fredag 3. september 2010

Nytt tre og nok en hortensia

På  onsdag var jeg på tur med mikkel, og da var vi først innom Vegge gartneri. Derfra blir det alltid noen planter som blir med hjem. Sist jeg var der så jeg et nydelig tre som jeg ikke kunne glemme, så denne gangen ble det med hjem. Treet er en Salix purpurea 'Pendula'. Det har mørkegrønne blader med helt røde greiner, så det er et tre jeg falt pladask for. Det var fryktelig mange andre fristelser der, og det ble også med hjem en ny syrinhortensia, Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise'.

Vi dro hjem til henne etterpå, at da fikk jeg se det nydelige stedet hun har flyttet til. Der kommer det til å bli kjempefint i hagen når hun får realisert alle planene hun har! Det minnet meg mye om sånn det så ut her når jeg flyttet hit med ørten planter i potter som sto rundt omkring.

Vi var også en tur innom Rønneberg gartneri, og fikk med en helt ny plante for utprøving. Den var merket med Ilex maxim. 'Evergreen', men når jeg søker på det får jeg ikke noe opp. Jeg tror derimot kanskje at den heter Ilex maximovicziana var. kanehirae. Den lignet ikke mye på annen kristorn jeg har her, den lignet mer på buksbom. De hadde også posesalg av stauder. Det var ikke mye igjen som var av intreresse der, men klarte å få fyllt en pose med noen planter for femti kroner.

I går flyttet jeg rundt på alle plantene jeg kjøpte og ble ikke enig med meg selv. Nå må jeg slutte å kjøpe masse planter som jeg ikke har noen plan for. Jeg fikk de til slutt ned i bakken, men er ikke helt fornøyd. Jeg holder på å planlegge neste års beplantning rundt der jeg skal ha den steinsirkelen. Der skal jeg ha bed med iris og dagliljer, og med stier  i hagen av belegningstein. Planen er å få fjernet mye av all den plenen jeg har her. Det begynte jeg så smått med i går, for å få lagt steinsirkelen der før vinteren kommer. Men det var ikke så lett, for leirjorden var blytung og armene mine liker ikke sånt tungt arbeide. Så det gikk fryktelig tregt, men det blir vel gjort i løpet av noen dager. Vi skal kjøpe subbus i neste uke, så jeg har ennå noen dager på meg til å fjerne den plenen.
Jeg synes det er så vankelig å få et overblikk om hvordan det blir med stier og det hele. I hodet mitt er alt klart, det er verre med utførelsen i hagen skjønner jeg. Jaja, det går seg vel til det også, som det pleier.

I dag tidlig var det kun 5 grader her og iskaldt synes jeg. Det er tydelig at det har blitt høst ja.

3 kommentarer:

 1. Det var en lekker syrinhortensia og et spennende Salixtre. Det er fort gjort å kjøpe planter uten å ha plan for hvor de skal være...

  Lykke til med steinsirkelen og vær forsiktig med armene!

  SvarSlett
 2. Flotte planter du har kjøpt :)
  Jeg skal også i gang med plenfjerning i morra har jeg tenkt. Og det er tungt, vi har verdens best komprimerte plen. Akk og ve....! Men guri så deilig når plenen er borte og jorda under er frest opp, da er det bare moroa igjen :D

  SvarSlett
 3. Randine, ja det er altfor fort å gjøre det ja!

  Line, takk for det. Plenfjerninger tungt ja, altfor tungt. En får bare ta det med ro og ta litt om gangen. Jeg har ikke freser, så jeg må gjøre alt på "gamlemåten" ;)

  SvarSlett