tirsdag 30. april 2013

Månedens favorittvekst...

Tiden går så fort, men jeg rekker akkurat å være med på Månedens favorittvekst. Her på lørdag var jeg på Plantasjen og kjøpte en trepeon, Paeonoia suffruticosa. Jeg har alltid synes at disse er så vakre, og har kjøpt flere uten å få de til å blomstre. Jeg så i går i hagen at den ene jeg har fra før hadde friske skudd! Det er jo alltid et håp om at den en dag vil blomstre. Jeg håper at noen har noen gode tips på hvordan jeg skal få disse til å blomstre her hos meg. Det er ikke noe spesielt mildt klima jeg bor i, så det er ikke så enkelt. Men jeg gir meg ikke så lett! :-)
Klikk på bilder og se flere flotte favoritt vekster!

44 kommentarer:

 1. Hvor er den dog smuk, din træpæon! Jeg har ikke selv haft held med pæoner, men min mormors have var fuld af dem - de er et dejligt barndomsminde.
  Ha' en rigtig god dag, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har veldig mange "vanlige" peoner her som jeg også har arvet av min bestemor, og de gir meg også deilige barndomsminner. De er så skjønne de også. Men disse trepeonene er mye vanskligere å få til, i hvertfall her som det er så kaldt om vinteren.
   Klem, og ha en deilig dag!

   Slett
 2. Så vakker og lykke til med blomstringen på dine trepeoner.

  Ha en god dag , hilsen Anne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg håper at jeg en gang skal få blomster på de :-)
   Ha en god dag du også!

   Slett
 3. Ja træpæoner er noget særligt. Der er heller ikke knopper i mine i år, så jeg kan ikke give råd. Jeg har dog fået at vide, at det er fordi de først skal danne et ordentligt rodnet. Jeg købte en forrige efterår, som blomstrede sidste år, men ingen knopper i år. Jeg købte også en i efteråret, den har knop i år, måske er det bare sådan det er :)
  God dag til dig.
  Glemte lige at skrive, hvor er den smuk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din informasjon! Ja, kanskje de må vokse seg store i noen år, før de kan sette knopper. Håper at jeg lykkes en dag med å få blomster på de. Ja, de er virkelig vakre :-)
   God dag til deg også!

   Slett
  2. http://www.hotplants.co.uk/new_acc.aspx?sid=8246576&aa=4877446
   Jeg har lige set hos Rose, at du så gerne vil have kamelier. Har du prøvet denne side i England. Jeg fik to kamelier, som ser gode og sunde ud, forventer at de blomstrer næste år. De er ikke dyre og så er der en hvid og en rosa :)

   Slett
  3. Lisbeth, takk for dine opplysninger. Jeg har akkurat sett i bloggen din og fant dette stedet som du viser til, for jeg husket at du hadde bestilt camellia derfra. De har dessverre ikke den som Rose har, men de har jo mange andre flotte sorter. Jeg håper at de sender til Norge og har sunnhetsertfikat også. Vi må ha det for vi er ikke medlem av EU...

   Slett
  4. Ja lad os håbe, du kan få nogen fra England, der var ingen problemer her til Dk, men vi er jo også medlem af EU.
   Håber det lykkes for dig at få dem.

   Slett
  5. Tusen takk, Lisbeth! Ja,d et er ikke sikkert at det går, men enn så lenge får jeg krysse fingrene og håpe at de sender til Norge.
   Jeg ønsker meg et privat EU medlemskap, ja... :-)

   Slett
 4. Så vacker den är din trädpion!! Lycka till med den och hoppas de andra vill blomma.
  Ha en fin Valborgsmässoafton.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Maria! Ha en fin Valborgskveld!

   Klem Marit

   Slett
 5. Jeg har akkurat kommentert på det forrige innlegget. Jeg er ganske sikker på at den ene kommentaren er spam. Kjennetegnet er at de er anonyme, skrevet på veldig dårlig engelsk, teksten passer ikke til innlegget. Fram til nå har jeg bare fått spam på gamle innlegg. Jeg hadde aldri gått inn på nettsidene som blir foreslått.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Åshild! Jeg har nå slettet hele innlegget. Jeg har ikke vært plaget med spam før, og håper at det ikke er noe som blir noe problem fremover. Nei, de nettsidene er sikkert fulle av virus.

   Slett
 6. Hei Marit

  Ja, den ser godt ud!

  Jeg har endnu ingen erfaringer med træpæoner og et klima som dit, men har plantet en del sidste år ved huset i Värmland, håber de har overlevet!

  Lisbeth har fat i noget rigtigt med rødderne - den du har købt er nok en "kineser" -import fra Kina - hvor en x suffruticosa stængel er podet på en almindelig Paeonia x lactiflora rod, dette er kun holdbart et par år!
  Det gælder om at få træpæonen til at lave rødder selv - en amerikansk side jeg fandt skriver at han planter disse kinesere i 45grader altså skråt! for at lactiflora rødderne ikke skal være så meget i vejen for de suffruticosa rødder der dannes.

  Det har jeg selv prøvet nu! tror det virker:)

  Du må have en dejlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   De overlever her også, men kommer aldri med noen blomster.

   Ok, det visste jeg ikke at de var podet på vanlig lactiflora rot. De klarer seg jo fint her, men det er jo også en annen plante enn denne. Jeg skal plante den ut bare det blir slutt på frost og sette den skrått. Takk for gode råd!

   Ha en deilig dag du også!

   Slett
 7. Den var verkligen vacker! Jag funderar också på en träd-pion, men har inte skaffat mig någon ännu. Jag läste att det viktigaste är att ge den en lättare, mer väldränerad jord än vanliga Pioner, då klarar den sig längre norrut utan problem. Sen visste jag inte att de skulle planteras mycket djupare än den vanliga pionen, med ympstället 12-15 cm under jordytan, men det där vet du säkert bättre än jag, Marit! Lycka till med den fina Pionen! Ha en skön dag!/ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er virkelig vakre disse trepeonene. Veldrenert jord er nok veldig bra, så jeg skal blande inn sand og grus. Jo, det visste jeg fra før at de skal plantes dypt. Men det er veldig fint at du minner meg på det :-) Den ene jeg har står veldig langt nede i bakken :-) Tusen takk, og ha en deilig dag, Titti!

   Klem Marit

   Slett
 8. Hvor er den smuk, Marit! Jeg har selv haft træpæoner - men fik dem aldrig til at blomstre. Jeg håber det vil lykkes for dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg håper at de vil blomstre her, men det er jo ikke sikkert at de gjør det her heller.

   Slett
 9. Flotte billeder du viser af nogle smukke pæoner. Ønsker dig en god aften:) Knus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Hanne Bente! Ha en god aften du også!
   Klem!

   Slett
 10. Wow!!! så himla vacker den var!!
  Ha en underbar Valborg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Berit! Ja, de er vakre. Ha en flott Valborgsaften du også :-)

   Slett
 11. Så nydelig farge og blomst den har, en sånn må nok stå på min ønskeliste.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har vakre farger disse trepeonene. skjønner godt at du ønsker deg en sånn :-)
   Ha en fin dag!

   Slett
 12. Dette var da en usedvalnlig lekker ting!!!
  Håper den vil trives hos deg...selv om du har litt tøffe vintrer.
  Ønsker deg en fin 1-Mai:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er den virkelig! Ja, det gjenstår å se om den vilt rives. Ha en fin 1. mai du også! :-)

   Slett
 13. Nydelig! Skjønner godt at det er en favoritt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok mange som er enig med meg i akkurat den, ja! :-)

   Slett
 14. Den var meget lekker og delikat! Håper den slår seg godt ned hos deg. Ha en fin 1.mai.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også! Ha en fin 1. mai :-)

   Slett
 15. Trepeon har jeg aldri prövd meg på så noen råd kan jeg dessverre ikke gi. Men jeg krysser fingrene for at den skal trives hos deg for denne var jamen lekker!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Nora! Jeg krysser fingrene jeg også :-)
   Klem!

   Slett
 16. Jeg kan godt forstå du faldt for den træpæon. Hvor er den flot. Jeg har titbeundret træpæoner i haver, men aldrig haft den selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er vakre! Kanskje du skulle prøve en hos deg? Der skulle den ha mye bedre forhold til å klare seg enn her :-)

   Slett
 17. Den var flott! Jeg har ingen trepeoner i hagen. Men tror jeg ønsker meg en... :-). Ha en fin 1 mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da burde du nok prøve en hos deg du også. De er flotte, ja! Ha en fin 1. mai du også!

   Slett
 18. Heisann!

  Helt enig, den er en favoritt. Har egentlig aldri fått dem til, men ser at den jeg fikk i fjor, har fått nye skudd.... også etter denne vinteren. De jeg har hatt tidligere, kan ikke ha vært sterke planter.
  Lykke til med din ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke dårlig at din har klart seg etter denne vinteren! Det er nok forskjell på hvor sterke de er, ja. Det kan ha noe med røttene å gjøre har jeg fått opplysninger om.
   Tusen takk!

   Slett
 19. Nie mam piwonii drzewiastej, więc i nic nie poradzę Ci :). Pokazane na zdjęciach są śliczne. ***. Czy ja Cię czymś obraziłam, że do mnie już od dawna nie zagladasz ?. Jest mi smutno. Pozdrawiam serdecznie.
  Jeg har ikke et tre peon, og så jeg kan ikke hjelpe deg :). Vist på bildene er vakre. ***. Har jeg fornærmet deg noe som for meg i lang tid ikke ser? Jeg er trist. Med vennlig hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Giga!
   For some reason, you do not blog come up on my list. Have you changed the address on your blog? Now I have saved your address and I'll come and visit your blog!

   Slett
 20. Jeg elsker pioner, og synes de er søte og romatiske=) Fikk lyst til å løpe til plantasjen for å kjøpe en jeg også=) Våknet til snø i dag, og depper litt over det!!! Jeg vil ha vårvarme og finvær, men det lar sannelig vente på seg! Håper du får en fin 1.mai=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er også veldig glad i peoner. Huff da, snø hørtes ikke noe trivelig ut, Vibeke! Her har det ikke kommet snø, men det har vært minusgrader i natt igjen...
   Denne våren er fryktelig treg. Håper at du får en fin 1. mai også! :-)

   Slett