torsdag 24. mars 2011

Vår og vinter

I det siste har det vært skikkelig vårlig her med tempraturer mellom 11 og 13 plussgrader. All snøen i gårdsplassen er borte, men det er fortsatt mye igjen. Jeg flytttet mange frøplanter ut i drivhuset på tirsdag, men får litt av en jobb i dag med å flytte de inn igjen. I natt melder de om 6 minus og neste natt 9. Det blir alt for kaldt for plantene da jeg ikke har foret drivhuset med bobleplast. Så jeg får nok bare bite i det sure eplet, og bære alt tilbake på planterommet...
Men på søndag ser jeg at det skal bli varmere igjen, så jeg satser på å flytte plantene ut for godt da. Håper jeg i hvertfall...

Jeg tømte ovnen for aske her om dagen og har strødd det utover snøen flere steder. Aske inneholder mange næringstoffer som planter har godt av, så det er en grei måte å gjødsle bedene på nå mens det ennå ligger snø der. Spesielt peoner er glad i askegjødsling har jeg erfart. En skal bare vært forsiktig med å strø det ut i for store klumper, da det kan bli for mye av det gode! :)

Bildet under er tatt 1. mai i fjor. Nå er det ikke lenge til en kan se primula igjen i hagen!

6 kommentarer:

 1. Det er et skiftende mars vær vi har med synkende og stigende temperaturer om hverandre.

  Aske på snøen var en god ide, smelting av snø og næring til planter.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Randine, ja snøen smelter veldig fort med svart aske på.
  Det skifter noe veldig i været i mars ja. Det er veldig ustadig, men uansett går det mot vår :)

  SvarSlett
 3. Ja, det er st styr med den fraktinga av planter frem og tilbake. Men det ville jo vært synd om de skulle fryse ihjel! har du ikke varme på? Jeg gleder meg til å få ta i bruk mitt, men jeg må ha arbeidsbenker først. Det blir vel klart i helgen, og strøm og lys kanskje også! Det begynner å bli rimelig trangt på planterommet mitt =)
  Aske på snøen var lurt! takk for tipset ;o)

  SvarSlett
 4. krepsemor, ja det er mye jobb frem til ferdige planter! :)
  Jo jeg hadde på noe varme, men ovenen jeg brukte da hadde ikke nok watt. Lykke til med drivhuset ditt fremover!

  SvarSlett
 5. Aske legger jeg også ut i hagen, har ikke tenkt på at det kan bli for mye. Synes ellers at snøen plutselig forsvinner uten hjelp, vet ikke om du sparer så mange timene med å hjelpe til? Men uansett blir nok asken bedre fordelt når den strøs på snøen enn om den strøs på våt jord. Spennende med sommerfuglbuskspirene dine, håper de fortsatt har det bra!

  SvarSlett
 6. Bille, ja snlen forsvinner avs eg selv, men da får jeg gjødslet litt i samme slengen når jeg har på aske. For mye aske kan bli for sterkt for nye spirer.

  Sommerfuglbuskspirene har det bare fint!

  SvarSlett