torsdag 19. september 2013

Noen bilder med regndråper på...

I går kom det kun en liten regnbyge, og den kom når jeg var på sykkeltur ned til posthuset for å hente en pakke fra Bakker. Jeg har ikke alltid vært fornøyd med det jeg har kjøpt fra de, og aller minst fornøyd med plantene deres. Men i går ble jeg veldig fornøyd. De var pakket i grønne plastbeholdere som beskyttet plantene. Jeg hadde bestilt to forskjellige hortensia, den ene heter H. paniculata 'Magical Moonlight' og den andre heter H. macrophylla 'Mini Penny'. Siden jeg har hatt sånn flaks med å få en hortensia til å overleve i vinter, så måtte jeg jo bare  prøve meg på denne lyseblå. Denne er plassert et helt annet sted i hagen enn der den andre står, så det gjenstår å se om den overlever ute i vinter.

I hagen i går var alt temmelig vått. Dahlia var knekt i vindværet som fulgte med regnværet, og hagen var full av gule blader. Noen lyspunker var det dog, for noen planter blomstret like fint som før.

Jeg måtte søke i min egen blogg for å finne navnet på denne høstanemonen under her.  Jeg er pent nødt til å skrive opp alt jeg kjøper av planter her, for hvis ikke hadde jeg ikke husket halvparten av alle de navnene jeg har på de, og plantelappen var selvsagt borte... Så det er et godt tips til alle som ikke har så god hukommelse, skriv ned alle plantekjøp i bloggen!

I år har jeg fått til to høstanemoner og dette er den ene, Anemone x hybrida 'Whirlwind'
Jeg har prøvd å få de til mange ganger, men det er først i år jeg har fått de til å overleve. Og etter den vinteren vi hadde, så er det nesten et under... 

'Penny Lane' med regndråper på...

Clematis 'Snow Queen' høyt oppe på rosebuen. Jeg får dessverre ikke tatt bilde av den ovenifra, for denne er minst to meter over bakken...

Tror det er siste blomst for i år, Passiflora et eller annet...

32 kommentarer:

 1. Det var dejligt, at du blev glædeligt overrasket over pakken fra Bakker! Sikke smukke billeder - tænk at du har sådan en frodighed stadigvæk. Her er det øsende regn lige nu. Ønsker dig en fin-fin dag, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig hyggelig for en gangs skyld. Takk, ja det er fortsatt frodig her, for det har kommet mer regn her i løpet av sommeren enn hos deg tror jeg. Håper du får bedre vær i dag.

   Klem, og ha en deilig dag i syd!

   Slett
 2. Igjen veldig fine blomster og veldig god fotografert Marit,
  bloggen din er veldig hyggelig ... takk for deling.

  ønsker deg en fin dag.

  Hilsener, Joop

  http://joopzandfotografie.blogspot.nl

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Joop

   Tusen takk for at du oversetter for meg, og dine hyggelige kommentarer!

   Ha en fin dag!

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Det må jeg sige, smukke smukke hortensiaer, men Bakker er jeg ikke meget for, så jeg må finde dem et andet sted, især den første hvide betog mig. Jeg har også Whirlwind, men den ser sløj ud og har ikke blomstret i år, det er nok tørken, der har gjort det.
  Flot clematis men det er lidt ærgerligt at de kravler så højt op, så kan vi ikke helt nyde dem, det gør min Huldine også.
  Åh Penny Lane er så smuk.
  Held og lykke med dine hortensiaer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har ikke jeg vært heller. Jeg har gjort mange dårlige erfaringer med Bakker. Men denne gangen skal de ha ros for flotte planter, og de var pakket så godt at de var like fine da jeg fikk de. Vi har felles interesse av paniculata, så jeg tenke på deg når jeg la ut bilde av de. Det blir spennende om noen år om min blir like fin som den på bildet.
   Jeg kjøpte den Whirlwind i fjor, og er himmelfallen over at den har klart seg og blomstrer nå. Min har nok fått mer vann en dine planter i sommer, for det har kommet mer regn her enn hos deg gjennom sommeren i år.
   Ja, det er litt ergelig at jeg ikke får sett blomsten, men jeg får glede meg over at den tross alt blomstrer :)
   Takket være deg fikk jeg øynene opp for Penny Lane!

   Takk!

   Slett
 4. Fine bilder som alltid.
  Her er det opplett i dag, men jeg er likevel inne. Lille loppelus er fremdeles hjemme fra skolen og ikke helt i form.

  Ha en fin dag.
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Godt at du hadde bedre vær i går selv om du var inne. Du har mye å styre med synes jeg.

   Ha en fin dag du også!
   Klem

   Slett
 5. Gratulerer med høstanemoner! Strever også ned dem, og har ikke lykkes. Et par på gang igjen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, de er absolutt ikke av de enkleste å få til, men nå har jeg klart å få til to forskjellige. Det er bare å prøve på nytt igjen, for du vil helt sikkert lykkes en gang!

   Slett
 6. Flotte Hortensia du har fått fra Bakker, kjekt de kom vel frem. Det er fortsatt mange flotte blomster hos deg.

  Ha en fortsatt fin torsdag!

  SvarSlett
 7. Æ har også fått pakke fra Bakke idag, skal hente den senere.
  Noen høst løker har æ bestilt, du er nu bra heldig som har fått Hortensia til og overvintre, det går ikke her i nord.

  Fine bilder.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du også har fått pakke fra Bakker. De har jo mye fint, men alt de har er ikke like flott når en får de dessverre.

   Takk!

   Slett
 8. so pretty! and lucky you to have rain! we need it badly!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you!
   I hope that you soon will get some rain.

   Slett
 9. En av mine hvite Clematis skyter nye lange skudd og knopper fortsatt. Er spent om de rekker å blomstre.
  Time will show!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hos deg bør de vel kanskje rekke å blomstre? Håper at de gjør det :)

   Slett
 10. Marit eventhough the autumn started a lot to see in your garden. The colour blue of the hortensia's will always be a problem what kind of soil you have. They never give a blue colour in my garden I know there is some stuf you can give the hortensia's to bloom in bleu but I never tried it.
  Have a great evening.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I have a hortensia who is really blue. Maybe the soil here is good for the color. The color is made of cley after what I have read, and cley do I have much of here.

   Have a wonderful day, Marijke!

   Slett
 11. Du har det travelt med å hente planter og løker fra både inn og utland! Godt det løste seg med tollen og peonene. Kjekt at Bakker innfridde. Jeg har vegret meg for å bestille fra dem, da jeg har hørt så mye negativt. Nyyydelig bilde av klematisen som strekker sine "ansikter" mot himmelen. Takk for tips om den lille søte rosa perleblomsten jeg har bestilt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye jobb med å holde på med import. Jeg er glad for at det har løst seg. Jeg har før gjort mange dårlige erfaringer med Bakker, så jeg skjønner godt at du ikke har bestilt noe fra dem.
   Takk! Bare hyggelig å kunne "tipse" deg om den perleblomsten. Den er utrolig søt, så du har noe å glede deg til.

   Slett
 12. Hortensia er så flott! Jeg har mislyktes med dem hittil....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er flotte, men de er vanskelige ja...

   Slett
 13. WOW... den klematisen din er da "Bærre lekker".
  Og de andre plantene er ikke langt etter de heller. Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 14. Hei! Jeg er altfor dårlig til å skrive ned navn på plantene + at jeg somler bort navnelappene. Jeg synes du har kjempekontroll på hva du har i hagen. Blir til stadighet imponert. Likte veldig godt bildet av 'Snow Queen'. God natt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det er lett å somle bort navnelappene, ja. Kjempekontroll vil jeg ikke påstå at jeg har, men jeg har litt kontroll ;-) Tusen takk! Ha en fin dag :)

   Slett
 15. Så koselig at det fortsatt blomstrer så mye=) Pasjonsblomstene er nyyyydelige=) En av mine favoritter=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig med så mye blomster fortsatt. Du har også en flott pasjonsblomst :)

   Slett
 16. Det kunne være, man alligevel skulle prøve at bestille fra Bakker. Jeg har ellers en ide om, at planterne ikke er alt for gode derfra. Men de har en silkeplante i deres sortiment, som jeg ikke har kunnet finde andre steder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hender at de overrasker! De har mye flott i silkeplanter, ja.

   Slett