mandag 23. april 2012

Litt mandagsblått...

Sist uke fikk jeg tatt en sjau i endel av de store bedene mine. Det blir masse hageavfall av opprydningen. Det som er gledelig er at jeg har enn så lenge ikke funnet en eneste snegle. Det som er mindre gledelig er at det er masse stauder som har dødd i løpet av vinteren. Spesielt heuchera ser ut til å ha mislikt den våte sommeren og den milde vinteren. Det er flere som rett og slett er borte. Får håpe de ombestemmer seg og overlever likevel. Jeg beskjærte rosene her om dagen til tross for at det ikke er museører på bjørka enda. Vi kjørte forbi Eidsfoss i går og der var bjørkene helt grønne. Det er utrolig hvor stor forskjell det er på bare noen få mil.

Vel, jeg håper at varmen er underveis. Nå har vi fått nok regn for en stund, men i følge yr er mere på vei på onsdag. Det kom mye regn i natt, så hagen er klissvåt og lite innbydene til å gjøre noe ute i dag. I morgen melder de om sol, så da skal jeg få ordnet med resten av bedene. Jeg har tatt noen bilder i det siste som ikke har kommet med før.

Snøstjerne, Chionodoxa

En blyg liten hepatica, den heter ''Kurvinberg'
Den hadde flere blomster, men skjærene hadde hakket de ned av en eller annen grunn. Kanskje de ikke liker blått? ;-)

26 kommentarer:

 1. Du verden, for ein nydeig liten blåveis! skjora kan vere ein riktig vandal av og til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skjæra kan gjør mye galt i hagen. Det er et problem noen ganger, men stort sett pleier de å la blomstene stå i fred.

   Slett
 2. Nydelig frøstjerne, den lyser opp på denne tiden. Blåveisen var bare lekker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er lekker ja, det synes jeg også. Håper den får stå litt mer i fred til neste år

   Slett
 3. Så nydelige blomster! Jeg kjenner igjen staudeproblemet du har. Jeg synes også det er litt tomt i bedene rundt omkring. Forhåpentligvis er de bare litt "treige" siden våren også er treig iår. Vi får krysse fingrene for at varmen kommer snart og at staudene våre også våkner da :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kanskje meg som er veldig utålmodig? Siden våren plutselig bel så kald, så har nok mange stauder stoppet litt opp. Vi får krysse fingrene ja, og håpe på at varmen snart kommer :-)

   Slett
 4. Jeg håper veldig at noe varme er på vei, her er det også klissvått. Så langt ser det ut til at det meste har overlevd, bortsett fra to busker som har knelt, pga den forbaska jordrotta. Men det hjelper med vakre blå blomster! Ha en fin dag! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok klissvått mange steder i dag etter alt regnet i går og i natt. Jordrotter er noe herk. Prøv å plante keiserkroner til høsten, for de lukter veldig vondt. Det liker ikke jordrotta. Her har de blitt borte etter at jeg prøvde det. Ha en fin dag du også!

   Slett
 5. I går fjerna vi et skjærereir. Jeg vil ikke ha det i hagen, for den gjør så mye skader.

  Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forstår deg godt at du ikke vil ha skjærereir i hagen. Det finnes et her også, og det burde nok vært fjernet. Men de bygger stadig på nye plasser, så det er ikke helt enkelt å bli kvitt de. Ha en fin dag du også!

   Slett
 6. Fine Snøstjerner og en lekker liten Hepatika du har i hagen: Våt hage er ikke noe kjekt å jobbe i, håper solen kommer snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært veldig mye nedbør nå i lang tid, så nå er det på tide med litt sol. Håper å få se den i dag!

   Slett
 7. Det var nydelig mandagsblått du viser - og så det søte ekornet da!
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ekornet er veldig søt ja, de er noen vakre skapninger. Ha en fin dag du også!

   Slett
 8. Vakkert :) Skjære er ugangskråke her også, stjeler maten til småfuglene, rapper alle merkelappene på plantene mine, gudene må vite hva skjæra skal med merkelapper. Om jeg lar hønsemøkksekken stå ute er de på den også, full av små hull. Hrmff, usikker på hvor godt jeg liker de skjærene egentlig.
  Ha ei finfin uke, klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har brukt svarte, litt store merkelapper på alle hostaene mine, og de klarer ikke skjæra å ta med seg. Jeg er ikke så glad i skjæra jeg heller, men de er en skapning de også. Jeg prøver å la de få være i fred, men liker selvsagt ikke at de vandaliserer blåveisene mine. Ha en fin uke du også. Klem

   Slett
 9. Det er deilig og holde på ute og det blir så fint når en får ryddet i bed og hagen.
  Jeg håper du slipper å finne masse snegler , det er til å bli lei seg av når en ser at plantene bare blir spist opp.

  Så hyggelig at du ble med på min Give Away , lykke til og ha en fin mandag.
  Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er moro å få det fint og bli kvitt rusk og rask i hagen. Jeg har enn så lenge ikke hatt iberia her, og håper det fortsetter. Det er ikke moro med oppspiste planter, nei.

   Veldig fin give away du har! Ha en fin tirsdag!

   Slett
 10. De er trege, Heucheraene. Jeg hadde avskrevet en hel gjeng av dem, men nå de siste dagene kommer det små nye blader. Jeg blir lurt av de gamle bladene som ser så fine ut med en gang våren kommer,men som visner vekk etterhvert. Har vurdert å klippe dem av, men de tjener kanskje som en slags beskyttelse.

  Håper skjærene holder seg unna godbitene dine, det er en fryd å følge med på bildene dine:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre at det kanskje er håp for noen av de likevel. De trenger nok bladene som beskyttelse mot frost ja, men nå regner jeg med at det er slutt på den slags! Jeg håper at skjærene har annet å gjøre enn å plage mine planter fremover...

   Slett
 11. Hej Marit.
  Flotte blomster du viser.
  Elsker blå blomster.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hane Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Blå blomster er vakkert ja. Jeg liker veldig godt både hvite og blå blomster :-)
   Ha en fin dag du også! Klem

   Slett
 12. Den lille blyge hepatica var utrolig søt!Julerosen i forrige innlegg var også kjempefin!

  SvarSlett
 13. De er søte når de er litt blyge ja ;-) Juleroser er min store favoritt denne våren!

  SvarSlett
 14. Nei du og du. Snakker vi skuddpremie eller?! Den blåveisen er utrolig lekker. Selv ble jeg den lykkelige eier av 2 små planter sist høst og jeg ble veldig lettet når de endelig tittet fram. Ingen blomst i år, men det var ikke ventet heller. Den som venter på noe godt!
  Eller kom det en flott hostabok i posten i dag :) Den skal jeg kose meg med når jeg kryper opp i sofaen i kveld :) Tusen takk Marit!

  SvarSlett
 15. Får håpe du får blomstring på dine til neste år da. Disse blåveisene er så nydelige synes jeg. Du får kose deg med boka, min egen har jeg lest utallige ganger ;-) Jeg liker mer og mer de små hostaene.

  SvarSlett