har æ også tatt farvell med nu, daliaene mine er blitt tatt opp av krukkene og gjort reine for jord og lagt i eske med blanda sand og flis, har bare gladiolene igjen, men de blomstrer så fint ennu, men æ følger med gradestokken :)
  My Love har æ også, den er så nydelig.

  Ha en fin kveld.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok best å gjøre som du har gjort. Jeg har satt mine i drivhuset som en liten utsettelse, men snart må jeg klippe de ned også. My Love er nydelig, ja!

   Ha en fin dag!

   Slett
 21. Her var det bare 6 grader når jeg dro på jobben i dag tidlig, så det er ikke den store varmen her heller. Men det er sol og deilig ute : ) Ha en fin høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det ble brått kaldt ute, litt for brått etter min smak. Ja, så lenge sola er fremme skal en ikke klage :)

   Ha en fin høstuke du også!

   Slett
 22. Ja, nå blir det visst kaldere, men vakkert enda på dagen. Nydelige Dahlia du har. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært flott litt utpå dagen fortsatt. Men frosten nærmer seg med stormskritt. Takk! Klem

   Slett
 23. Jepp, sommeren er nok over, men høsten er en flott tid den også. I dag har vi tilogmed hatt et nydelig vær. Sånne høstdager liker vi :)

  Ha en flott kveld.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, høsten kan være veldig fin den. Vi får nyte det som er igjen av fint vær!

   Ha en fin dag!
   Klem

   Slett
 24. Men sikke meget du har nået denne sommer med træpæoner, ny sti og meget mere

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er kjempefornøyd med alt vi har fått gjort her i vår og sommer. Mye mer enn planlagt, så jeg skal absolutt ikke klage på det.

   Slett
 25. Det er vel bare sånn det er.... Syns også det er vemodig når sommeren er over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror de fleste synes at det er vemodig. Vi kunne gjerne hatt en måned lenger med sommer...

   Slett
 26. Nej-nej, vi er ikke klar til at sommeren slutter endnu! Her lover de faktisk grader helt ned til frysepunktet i løbet af ugen. Det gider jeg ikke! Skønne blomster du har (endnu ...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, der er vi helt enige om akkurat det! Jeg skulle ønske at det ikke ble sånn, men det hjelper dessverre ikke hva jeg mener...
   Ja, de er skjønne enn så lenge.. :)

   Slett