onsdag 24. april 2013

Terroristen i stolpen...

Ja, jeg må nesten kalle den det. Dette skjer hver eneste vår, og det er fryktelig irriterende. I dag tidlig ble jeg vekket 05.30 av en trommesolo som få gjør etter den... Jeg tror det er en hann som signaliserer til andre fugler om at dette er mitt revir eller noe sånt. Vi har rett over veien for soverommet vårt en gammel trestolpe hvor de elektriske ledningene sitter. På toppen av denne er det en "hatt" som skal forhindre at stolpen skal råtne pga. nedbør. Der sitter denne hakkespetten og trommer på denne "hatten" hver eneste morgen, og det bråker noe fryktelig. Den holder på i over en time når den først har begynt. Og for hver dag som går så startet dette bråket tidligere og tidligere pga. lyset om morgenen.  Jeg er veldig glad i både fugler og dyr, men denne hakkespetten begynner å gå meg på nervene...

Jeg måtte lete i arkivene mine for å finne et bilde av den. Det er tatt i 2009, så denne "terroren" har holdt på i noen år...


Her ser dere "hatten" jeg snakker om som den 
hakkespetten trommer på hver eneste morgen. Den lager så høy lyd at det er umulig å sove...

Det verste er at jeg forer jo denne fuglen hele vinteren, og dette er takken. Utakk er verdens lønn, det er helt sikkert!  ;-))

36 kommentarer:

 1. Kanskje han kvesser nebbet. Han har jo litt av en jobb når han skal lage reir. Håper han slutte å hakke når foring av unger begynner. Da får han det travelt hele dagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo ikke godt å vite. Han gjør det i alle fall hver vår på samme tiden. Lyden av den høres langt avgårde, så den skremmer kanskje andre fugler i samme slengen? :-) Ja, den gir seg etter noen uker, så da er den vel opptatt av andre ting, ja.

   Slett
 2. Snille damen! Og pene fuglen :-)
  Jeg har måkene - og skjønner godt at vekkelyder er ille. Og høflige anmodninger virker ikke. Er det ikke mulig å skifte ut metallet med noe annet? Rundt her setter folk opp pigger på pipekantene og langs takmønet.

  ha en fin dag - selv om den startet alt for tidlig

  SvarSlett
  Svar
  1. Fuglen er pen, det skal den ha. Men damen hadde ikke så snille tanker om fuglen i dag tidlig... ;-)) Høflige anmodninger virker overhodet ikke! Det er mulig, men det er ikke bare metallet som bråker. Han trommer i treet også, og det høres nesten like godt det. Ja, en kommer seg tidlig opp for tiden, det er helt sikkert. Måkene hos deg er nok like ille, for de bråker mye de også. Har faktisk noen her også noen ganger.

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 3. Hei Marit

  Det må da være irriterende, Jeg har selv hakkespætter ved mit hus i Värmland, og de laver præsis det samme nummer hver vår. Mine stolper ligger bare længere væk.

  Men det her må elselskabet da løse - denne hat må skiftes ud med en af de nye af plast! Det tror jeg også de vil gøre - ellers risikerer de at folk selv kravler op i masten for at gøre noget, og det skal man ikke;)

  Håber du på -trods af starten- alligevel får en dejlig dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, det er fryktelig irriterende. Dette er nok noe alle hakkespetter gjør hver vår, siden de også gjør dette hos deg i Värmland.

   Ja, de kan sikkert gjøre noe med det, men det bråker nesten like mye i selve stolpen. Det høres nesten ut som et maskingevær når den trommer i selve stolpen av tre. Det blir nok veldig kostbart hvis alt skal skiftes ut. Da får jeg nok heller leve med irritasjonen ;-)

   Ha en deilig dag du også!

   Slett
  2. Hei Marit.
   Jeg ser på Hagegal at noen nevnte elverket pleier å klistre opp bilder av hakkespett på slike stolper. Hakkespetten vil visst ikke begynne å hakke der hvor det allerede er en annen... Kanskje du kan klippe ut noen stensiler og feste på stolpen for å se om det hjelper?

   Slett
  3. Hei Stein

   Ja, det kunne jo være verdt forsøket!Takk for tipset :-)

   Slett
 4. Unskyld at jeg ler! Hakke Hakkespett er sikkert megafornøyd med sin vannvittig flotte trommesolo!
  Nettingkledning kan være løsningen. Se her: http://www.energinorge.no/nett/hakkespettskader-paa-trestolper-article6818-142.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg nok at den er den rakkeren...
   Takk for tips! Det kan godt hende at det hjelper :-)

   Slett
 5. Det var en tidlig vekkeklokke i nabolaget som forstyrrer nattesøvnen. selv om fuglen var vakker.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt for tidlig etter min smak. Ikke går det an å slå den av heller ;-) Det er en vakker fugl, men litt innpåsliten.
   Ha en fin kveld!

   Slett
 6. Hvor hyggeligt med den lille trommeslager, selvom den vækker dig så tidligt. Min mand og jeg fik et rigtig godt grin, da vi læste dit indslag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fuglen er da hyggelig nok hadde den bare startet litt senere ;-)
   Det er hyggelig at dere fikk litt å le av :-)

   Slett
 7. Arghhh, noe så irriterende. Si fra om at den ikke får mat til vinteren igjen om den ikke holder opp sporenstreks. Strikk ei rød lue til stolpen? Nei, ikke så greit med naturen for tett på, her er det ekornene som herjer og ødelegger. Skjæra tar seg av morgenvekkingen.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fryktelig irriterende. Jeg kan prøve å true med det, men tror nok ikke at det hjelper. Rød lue kan kanskje også være en god ide. Nei, det er ikke bare enkelt med skogen så tett på. Det er skjærer her også, men de bråker nesten ikke noe i forhold til hakkespetten ;-)

   Slett
 8. Det minder mig om dengang jeg havde høns - og hane og blev vækket meget tidligt hver morgen hele sommeren af hanen. Vi kunne afskaffe hanen, men du hænger jo nok på spætten ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en nabogård her hadde også en hane. De lager også mye støy om morgenen. Hakkespetten må nok bare få leve, men i dag tidlig hadde jeg lyst til å vri halsen om på den... ;-)

   Slett
 9. Sikke nogle flotte billeder, men ja, spætter kan larme frygteligt - utak er verdens løn :-) Her er det solsorten, der vækker mig hver morgenn med sine serenader allerede klokken 5.
  Ha' en rigtig god aften, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er noen bråkmakere disse fuglene. Stæren synger tidlig den ja, men den vekker ikke meg. Hakkespetten derimot bråker fryktelig. Ha en deilig aften, klem!

   Slett
 10. I wish I had your phil collins in my garden Marit. Sorry but you made me laugh. (positive). I am always an early bird and enjoy the moment of the day when the birds starting to sing. But when you need sleep I can imagine you don't like this birds drumsolo's.
  Have a wonderful evening Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. I can send him to you! Yes, I have given many people a good laugh today,and that is vey good :-)
   I like to get up early, but not that early...

   Have a wonderful evening, Marijke!

   Slett
 11. Hehe unnskyld at jeg ler men du beskriver terroristen og irritasjonen din så godt.
  Jeg er utsatt for det samme men stolpen står nok litt lengre unna her.
  Vi får håpe disse våryre tullebukkene snart gir seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt i orden, så bare le du! En god latter forlenger livet sies det :-) Ja, disse hakkespettene driver med dette mange steder, så jeg er nok ikke den eneste som har denne plagen.
   Ja, de gir seg etter en stund :-)

   Slett
 12. Vi ser dagligt den lille spætte, men den larmer i en nærliggende skov, ikke her hos os. Her spiser den bare af kuglerne, det larmer ikke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo hyggelig å se den, men den kan godt bråke et annet sted :-)

   Nei, når de spiser så bråker de ikke!

   Slett
 13. Ja, sånn kan det gå. :) Det er ikke alt som bare er kos i hagen... :) Sov i ro - kan det være noe? ;) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, i alel fall ikke sånne bråkmakere som ikke kan klokka :-)
   Sov i ro kan helt sikkert vært smart, ja.
   Klem

   Slett
 14. Vilken liten rackare! Hoppas du får stopp på hans hackande! Annars får du nog skaffa dig öronproppar för att få sova gott!/Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er en liten rakker, det er helt sikkert.
   Ørepropper er nok lurt å bruke!

   Klem Marit

   Slett
 15. Flotte billeder du viser. Spætten er flot, men den larmer. Ønsker di en god torsdag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en flott fugl, men den bråker forferdelig mye.
   Ha en fin torsdag!

   Klem Marit

   Slett
 16. Hi hi hi ...det er var da en fin tromme den hadde funnet seg,men fy det må låte skikkelig så tidlig på morgenen. Her har vi fasaner som skriker rett utenfor soveromsvinduet vårt om morgenen. Dyreliv i hagen har vi i allefall. :) Håper den snart blir opptatt med noe annet da så du får sove godt. God helg til deg. klemmer Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si ;-) Det bråker fælt ja. Fasaner hørtes spennende ut, men helt sikkert ikke noe bedre det tidlig på morgenen.
   Ja, det er mye dyr rundt her også. Sånn er det å bo på landet :-)
   Ja, de får vel unger etterhvert og da har de annet å gjøre.
   Ha en fin helg du også! Klem Marit

   Slett