onsdag 9. mars 2011

Priklekrampe...

I går priklet jeg alle de hundreogørten spirene jeg hadde av Dahlia 'Bishop's Children' og Dahlia 'Redskin'. Jeg tror at jeg nå må vurdere å flytte plantene før ut i drivhuset enn det jeg hadde tenkt. Det er rett og slett fullt over alt! Planterommet er fylt til randen, og jeg skulle ha sådd mer...

Jeg fikk endelig kjøpt knapper til mine små strikkeproskjekter i dag. Det jeg hittil har laget er to jakker, en genser, en lue og en bukse. Morsomt å strikke babyplagg igjen etter så mange år. Det er vel nærmest obligatorisk at bestemødre in spe strikker sånt ;)

I dag har det vært alle de værtypene som det går an her. Regn, sludd, snø og sol om hverandre. Det er typisk marsvær, ja!Siden det har vært så mildt i det siste, så kom i natt ned et takras  som skremte vettet av meg. Jeg trodde nesten at det var jordskjelv. Jeg håpet at vinteren var over for denne gang, men ser at yr melder om 26 mm med snø i morgen. Det er jo ca 26 cm, så det skal bli festelig...   NOT!  JEG NEKTER....

                                 Jeg vil ha vår og sånne vakre planter i hagen...

18 kommentarer:

 1. Ja, det ser så uskyldig ut i starten med noen små potter med nysådde frø i. Men når det etterhvert må prikles og pottene plutselig mangedobler seg, da kommer plassproblemene.

  Skiftende vær her også, men for det meste kaldt og surt. Akkurat nå et hvitt lag på bakken.

  Nydelig iris!

  SvarSlett
 2. Kjekt å så frø, men et tålmodighetsarbeid å prikle.

  Det er riktig at alle bestemødre in spe strikker små babyklær...

  Vi får håpe det er vinterens siste krampetrekninger når det kommer snø også her.

  SvarSlett
 3. Oj,oj så mange planter å prikle!
  Jeg skjønner godt at du får priklekrampe:)
  Været er skiftende her hos oss også, det var noe hvitt i lufta her i går og det skal det hvist bli i dag også, men heldigvis legger det seg ikke. Jeg synes dog at 26 cm er litt for drøyt nå på denne tiden. Håper det ikke blir så galt.
  Så koselig at du har strikket til ditt kommende barnebarn. Små babyplagg er jo forte og så utrolig koselige å strikke. Det er mange tanker som farere gjennom hodet når man strikker slike små plagg til noen man ikke ennå kjenner, men som man bare vet at man kommer til å elske:)
  Ha en riktig god dag!

  SvarSlett
 4. Mariann, ja det ser så amått og lite ut, at en rent glemmet hvor store plantene blir og hvor mye det blir av alt sammen. Jeg burde jo snart ha lært... ;)
  Hos deg er det vel snart vår uansett, selv med litt hvitt på bakken.
  Ja, den irisen der er veldig pen :)

  SvarSlett
 5. Randine, ja det er den priklingen som er det verste med hele såingen.
  Ja, jeg håper at dette blir den siste snøen som kommer.

  SvarSlett
 6. Marit, ja det har blitt temmelig mye som bare måtte prikles her, ellers hadde det blitt en stor potte med veldig mange spirer i!
  Yr hadde heldigvis gjort om mengden til 7 cm, så jeg tror at de må hatt en skivefeil i går kveld. Men det kommer snø, sikkert hos deg også.

  Jeg er jo ikke halvparten så rask som deg, men det har vært veldig koselig å strikke små plagg igjen. Det er som du sier, det blir mange rare tanker som faren gjennom hode mens en holder på. Et nytt liv som en enda ikke kjenner og lurer på hvordan det barnet vil bli.
  Ha en flott dag du også og alle andre som er innom!

  SvarSlett
 7. Du må nok vurdere drivhusinnvielse snart du også ja ;-) Er jo ikke SÅ kaldt lenger, så utgiftene til oppvarming blir ikke like avskrekkende som de var tidligere i vinter.

  SvarSlett
 8. Priklekrampe - huff ja, og så du som har så enormt mye! Men resultatet av jobben blir sikkert bra, for ikke å snakke om gleden av å se frodigheten etterhvert. Så mye du har strikket allerede, jeg har ennå ikke begynt til mitt kommende oldebarn - må vel sette igang snart. Tiden flyr jo avgårde og plutselig er den lille her! Irisen var helt nydelig.

  SvarSlett
 9. Trine, ja jeg får vurdere det snart. Håper at det skal bli litt mildere om natta først. Men det blir i mars det er helt sikkert. Vinteren må snart være over...

  SvarSlett
 10. Tyra, ja det er moro å se plantene vokser og trives. Det blir bare så fullt inne :)
  Morsomt med oldebarn på vei da. Du rekker nok å strikke litt!

  SvarSlett
 11. Fikk samme "problemet" med dahlia'ne i fjor.

  Tror jeg hadde en spirings-prosent på oppunder 90% så i år kommer jeg til å så ett frø i hver potte og heller etterfylle der det ikke spirer.

  Opplegget jeg brukte i fjor med papirpotter laget med "Pottemake" kommer jeg helt klart også til å bruke i år.

  SvarSlett
 12. Prikling passer jo i dette været som vi jo ikke vil ha.
  Ikke så galt så det er ......
  Det blir jo flott med mange fine planter du får etterhvert .
  Og flott med en menneskespire også!!!
  Her snør det også og jeg lager langkokt gryte alla Maria ved Strandhuset. God mat er jo litt oppmuntring nå.

  SvarSlett
 13. Det skal være moro, sier de vise. Men det er jo en litt blandet fornøyelse akkurat i priklingen. det er lov å bli lei da!

  SvarSlett
 14. Kjell, ja de dahliaene spirer opp mot 100%, så det er lurt å så de i en og en potte. Sånne papirpotter har jeg aldri prøvd å lage, men har sett flere som selger sånne sett til å lage de. Ellers har jeg så mye potter fra før, så jeg pleier å gjenbruke de.

  SvarSlett
 15. Inte har jag fått 26 mm ännu men det bygger sig upp, suck.. men det är bara mars, inte kul men intet annat att förvänta.. Stickande bestemødrer hör till och plaggen uppskattas.

  SvarSlett
 16. MariO, ja det er lett å bli lei dette *****været vi har nå, men fint arbeidsvær da når en først må være inne. Langkokt gryte hørtes deilig ut i dette været. Menneskesprirer er det ikke jeg som skal stelle med denne gangen, bare ha de til låns :)

  SvarSlett
 17. Maria, ja det er lov å bli leid enne priklingen. tror de fleste går lei etter en stund. Akkurat nå har jeg ikke mer å prikle, så nå må jeg nok så mer så jeg får tvangspriklet litt til :)

  SvarSlett
 18. Mia, nei det var heldigvis en trykkfeil fra yr tror jeg, for det har ikke kommet mer enn ca 5-10 cm her med klissvåt snø. Jeg har en mor som strikket så utrolig mye til mine barn, så jeg får prøve å være litt flink jeg også :)

  SvarSlett