søndag 6. mars 2011

Vår i luften...

Ja, nå begynner jeg å ha troen på vår. Nesten 5 plussgrader midt på dagen i flere dager nå. Jeg skal ikke overdrive effekten på snøen, men snøhaugene synker sakte men sikkert litt i sammen. I går var det 15 grader inne i drivhuset midt på dagen, til tross for masse snø på alle kanter av huset. Så det går utvilsomt den rette veien. Jeg har kun en overvintingsplante i drivhuset i vinter, og det er en varigert buskbom som også overvintret i fjor. Den er H3 tror jeg, så jeg har ikke tørt å ha den plantet ute. Den ser enn så lenge frisk og fin ut.

Tomatplantene har begynt å spire, og de må jeg snarest få priklet.  Blodbegerplantene vokser minimalt i kjelleren, så jeg vurderer litt bytte for de. Jeg har en som står i teltet og den må jeg toppe nå, for den begynner å bli stor allerede.

Her om dagen gikk jeg gjennom bildene mine fra i fjor sommer, og fant plutselig noen gjemte hostabilder som jeg ikke har vist frem før.

'Spiked Punch' Det er noe sånt jeg håper de stripede frøplantene mine blir som store planter. 'Streaked' hostas blir de omtalt som. Ikke så ofte de er i salg som egne sortsnavn, for de er som regel veldig ustabile i variegeringen. Plutselig kan de gå tilbake til helt grønne planter.

'Purple Haze' er en skikkelig flott hosta med lilla på stilkene. Den er flottest på våren, men beholder fargen godt likevel hele sesongen.
'Rainbow's End' kjøpte jeg i fjor og er en nydelig hosta, Desverre er den ikke å få tak i nå i år ellers skulle jeg kjøpt flere av den.

'Empress Wu' er en av de absolutt største hostaene som finnes. Jeg kjøpte den som en bitteliten stikling for to år siden, og sånn var den allerede i sommer. Etter sigende blir den enda større enn  f.eks. 'Sum & Substance'

8 kommentarer:

 1. Så skønt med plusgrader og forårsfornemmelser. Jeg synes også, at man rigtig kan mærke, at det er længere lyst. Klokken er seks nu, og det er stadig lyst ude.
  Fine hostabilleder igen.
  Ha' en god søndagsaften.
  Ina

  SvarSlett
 2. Ina, ja det er deilig å merke at våren kommer snart. Det er lyst lenge nå ja. En merker det godt om morgenen også. Ha en flott søndagsaften du også!

  SvarSlett
 3. Helt klart at våren er i anmarsj, vi hadde 13 varmegrader i solveggen i går ettermiddag oppe hos oss, og det rant godt av takene :-)

  SvarSlett
 4. Kjell, ja det var deilig i går. Satser på at snøen er borte i begynnelsen av april. Tenker dere er spente på hva som er under snøen :)

  SvarSlett
 5. Ja är det inte skönt, nu känns det som det går åt rätt håll.
  Blir stadig lika mäkta imponert av din samling, så otroligt många hosta du har!

  SvarSlett
 6. Ja det er litt vår i luften, når vi legger godviljen til!
  Her spirer også tomatene og gir løfter om hjemmeavlede tomater senere.
  Flotte hostabilder!

  SvarSlett
 7. Mia, ja nå går det rette veien. I dag har det smeltet masse her så mildt som det har vært.

  Ja, jeg har noen få hosta... ;)

  SvarSlett
 8. Hjemmedyrkede tomater smaker veldig godt. Ja, med litt godvilje ser en at det snart er vår her også. Håper det fine været fortsetter.

  SvarSlett