tirsdag 17. september 2013

Mens jeg venter...

Ja, i dag er den store dagen kommet da trepeonene fra Kina endelig dukker opp. Det har vært en lang prosess, for jeg bestilte de allerede i begynnelsen av juli. Det var meningen at de skulle bli sendt i slutten av juli, men sånn gikk det ikke. Tørke i Kina gjorde at de ikke kunne grave de opp, så derfor har dette tatt sin tid. Men nå er jeg bare spent på om postbilen kommer med de på døra eller om jeg må hente de nede på posthuset selv. Etter sporingen å dømme er de lastet opp på en postbil, så kanskje jeg er heldig og får de levert på døra!

I går kom det hele 39 mm med regn, så på to dager har det kommet 59 mm. I dag melder yr om like mye, og i tillegg tordenvær. Det tordnet en gang i går, så det er nok noe sånt vær på gang i dag også kanskje, ja.
I går kveld var det kun 5 grader ute, så nattefrost er plutselig ikke så veldig langt unna...

Her kommer noen bilder av clematis i hagen som ble tatt i forrige uke. Det er fortsatt mange knopper og blomster på de. Jeg håper de rekker å blomster før frosten tar de!
32 kommentarer:

 1. Hvor er det spændende med dine træpæoner! Uha, sikke en masse regn I har fået. Her var det meget koldt i nat, så vi har måttet tænde for varmen. Sommeren er vist for alvor forbi, selv om det ikke ser sådan ud på dine smukke billeder.
  Klem og ha' en dejlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært veldig spennende med denne importen. Nesten for spennende ;-)
   Ja, det er veldig mye regn vi får nå, bare hittil har det kommet 15 mm i dag også. Sommeren er over for i år dessverre. Bildene er fra i forrige uke mens det fortsatt var sommer. Klem, og ha en god aften!

   Slett
 2. Bestilt mange peoner? Fikk et par fra Kina i fjor, og de henger med...
  I går kveld var det kaldere enn på mange måneder! Jakkevær igjen... Men frosten kan vente!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke så mange, men 7 ble det. Jeg håper de tåler å bli plantet så sent som nå. Ja, høsten kom plutselig veldig fort. Vil ikke ha frost på veldig lenge, nei...

   Slett
 3. Fine Klematisbilder fra hagen. Her er det også regn og meldt torden. Spennende med nye Trepeoner som kommer fra Kina med Posten.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, dette været er visst ikke bare her. Det regner mange steder i dag. Ha en fin kveld!

   Slett
 4. really nice photographed Marit.

  Greetings, Joop

  SvarSlett
 5. Så spennende med de trepeonene! Importerer du alene eller er det en felleimport? Regner med at vi får en oppfølger : ) Frost??!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har importert med vei venninne, så jeg var ikke helt alene ;-) Oppfølger kommer allerede i morgen! Det ble ikke frost, men heller ikke så langt unna. Vi bor ikke i Bergen vet du, så her kommer frosten mye tidligere enn hos deg ;-)

   Slett
 6. Hvor spændende. Det må være svært at vente på, at posten kommer forbi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja , det var kjempe spennende. Posten kom veldig tidlig så det ble ikke lenge å vente i dag. Du får høre om det i morgen :)

   Slett
 7. Oh Marit!!!
  I'm not surprised that we are experiencing the arrival of a peony.
  At your clematis bloom yet?
  For me, coming up very soon fall. It's cold, it's raining.
  We heat the house already. It's very cold.
  I wish you good night.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Lucia

   No, I've written a lot about these tree peonies, so you're probably not surprised that they are now here at last.
   Yes, my clematis is still in bloom, but the fall has come very quickly here too. It came over night...
   We had heat in the oven too yesterday. The summer is goone for good this time.

   Have a nice day!

   Slett
 8. Hej Marit
  Dejlig billedserie af din fine, hvide clematis!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett
 9. Så flotte klematisbilder! Gleder meg til å se bilder av trepionene også:-)
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du får nok se noen få bilder i dag :)

   Klem!

   Slett
 10. Det bliver spændende med dine træpæoner, så må jeg lige kigge med. Vil du godt skrive om, hvordan og hvor du planter dem, det vil jeg meget gerne vide noget om. Altså sol/skygge plantedybde osv.
  Det var da en vældig masse regn, I får hos jer, nu må det da godt stoppe lidt. Jeg har også stadig min Huldine som blomstrer højt oppe i træet, den er meget flot. Den gule har jeg lige fået et par skud af fra en veninde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth

   Ja, jeg skal prøve å få skrevet noe om de i dag. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen gode bilder av de i går, for det regnet hele tiden. Vi har fått nok regn nå, ja! Det er hyggelig med sen clematisblomstring før frosten tar de.

   Slett
 11. Så spennende! Håper det står bra til med dem når de kommer.
  Det er litt skummelt når natt-temperaturen begynner å nærme seg null. Håper det blir lenge til jeg våkner til rimfrost på bakken og svarte georginer...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det sto veldig bra til med de, så dette gikk veldig bra. Ja, jeg vil ikke ha frost på lenge enda, for jeg er ikke klar for det ennå. Svarte georginer er ikke noe hyggelig, nei.

   Slett
 12. Spennende med sending fra Kina!

  Jeg satser også på at frosten lar vente på seg. Vil gjerne se knoppene springe ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært veldig spennende dette her.

   Det er det som er så leit med georginer, de kommer så sent i blomstring, og er flottest når frosten kommer og tar de...

   Slett
 13. Så spännande att du äntligen ska få hem dina träd-pioner! Vi får hoppas att frosten dröjer ett tag till, så att du hinner plantera dina nya plantor. Här har det också regnat ordentligt, men det behövdes så jag klagar inte!/ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ønsker meg ikke frost på lenge enda! Vi har fått mer regn enn vi behøvde, så nå håper jeg på tørt og fint høstvær fremover!

   Klem Marit

   Slett
 14. Å så spennende :) Trepeoner er så fint. Jeg har ikke tatt sjansen på de enda, men kanskje?
  Finfin onsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er kjempefine! De er helt på grensen i herdighet her, men hvem vet, kanskje de klarer seg hos deg?

   Ha en fin onsdag du også!

   Slett
 15. Vakre klematisbilder Marit! :-)
  Du spurte forresten om mine fikentre får spinn om vinteren:
  Mine fikentrær har ikke fått spinnmidd innendørs. Jeg setter dem mørkt og kjølig, men ikke kaldere enn 5-10 plussgrader. Da mister de bladene sine. For å få i gang bladveksten tar du dem frem i et lysere rom så fort du begynner å føle det nærmer seg vår.
  Jeg har også tatt inn et stort et i et lyst, men kaldt rom. Da beholder det bladverket over vinteren. Har aldri hatt spinn på mine fiken!
  De er utrolig lette planter å ha med å gjøre! Jeg plantet tilmed ett i hagen i fjor. Det klarte seg faktisk bra gjennom vinteren, men den forferdelige vårvinteren holdt på å ta helt knekken på det. Nå er det likevel på full fart tilbake fra roten. Det sto ute uten beskyttelse. Jeg lar det bli stående i vinter også. Fint å se om det vil overleve mange år...
  Ha en fortsatt riktig fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Stein!

   Takk for en super forklaring om fikentrær. Jeg har dessverre ikke en kjølig kjeller å sette de i, men det ligger rundt ti grader der og det står på lys hele tiden. Jeg får oliven til å trives der, så det skal nok gå bra håper jeg. Utrolig at det har klart seg ute hos deg! Jeg er litt engstelig for å prøve ut det her, men kanskje til neste år at jeg kan plante det ene ut på våren slik at det har hele sommeren å tilpasse seg på.

   Ha en fin dag du også!

   Slett