onsdag 22. september 2010

Nytt proskjekt

Steinsirkelen er endelig ferdig lagt, men selve proskjektet er ikke ferdig før til våren. Da skal jeg lage nye bed rundt hele, og begynne å lage steinbelagte gangveier(det var i hvertfall planen i hodet) ;) Det gjenstår å se hva som blir gjort. Nye bed må jeg i hvertfall lage, for det er utallige planter som både står på vent og som kommer fra neste vårs import fra Darwin. Min plan er å få fjerne mer av den forb...... plenen. Det er jobb med blomsterbed også, men plenklipping er jeg fryktelig lei av. Så mindre plen er mitt motto for neste år!

Så i går begynte jeg så smått å fjerne torv og jord igjen, men denne gangen er det for å legge skiferheller under tørkestativet. Jeg vil ha mest mulig fast dekke der og minst mulig åpen jord. Dette er helt sikkert det siste proskjektet i år, for nå har det vært to netter med nesten frost her. Jeg har fortsatt ørten planter som står ute og som må inn i kjelleren, men jeg gruer meg til den jobben. Det har regnet så fryktelig mye i det siste, og pottene veier et halv tonn, minst... Så den jobben blir utsatt i det lengste i håp om noe opptørk.

Til torsdag kommer Inger Lise Wiersdalen til hagelaget her, og jeg har allerede bestilt noen løk fra henne. Hun kommer også til å ha med seg masse spennende løk for salg. Jeg får sette meg på hendene og lukke øynene når hun kommer, for nå skal jeg ikke ha mere løk!

8 kommentarer:

 1. Skal si du har gjort store forandringer i hagen din i år!
  Gleder meg til å se bilder av det nye prosjektet!

  SvarSlett
 2. Imponert over alle dine prosjekter, ser også frem til bilder av nyskapningene...

  Ellers skal en alltid la seg friste når noe kommer i ens vei.

  Ønsker deg lykke til med det nye prosjektet og håper frosten holder seg unna en stund til...

  SvarSlett
 3. Lykke til med prosjektene. Mye artigere med bed enn plen. Jeg er så enig, så enig. Jeg skulle ha gjort ferdig et til jeg også før kulda setter inn for fullt, men jeg får se om jeg orker å ut i drittværet.

  SvarSlett
 4. Berit, ja det har blitt noen forandringer her i år. Har dessverre ikke kommet så langt at jeg har fått tatt bilder av de siste gjøremålene. Men det kommer nok en gang... ;)

  SvarSlett
 5. Randine, ja fristelser skal en jo ikke motstå ;)
  Jeg håper også at frosten holder seg vekk i noen uker til.

  SvarSlett
 6. Tove, ja bed er bedre enn plen. Det er bare så mye jobb å fjerne den hersens plenen. Håper du får gjort masse mer før frosten kommer til deg også.

  SvarSlett
 7. Selv om jeg bor nærmere ILW, har jeg ikke fått vært der ute, men skal høre henne på onsdag, og hun har med løk for salg. Sukk!!!!!

  SvarSlett
 8. Bjørg, ja da går nok du i den samme løkfella som meg! :)

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...