søndag 5. desember 2010

Dobbelt brrr...

Jeg må bare skrive litt om kulda som har vært her. I går på morgenen var det 24,4 minus, og i går kveld var det hele 24,9 kalde grader. I natt kom det 10 nye cm med snø, så her er det virkelig vinter så det holder. Nå er det "kun" 10 minus, så det er jo rene mildværet. Men det er meldt om mere kulde, så det er ikke vår enda! ;)

Her om dagen kom endelig hostafrøene i posten, så de ligger nå i kjøleskapet enn så lenge. Rett over jul begynner jeg å så frø igjen, så det er ikke lenge til. Har fortsatt ikke fått noe fra T&M.

I går kom det to nye juleplatter i posten, og de var hele og fine til for tross transport helt fra Sverige. Juleplatter er laget av porselen og er ganske skjøre, så det er langtfra noen selvfølge at de kommer frem hele.

Det nye fugleburet er virkelig tatt i bruk av både fugler og ekorn. Satt å så på ekornet i dag som forsvant med hjemmelaget meisebolle. Det er jo fint at ekornet også får seg mat.

Jeg har nettopp laget en islykt som jeg har satt på trappa. Tenkte å sette et lys der i kveld, for det er så koselig med levende lys nå i mørketiden.
Jeg leste at kokt vann gir blank is, og det stemmer. Lykta ser helt gjennomsiktig ut, for bruker en vann rett fra springen blir isen grå.

6 kommentarer:

 1. Huff det var kaldt, men islykter blir det jo av sånne temperaturer.
  Her er det -5 nå, men vi har hatt rundt null i ca ett døgn, med det resultatet at mine to siste islykter ikke har frosset ennå. Også jeg leste i en blogg at kokt vann gir blankere is, så jeg kokte vannet og hadde i rød konditorfarge....... kanskje jeg kunne spare meg kokingen.... :-)

  SvarSlett
 2. New Dawn, det tar nok litt lenger tid når det bare har 5 minus. Jeg tror at lyktene dine blir finere uansett selv om du har rød farge i de. De blir blankere uansett!

  Her er det ikke noe problem å få de til å fryse, nei ;)

  SvarSlett
 3. Og jeg som syntes det var kaldt da vi kom på hytta igår i minus 14 !!!!! Det kan bli en kald vinter, og laaaaang, men snart snur sola. Det er nå på søndagskvelden minus 10, og det har kommet ca 10 cm snø her også.Men det er ikke så mye fra før.

  SvarSlett
 4. Bjørg, ja her kan det tydligvis bli kjempekaldt. Men du har rett, snart snur sola og da blir det lysere for hver dag som går. Men jeg tror nok at dette blir en lang og kald vinter uansett.

  SvarSlett
 5. Selv her er vi nede i -13 nå etter at solen har forsvunnet på nedsiden av kanten. Tangering av "kulderekorden". Kanskje vi kan håpe på en tidlig vår, når vinteren kom så tidlig?

  Koke vannet har jeg ikke tenkt på, men det skal prøves.

  SvarSlett
 6. Maria, ja det hørtes kaldt ut til å være på dine trakter. Her er det 23 grader igjen, og nå er jeg lei hele kulda.

  Vi kan jo håpe på en tidlig vår som kompensasjon for denne kalde vinteren. Ikke meg i mot ;)

  SvarSlett