tirsdag 2. april 2013

Plantasjentur...

 I går var jeg på Plantasjen i Lier i forbindelse med et annet prosjekt som jeg skal fortelle mer om en annen gang.

Det var så mye fint der, og jeg kom hjem med nydelig lyselilla stemor ( Viola), en rosa navnløs Camellia, en ekte fikenplante , Ficus carica og en hvit pasjonsblomst som heter 'Constance Elliott'. Også jeg som ikke skal ha flere overvintringsplanter... Alle disse her må leve i kjelleren min om vinteren. Jaja, sånn kan det gå. Jeg har nå overvintret en rosa pasjonsblomst i to vintrer, og nå er den full av blomsterknopper! Det er så morsomt :-)


Stemor

Navnløs rosa Camellia

Jeg må si at jeg er spent på den Camelliaen. Jeg har vært på jakt etter rosa Camellia lenge, og fant altså denne i går. Den er full av knopper, men jeg ser enn så lenge ingen farge på de. Jeg har opplevd flere ganger at planter kan være feilmerket, så det blir spennende å se om den er rosa...

Stemorsblomstene skal enn så lenge holde til i kjelleren inntil det er slutt på den harde nattefrosten. I følge yr.no så skjer det neste onsdag. Da er det meldt om regn og plussgrader for første gang denne våren. Det var jammen meg på tide!

I går var det hele 7 grader i skyggen, og det smeltet godt foran huset i sola. Endelig er det noen vårtegn å melde herfra også! :-)

Nå skal jeg i gang med å male mer på kjøkkenet. Det er noen vinduskarmer som står for tur. Å pusse opp et kjøkken er mye mer jobb enn jeg hadde forestilt meg... Men før eller senere blir vi ferdige!

Ønsker dere alle en flott dag!

42 kommentarer:

 1. Så mye flott du handlet! Camelliaen var nydelig, håper at den blir som på bildet. Spennende med den hvite pasjonsblomsten. Tror jeg må ta en tur på den lokale Plantasjen, kanskje de har pasjonsblomster der også.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også! Jeg har ikke sett hvite av de før, så det blir spennende å se blomsten på den. Disse pasjonsblomstene sto sammen med den fiken og andre spennende planter i små firkantede esker. De var ikke så store, så jeg håper de vil vokse seg til etterhvert.
   Ha en ny fin uke du også!

   Slett
 2. Sikke dejlige køb du har gjort, og hvor er det spændende med din rosa pasionsblomst, der er fuld af blomsterknopper! Dejligt at I nu endelig kan slippe for den hårde frost. Her ser det ud til, at vi slipper for nattefrost fra på lørdag. Klem og ha' en rigtig god dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid hyggelig med ny innkjøp, og det er også hyggelig å vente på blomsterknopper. Ja, det er heldigvis ikke så kaldt om natten her mer, bare - 4,5 i natt. Klem, og ha en deilig aften!

   Slett
 3. Så fik du din rosa Camelia :-) Den ser fin ud! Hvid Passionsblomst lyder spændende, det tror jeg ikke jeg har set. Min blå har overvintret og har nu tre fine knopper. Dejligt sneen er på retur og du har 7C :-) God arbejdslyst med køkkenet, klem Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper i alle fall at den er rosa. Men det gjenstår å se om den er det.
   Så flott at din også har knopper. De er ganske enkle å overvintre. Ja, det er deilig at det endelig er litt varme her så snøen kan få begynt å smelte.

   Takk, det kan jeg trenge, for det er fortsatt mye jobb igjen.
   Klem Marit

   Slett
 4. Nydelige Stemor og en lekker Camelia, håper den er fargen du ønsker deg. Ser også frem til mildvær neste uke.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. Det skal bli deilig å slippe denne fæle kulden som vi har hatt i lengre tid.
   Ha en fin kveld!

   Slett
 5. Ja, det er farlig og besøke plantasjen, man kommer bestandig hjem med mere enn man hadde tenkt :)

  Fine bilder, håper våren kommer snart, her e det snø storm, fryktelig vær :)

  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg love deg. En kommer ikke tomhendt der ifra!
   Stakkars deg som har snøstorm. Får håpe været snur og det blir varmt hos deg!

   Slett
 6. Vacker camelia, hoppas färgen stämmer:)). Härligt att det smälter hos dig, hoppas det stämmer att plusgraderna på natten kommer nästa vecka. I dag har vi en härlig dag i Göteborg med +7°.
  Ha en fin vecka.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bare å krysse fingrene og vente! Det hadde vært deilig om det stemte, ja. Det er så herlig når det blir så mye som 7 grader. Det merker en når en er ute!
   Ha en fin uke du også!
   Klem Marit

   Slett
 7. Welcome Marit!
  You were successful and beautiful shopping.
  I hope you will have a dream Camelia color.
  I too am waiting for the weather to improve.
  Maybe spring will come eventually.
  Have a good afternoon.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Lucia!
   Yes, I hope it too. I hope for both of us that the spring is finally coming!
   Have a nice evening :-)

   Slett
 8. Det var spennende med den Cameliaen! Håper den er rosa da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg virkelig! Jeg har lett lenge etter en rosa av de.

   Slett
 9. Så mye flott du fant, skikkelige planteskatter. Farlig butikker alle hagesenterne som nå fyller opp hyllene sine.
  Ønsker deg en flott uke videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var masse spennende nye planter de hadde fått inn. Farlig sted å være i disse tider, ja ;-)
   Ha en fin uke du også!

   Slett
 10. Fantastiskt vacker Camelia! Det är trist när man får felmärkta växter, hoppas att det blir rätt färg på den du köpte!/ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så irriterende at planter er feilmerket, og når det bare er knopper på de er det jo umulig å si på forhånd. Får bare håpe at de er merket rett.

   Slett
 11. Å, jeg håper den Camelia-damen får et navn, den har jo en nydelig farge. Kanskje noen finner det ut for deg.. :) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. Hvis det er den jeg håper at det er vet jeg kanskje navnet selv. Hvis ikke får jeg spørre noen kloke hoder her, ja!

   Klem!

   Slett
 12. Godt du har din kælder, så du kan overvintre der, hvad skulle du eller gøre. Spændende med din Camelia, hvis den ikke bliver lyserød, har jeg et tip til, hvor du kan købe dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, uten kjelleren hadde det vært helt umulig å overvintre alle de planter jeg har. Takk, jeg vil gjerne ha tips av deg på hvor de kan kjøpes.

   Slett
 13. Så mye fint du har kjöpt!
  Jeg har også innfört "kjöpestopp" for meg selv på noen slags planter - men jeg er flink til å blåse i det kjöpestoppet når jeg finner noe fint, ha-ha:-)
  Lykke til videre med oppussingen!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja den kjøpestoppen er ofte ikke mye verdt ;-))
   Takk, jeg kan trenge det.

   Klem!

   Slett
 14. Flotte fristelser du falt for!
  Håper din kamelia er rosa som på bildet. De hadde røde knopper de med rosa lapp som jeg fant på Plantasjen her.
  Ja, nå er det ikke så kaldt om nettene lenger :) Ønsker deg fine dager og lykke til med oppussingen!


  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de hadde virkelig mye fint nå som fristet! Huff, ikke si det da. De hadde både rosa og flere sorter røde som jeg ikke har fra før. De hadde også en som var rød og hvitflekkete, men jeg har nok røde nå. Nå vil jeg ha rosa! :-)
   Nei, nå begynner det å hjelpe litt her også. Takk for det. Ha en fin uke du også!

   Slett
 15. Håper du viser fram Cameliaen :-) Kjenner igjen dette med lagringsplanter....

  SvarSlett
 16. Ja, jeg skal nok vise den frem enten den er rosa eller rød...
  De fleste som samler på planter har vel støtt på dette problemet ;-))

  SvarSlett
 17. Flotte stedmoderblomster du har købt. Endnu har jeg ikke købt nogle forårsblomster - vi har nattefrost endnu. Ønsker dig en god dag:) Knus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er like greit å vente med å kjøpe de. Men de var på tilbud, så d tenke jeg at de bare kunne stå i kjelleren under lys så lenge til det blir varmere. Nattefrost her også, i natt var det - 6 grader.
   Ha en fin dag, klem!

   Slett
 18. Det er fantastisk at det våres :) Her går det fryktelig sakte, men våren kommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten ikke til å tro. Det går fryktelig sakte her også, men det smelter frem litt hver dag her. Våren kommer snart, ja!

   Slett
 19. Så fint! Det är ju jättebra att ha en källare. Jag har ingen själv så det där med att övervintra plantor är omöjligt. Fast en inglasad uteplats skulle förstås lösa det ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kjelleren kan jeg ikke unnvære, for det er der jeg overvintrer alle mine planter som ikke kan være ute om vinteren. En innglassert veranda/ utestue gir jo samme muligheter :-)

   Slett
 20. Flowers are giving us much joy:) I am greeting

  SvarSlett
 21. Yes, they give us much joy! I am longing for spring :-)

  SvarSlett
 22. Overhere it was warmer today too. But my soil in the garden is so very dry. So I went out to give the plants some water. I hope we get some rain soon. Your camelia is so gorgeous. I have 4 buds in mine but two are brown I hope the 2 buds left are opening up one day.
  Have a wonderful evening Marit. Spring is on it's way this time.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Marijke! It's so nice to hear that spring is coming to you! There is still snow, so it's not dry here yet. Hope you get some rain snart. It is great if you get flowers on your camellia! I hope that you are right, and that spring is finally on its way.
   Have a lovely evening!

   Slett
 23. Så mye fint som ble med deg hjem fra Plantasjen da:) Blir spennende å høre mer om det nye prosjektet ditt... Nå ble jeg nysgjerrig:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke vanskelig å få med seg hjem noe derfra. Litt for lett spør du meg!

   Ja, det skal du få høre om i morgen :-)
   Ha en fin kveld du også!

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...