tirsdag 16. april 2013

Det var på tide...

I dag har jeg tilbrakt dagen med å tømme kjelleren for planter og flytte de ut i drivhuset.  Det er fryktelig mye jobb, og ryggen er ikke enig at sånt må gjøres ;-) Men nå er i alle fall kjelleren nesten tømt. Det er endel blodbeger igjen, og en plante jeg ikke vet hva er. Den skal jeg vise bilde av en annen dag, så kanskje noen kjenner den igjen. Den er sådd som Verbena bonariensis, men jeg synes ikke at den ligner. Jeg må bære bort alt fra vann, jord og planter, så dette er ikke gjort på en dag, nei.

Det var sol i dag tidlig, men så ble det skyet og nå i kveld regner det som bare det. Jeg hilser regnværet velkommen, for nå smelter det veldig fort. Mens jeg holdt på ute i dag, så måtte jeg jo bare se etter om det var noen vårtegn i nærheten. Ingen blåveis, ingen juleroser, men til slutt fant jeg da noe...

Scilla

Her blir den kalt for sukkertopp, men andre steder blir det kalt for vårpengeurt. Det vitenskapelige navnet er Noccaea caerulescens.  Løvetannen til høyre ser i alle fall veldig livskraftig ut... ;-)

Knopper på botanisk crocus...

Dere får unnskylde alt gresset og løvet, men det er lenge til at jeg får gjort noe ute i hagen. Det er fortsatt masse snø overalt. Men den minker for hver dag som går...

53 kommentarer:

 1. Hvor har du været flittig! Og det er dejligt, at I har regn, som kan få sneen til at forsvinde - og spændende med alt det, der kommer op af jorden nu! Her er lungeurt og primulaer sprunget ud i dag, og vi har haft 20 grader for 2. dag i træk. Klem og en rigtig god aften til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med vårregn, for snøen har virkelig smeltet mye bare på få dager. Ja, det er en spennende tid fremover!
   Håper du tar noen bilder av alt som kommer opp hos deg. Ha en god aften,klem!

   Slett
 2. Her har det regnet i to dager og det gjör at det smelter i rekordfart. Jeg har også funnet blomsterknopper i hagen idag = lykke!!!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig at du har funnet så mye i hagen din i dag! :-)

   Slett
 3. How strange it must be to you see new growth in your garden after month's of cold and snow. Yes Marit spring did arrive in your garden too! Happy springtime. After so much work carry the plants to your greenhouse you must feel your muscle's.
  Have a wonderful evening Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is strange, because this winter has been unusual long. Yes, finally the spring came here at last too ! I will feel it tomorrow, but it's worth it ;-)
   Have a wonderful evening, Marijke!

   Slett
 4. Se her ja Marit nå er det virkelig blitt vår i hagen din, så fine de er.
  Jeg skal flytte ut i morgen,,plantene i drivhuset altså,,hehe.
  God kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig skjer det noe her også. Det er på tide! :-)
   Hyggelig at du også skal flytte ut også i drivhuset. Ja, det er ensten sånn at jeg bor der fremover ;-)
   Ha en fin kveld!

   Slett
 5. Så deilig at du fant vår tegn i hagen din.
  Ryggen var ikke enig med mæ heller da æ holdt på med all priklinga i drivhuset, er glad den jobben er gjort.
  Ha en fin kveld,

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har vært etterlengtet lenge! Nei, ryggen er ikke god etter så mye jobb, men det er bare sånn det er. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 6. Hei igjen.
  Bananpassionsblomma.
  ,,Passiflora mollissina,,

  Bestilt hos Impecta Frøhandel.
  Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den må jeg prøve en gang :-)

   Slett
 7. ja nå har våren fått fart på seg. Herlig med slike vårtegn :-)

  SvarSlett
 8. Dejligt at foråret også er kommet til jer! Håber din ryg bliver glad igen meget snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig! Ja, det håper jeg også ;-)

   Slett
 9. No vårast det hjå deg også Marit. Det var jammen på tide og deilig når ein ser den første spiren i beda. Det kan vær litt av ein jobb å drive med flyttesjau av planter, ivertfall når ein har så mykje som du. Men kjekt når ein får ta i bruk drivhuset.
  Det har smelta i rasarfart her også, så i dag har eg fått vekk mykje rusk i beda. Hadde visst slurva med haustryddinga. Men jorda er fremdeles frosa.
  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig! En blir alltid glad når en ser de første blomstene om våren :-) Godt at det smelter hos deg også! Jeg har også slurvet i høst, så det er mye å renske opp i! Jorden er frossen her også. Klem fra Marit

   Slett
 10. Vist är det jobbigt att bära tunga krukor,
  här i trädgården har all snö töat bort nu,
  så jag har varit ute hela eftermiddagen i solen har till och med grävt lite
  ha det så bra
  maggan

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert! Så deilig at snøen er borte hos deg! Ha det godt :-)

   Slett
 11. Hei Marit

  Regn er godt - specielt på denne årstid - Alletiders at du nu kan komme i haven, og under sneen ser vi at der er sket en masse, planterne er parat! dejligt;)

  Glæder mig til at se hvad der sker i din have fremover:)

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, akkurat nå setter jeg stor pris på regnet, bare det ikke vedvarer ;-)
   Det setter fart i snøsmeltingen, ja! Du får nok se mange bilder fremover fra hagen her :-)

   Ha en god aften!

   Slett
 12. Vi har også fått mildvær og reg og som en ekte bergenser såmsynes jeg det er litt deilig : ) Men jeg begynner nok å syte om noen dager.. Utflytting i drivhus er vel et skikkelig vårtegn?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv jeg som ikke er fra Bergen så synes jeg at regnet er deilig akkurat nå. Det gjør at snøen smelter fortere. Jeg håper at det ikke fortsetter da, for da klager jeg også fort ;-)
   Ja, det er et meget sikkert vårtegn at jeg og plantene flytter ut ;-)

   Slett
 13. Herlig med endelig noen vårblomster! Nå går det fremover :-)
  Flott Helleborusfangst fra messa! Lekre alle sammen.
  Og så flott hage dere lagde på Operataket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig deilig å endelig se noen vårblomster. Det går fort nå bare varmen kommer for alvor. Ja, det var mange flotte juleroser å få tak i. Jeg ville egentlig ha alle sammen :-)Tusen takk!

   Slett
 14. Endelig kan du få planterne i drivhuset, det er hårdt arbejde, men det må være dejligt at få dem op i lyset. Håber de kan klare det. Mælkebøtter/løvetand er altid livskraftige. Jeg har brugt et par timer på at finde mine og forsøge at fjerne dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hardt arbeide, men det er deilig å få de opp i lyset, ja. Det blir ikke det samme lyset inne. Ja, det håper jeg også. Løvetann/melkebøtter er livskraftige. En bør helst fjerne de så fort som mulig.

   Slett
 15. Koselig med vårtegn og blomstrende sådanne! :) Våren kom sent med\n godt i år. Nå er det mye som skjer i hagen, så det gjelder å ha øynene med seg. ;)
  Nyt vårdagene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, våren kom sent men godt. Det er så godt å se at våren endelig er her. Ja, nå er det mye følge med på. Ha flotte vårdager du også!

   Slett
 16. Så godt å se at det kommer noe opp av jorda hos deg også Marit. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg begynte nesten å tro at det var bare her det ikke ble vår ;-) Men nå er det på gang!

   Slett
 17. Du holder deg i form iallefall med all den bæringen! Godt å se at det var noe på lur under snøen. Mye av det grønne hos meg har nok blitt frysetørket denne våren - så regnet er veldig velkomment selvom snøen nesten er forsvunnet. God bedring med ryggen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt av en trim med å ha hage. Hver høst må mange planter inn, og hver vår må de ut igjen ;-)
   Regnet er velkommen,ja. Her er det fortsatt mye snø, men det smelter fort nå. Alle vintergrønne planter har nok fått litt tørkeskader, ja. Takk!

   Slett
 18. Dere har fått vår! Fint å se knopper, og en løvetann som er stor :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er så herlig! Det er deilig selv å se selv en løvetann! Det er jo tegn på at våren endelig er her :-)

   Slett
 19. Hvor er det dejligt at det spirer og gror nu hvor sneen trækker sig, også selvom det er Løvetand ;) Oj, det er et stort arbejde at få alle dine grønne babyer op i drivhuset men også så skønt når du er færdig. Pas nu på du ikke overanstrenger dig! Klem, Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv en løvetann er velkommen nå! :-) Ja, det er fryktelig mye jobb, men sånn er det bare når en må ha det ut i drivhuset. Jeg skal ha en hviledag i dag, for jeg skal besøke mine foreldre. Men i morgen skal resten ut! Klem Marit

   Slett
 20. Deilige vårsysler, håper ryggen slutter fred med deg, kranglete rygg vil vi ikke ha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så herlig å kunne begynne sånn smått ute nå. Det er fortsatt masse snø her, men det minker for hver dag som går. Nei, ryggen må en passe på, for det er vondt når den ikke er grei.

   Slett
 21. Ja eeeendelig begynner det å titte opp fra alt det grå og brune. Moro moro.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig er det vår! Det finnes ikke noe som er bedre enn det. Det er moro, ja!

   Slett
 22. Kjekt å høre at du har begynt å få bed uten snø, nå går det rette veien.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå går det heldigvis rette veien! Snøen minker for hver dag som går nå :-)

   Ha en fin kveld!

   Slett
 23. Flotte billeder - kan se at foråret er på vej.
  Har hjulpet forår på vej - har lige været inde i Plantorame og købe nogle haveaurikler / rusindfryd / Australske violer / spanske marguriter m.m. Det der er i mine bede er stærk på vej - både de blå anemoner / aurikler m.m. Vejre her pt. sol + 17 grader. Ønsker dig en god onsdag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilig at våren endelig er her! Fint at du hjelper våren litt, for det gjør jeg også ;-) Det ble 12 grader her i dag, og det var veldig godt å kjenne varmen fra sola i dag.
   Ha en god aften. Klem Marit

   Slett
 24. Det er da godt sneen forsvinder,det har taget lang tid,håber snart din have bliver fyldt med flotte farver fra alle blomsterne:)
  Ha en god dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilig at den endelig forsvinner, men det har tatt lang tid, ja! Men det er glemt når alle blomstene endelig er der igjen :-)

   Ha en god aften!

   Slett
 25. Deilig at snøen forsvinner og at det spirer hos deg!

  SvarSlett
 26. Welcome Marit!
  Spring has seen!
    It is a great joy ..
  Very interesting picture.
  In a short time you will admire the flowers.
  Regards:)
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, now I have seen spring! It is a great joy, and I love the smell of spring too. Yes, I hope the flowers come soon.
   Have a nice evening, Lucia!

   Slett
 27. Deilig, deilig!
  Hurra nå blir det vår hos deg også!

  SvarSlett