lørdag 19. mars 2011

Vår på trappa

Her om dagen var jeg innom Mestergrønn og gjorde et lite kupp på doble primula. 4 stk. for 100 kr var en veldig grei sum syntes jeg. I dag når jeg var på matbutikken fant jeg en stor julerose til 99 kr som bare måtte bli med hjem!

Sånn ser den ene sorten ut på nært hold. Det sto på lappen at det var en Primula veris sort, så planen er å plante de ut når det blir bart. I dag har det vært hele 8 grader i skyggen, og jeg ser at snøhaugene krymper litt om ikke annet.

Jeg sådde for noen uker siden frø av sommerfuglbusk (Buddleia), og nå har det kommet opp flere små spirer. Det har jeg aldri sådd før, så de er jeg spent på. Jeg hadde det i hagen min på Kongsberg, og den klarte seg med et nødskrik siden den frøys helt ned hver vinter.

Til slutt et Cartoonized bilde av Hosta 'Great Expectations' som er en av mine mange favotitthosta.  Jeg synes de blir så fine med dette artige tegneprogrammet.

10 kommentarer:

 1. Det får ein seie var eit kupp, ja! Desse doble primlene er veldig søte, eg får halde utkikk etter dei her også.

  SvarSlett
 2. Skønne Helleborus og Primula. Jeg tror også, at det var et rigtigt kup.
  8 grader i skyggen! Solen kom også frem her i dag, men jeg tror knabt, at temperaturen nåede så højt. Men sne har jeg ikke mere, så jeg fik en dejlig eftermiddag i haven.

  Ha' en god lørdag aften.
  Ina

  SvarSlett
 3. Herlig med Primula og Julerose nå når det går mot vår! Artig tegneprogram!

  SvarSlett
 4. Sååå heldig du var, da !!! Og så deilig i vårsola igår. Men så veldig kaldt om natte trenger vi ikke da !! Slår værmeldinga til , skal det vel bli varme grader om natta også, og DA blir snøhaugene mindre !!! Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 5. Du har jo virkelig fått vår på trappa! Primulaene var nydelige - har selv noen fylte lys gule i hagen som jeg liker veldig godt. Julerosen var også flott.
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 6. Elisa, ja de doble er veldig fine. Det kan jo hende du får tak i noen du også!

  SvarSlett
 7. Ina, det er godt at det blir varmere fremover, både her og hos deg. Her er det fortsatt masse snø, så her er det ikke bart på lenge dessverre.

  SvarSlett
 8. krepsemor, ja det er så fint med disse plantene, for de kan jo plantes ut i hagen senere. Tegneprogrammet er artig, ja :)

  SvarSlett
 9. Bjørg, nei den nattetempraturen ødelegger for smelting om natta. Det var 13 minus her om kvelden... :(
  Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 10. Tyra, det går fort å lage vår på trappa bare en finner noen planter som tåler å stå ute om dagen. De doble primulaene finnes i mange farger og sorter og er veldig fine ja.
  Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett