mandag 6. september 2010

Graving i hagen, og ikke bare av meg...

Her på fredag så jeg at det var gravd i store deler av hagen av grevlingen som har sin årlige runde etter oldenborrer. Mange små og store hull hadde den gravd, og gravd ned flere hosta i sin iver. Det likte ikke jeg noe særlig, men pytt pytt. Må snart innfinne meg med at jeg delvis bor i skogen, og har ville dyr som nabo.

Har fått stykket opp det området hvor den steinsirkelen skal ligge, men må innrømme at det går fryktelig tregt. Leirjorda er så metta med vann, at kun en bit av plenen er fryktelig tungt. Men det går i hvertfall fremover.

Natt til lørdag var det nesten frost her, og lenger nede mot sentrum var det helt hvitrimet. Jeg vil ikke ha frost så tidlig! Det var riktignok et nydelig vær i går med nesten 20 grader, men jeg vet jo hva som kommer før eller senere. Det er bare å nyte de siste fine dagene nå i september før det blir vinter. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg misliker den årstiden som kommer nå.

6 kommentarer:

 1. Greit å få hjelp til å bli kvitt plenen er det ikke ;)Koselig med litt dyreliv i hagen! Klem fra Line

  SvarSlett
 2. nej men høsten kan da vara fin på många sätt den, kan bara inte komma på ett enaste just nu..lmen snart är det vår igen :)

  SvarSlett
 3. Altfor tidlig med frost, ja. Egentlig lurer jeg på hvor mange Hosta du har, jeg kom selv opp i 90 nå, siden tre fra Sverige og 7 fra England la seg til på lista. I tillegg fikk jeg høre Tommy Tønsberg kåsere om Hosta, det passet jo fint !! Lykke til med gravinga, med og uten hjelp fra grevlingen !!

  SvarSlett
 4. Line, jo det er da trivelig med dyr somm hjelper til i hagen, men grevlingen er nok ikke en av de ;)

  Mia, jeg er enig med deg, det er vanskelig å finne på en fin ting om høsten. Må være de nydelige fargene som kommer på trærne snart da. Heldigvis går det jo relativt fort om vinteren, men den er alt for lang synes jeg.

  Bjørg, jeg har ca. 360 navnede hosta, og ca 5 som jeg ikke vet navnet på... ;)90 hos deg er jo ikke dårlig!

  SvarSlett
 5. Ja, det er ikkje spøk å bu i skogkanten! grevling har eg heldigvis ikkje, hjorten er min plageånd. Til tross for gjerde rundt nesten heile hagen har den klart å komme seg inn to-tre ganger i år også og ødelagt massevis.

  SvarSlett
 6. Elisa, jeg har heldigvis ikke hjort her enda, men de finnes ikke så langt unna her. Rådyr derimot er det masse av her. Ergelig med sånne ødeleggere i hagen!

  SvarSlett