lørdag 30. mars 2019

Velkommen inn i mitt kjøkken...

Tittelen sier i grunnen i fra at dette ikke er hagerelatert. Jeg er heller ikke sponset av reklame bare så dere vet det ;)

Det er flere som har spurt om å få se bilder av kjøkkenet. Det er 14 dager siden det ble ferdig, så nå er det på tide med en liten visning i det nye kjøkkenet.

Fargen på kjøkkenet er lysegrått, gulvet er grått og benkeplatene er svarte og veggene er hvite. Det er lys fra to store vinduer, så kjøkkenenet er veldig lyst til tross for mye svart der ;)

Det er mange spotlights og en stor taklampe med ledlys så lys er det ikke manko på. Vi hadde nok egentlig ikke bruk for taklampen, men på en mørk vinterdag kan det hende jeg synes det er godt å ha ekstra godt lys. Den er bestilt fra Tyskkand og har fjernkontroll så en kan bestemme fargetemperaturen på lyset. Alt fra varm gult til kaldt hvitt. Veldig smart!

Kjøkkenet heter Drømmekjøkkenet og det er produsert av det svenske firmaet Ballingslöv. Før jeg bestemte meg så jeg på utallige kjøkkenmodeller, men det var bare dette som hadde disse vitrinedørene som jeg ble så forelsket i.  Så da var valget plutselig veldig enkelt :)

Gulvet er laminatgulv som tåler vann, så det går nok helt fint. Det er gjort klart for vannbåren gulvvarme der, men ikke under kjøkkeninnredningen. Det skal det ikke være har jeg blitt fortalt. Nok snakk, og nå kommer det mange bilder :)

Vintrineskap med god plass...

Til venstre inne i kroken der er det en skjult stikkontakt som kan poppe opp hvis en trykker på den.

Platetopp med avtrekksvifte. Utrolig deilig å slippe et vifteskap over platetoppen. 

Vaskekum må en jo ha. Pga. at at huset har blitt etterisolert ble vinduskarmen plutselig 5 cm større. Når de tok målene av benkeplatene ble de 5 cm lagt til så platen ble helt inntil vinduet.

Her er den samme kontakten på andre enden av kjøkkenet, og her står den oppe for anledningen. Det er tre kontakter i hver og kontakter får en som kjent aldri nok av.

Orkidéene i vinduet hvor de speiler seg så fint i benkeplaten. Under der er det plass til kjøkkenmaskin.

Kjøkkengulvet som også er likt i hele 1.etasje

Spottene over vinduet

Min manns kaffemaskin og stekeovn under der. Det er så godt å ha den integrert der, for da slipper jeg å bøye meg så mye når jeg skal ta ting ut av stekeovnen. 

Ny kjøkkenoppfinnelse. Før hadde jeg en "karusell" til kjelene inne i benkeskapet, men det var mye vanskligere å få hentet de. Da måtte jeg ned på kne, men med disse her kommer jeg mye lettere til når jeg skal ha tak i kjelene. Hele denne her svinger ut i rommet uten bruk av krefter. Veldig lettvint for meg! 

Når jeg skal hygge meg setter jeg meg ned med en god kopp te i min nye yndlingskopp som er  mummimamma som vanner rosene sine :) Jeg har fått helt dilla på disse koppene. Jeg er en uforbederlig samler, og da er det 
kjekt med mye skap plass! 

Jeg er superfornøyd med det nye kjøkkenet, så her kommer jeg til å tilbringe mange timer. 

Må bare nevne at i går var det 14 grader her, og snøen sank med 5 cm i løpet av dagen. 

Den rustne hagepynten har stått ute i hele vinter, og den var ikke synlig i går på morgenen. 

God helg!

42 kommentarer:

 1. Your kitchen looks very splendid indeed, Marit, and I am sure you are happy with it all. The extra insulation must be very welcome too given the climate you live in. We had our kitchen remodelled a few years ago and there are so many new "tricks" out now. But we are still happy with what we did.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, I'm sure I'll be very satisfied.
   Yes, there comes many new "tricks" all the time. I'm sure you are.

   Slett
 2. Hello dear Marit!

  You have a very nice kitchen , I envy you! :))
  I love the built-in espresso app. and the steam oven, very chic! :)
  I wish you a lot of fun and many healthy dishes!
  Heave a nice weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helli dear Ella!

   Thank you!
   Have a very nice weekend you too!
   Hugs!

   Slett
 3. Åh så roligt att få se bilder från ditt nya kök Marit! Det är sååå fint. Jag älskar färgvalet i hela köket. Och så många praktiska detaljer. Härligt att ha ett fönster och kunna stå och titta ut i trädgården när man står vid diskbänken. Luckorna liknar väldigt mycket våra i designen. Och som jag skrivit till dig förut, vi tittade på precis det köket då jag också blev väldigt förtjust i vitrinskåpen. Men måtten passade inte hos oss då vi måste ha en speciallösning pga en bärande vägg.

  Tack för att du visade ditt kök och en trevlig helg till dig! Skönt att snölagret sjunker.

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anita!

   Ja, nå fikk du se det :) Tusen takk! Vi er veldig glad i de fargene, så vi er veldig fornøyd. Ja, det er mange praktiske detaljer i det. Jeg er veldig glad i de to vinduene, for jeg får sett mye av hagen fra kjøkkenet. De har alltid vært der, men vinduene nå er helt nye. De ble byttet i høst. Ja, du nevnte det, og det var jo synd at det ikke passet hos deg.

   Jeg ønsker deg også en god helg! Det er jeg celdig gkad for selv om det er mye igjen.

   Klem, Marit

   Slett
 4. Hello, Marit! Your new kitchen is gorgeous. I love the cabinets and counter. The flooring is pretty too. It is nice to have a window over your kitchen sink. Thanks for sharing, I know you must be very happy it is done. Have a great day and weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen!
   Thank you! Yes, I'm very happy about it. Have a great weekend you too!

   Slett
 5. Det ser rigtig lækkert ud, og samtidig er der mange praktiske detaljer. Det må være en fordel ikke at være helt grøn, når man skal vælge køkken. Da vi flyttede ind i 77. anede jeg intet som helst om, hvad det ville være smart at vælge og havde absolut ingen sans for det æstetiske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange praktiske detaljer i det, og kommer godt med at en ikke er helt grønn ja. Erfaring er noe som kommer med alderen, og det er jo en god ting når det gjelder kjøkken :)

   Slett
 6. Har gleda meg til å se det nye kjøkkenet ditt :) Uslåelige vitrinedører! Ønsker meg sånne hjørneskap til å trekke ut. Og ny kjøkkenvifte trengs. Spent på hvordan din nye virker? Lekkert med blanke, svarte benkeplater. Har lenge siklet på granittplate, men nå finnes så mye fint i laminat. Se der forsvinner snøen, jo!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre :)
   Ja, de er bare så fine de dørene. De hjørneskapene var det min mann som insisterte på, og det har jeg ikke angret på. De er veldig praktiske. Den fungerer helt supert, for den er veldig kraftig. Dette er granitt ja. Det som er et pluss med granitt er at det tåler omtrent alt. Ja, det finnes mye fint i laminat, ja. Ja, nå begynner det å hjelpe! Skulle ønske de 14 gradene holdt seg, men de kommer vel igjen :)

   Slett
 7. Wow! Så lekkert det ble!
  Har ikke sett sånn avtrekksvifte før. Det høres veldig praktisk ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! De er helt nye, så det er ikke så rart. De er veldig praktiske, ja :)

   Slett
 8. Hei Marit

  Tillykke med det nye køkken, det er så fornuftigt at i fremtidssikrer huset, så det bliver lettere og behageligere at bo der fremover.
  Og sneen ja - vi håber stadig på regn!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Tusen takk! Ja, det er nettopp det vi gjør. Lite vedlikehold ute, og smarte løsninger inne.
   Ja, vi kan jo håpe på noevregn fremover. Da blir snøen til slutt så "råtten" at den bare faller fra hverandre.

   Ha en deilig helg

   Slett
 9. Hej Marit
  Sikken en flot køkken, tillykke med det. Det må være lidt et plaster på såret med hensyn til sneen, så kan du sidde der i dit nye køkken og nyde en kop te og især nyde synet af køkkenet.
  Dejligt at sneen synker.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusen takk! Ja det kan du si, for nå trenger jeg litt trøst ;)
   En tekopp i det nye kjøkkenet er veldig hyggelig.
   Ja, det er helt sikkert.
   Klem

   Slett
 10. Tillykke med dit utroligt flotte nye køkken, Marit - det er så gennemtænkt og meget praktisk på alle måder. Jeg bliver næsten misunderlig, men det er jo bare at tage fra nogle af dine ideer :-)
  Her har vi også haft 14 grader i dag.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Ja, det er bare å ta til deg noen idėer :)
   Det var 12 grader her i dag, men det var skyet og det smeltet likevel. Helt nydelig!
   Klem

   Slett
 11. Tillykke med dit nye køkken. Det ser godt ud - både helhedsindtrykket og de praktiske detaljer. Dejligt at der kommer så meget lys ind. Det ser ud til, at der er nogle flotte kik ud over haven fra vinduerne.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Elna! Ja, jeg er veldig glad for at det er så mye lys der. Det er god utsikt ned i hagen derfra ja, og det synes jo jeg er en god ting.

   Slett
 12. Oooow, i love your kitchen !!

  SvarSlett
 13. Hei Marit!
  Dette var imponerende. Gratulerer med et letter liv.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenet, og de smarte llsningene. Det blir et lettere liv ja.
   Ha det godt! Klem, Marit

   Slett
 14. Hej Marit!
  Ditt nya kök är riktigt fint och funktionellt. Snygga färger, och Muminmammamuggen är pricken över I:et. Där kommer ni att trivas.
  Här kom det lite snö, nu på morgonen, men den försvinner nog, hoppas den gör det hos dig med.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Tusen takk! Ja, ikke sant. Jeg er veldig glad i fortellingene om Mumitrollet, og jeg samler på disse koppene. De er så fine.
   Her kom det litt regn i går, men nå er det meldt om mye kaldere vær fremover. Vinteren er ikke helt ferdig enda.
   Ha det godt.

   Slett
 15. Hei Marit.
  For et flott kjøkken du har fått. Her kommer du til å stortrives. Mange flotte detaljer.
  Her var det frost i natt. Kaldere vær er det meldt fremover.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Tusen takk! Ja, det gjør jeg helt sikkert. Her har det så vidt vært under 0 grader, men i natt er det meldt om -5. Så det er ikke slutt på vinteren riktig ennå.
   God søndag

   Slett
 16. Good morning dear Marit,
  What a beautiful kitchen you have. Must be a pleasure to cook diner and baking cakes. So lovely.
  Have a wonderful sunday
  Flowerhugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke,
   Thank you! Yes, it's a pleasure to work there.
   Have a wonderful Sunday you too!
   Flowerhugs, Marit

   Slett
 17. Dear Marit!
  Oh how beautiful the kitchen you have! A wonderful window in front of the sink and so much natural light! You have a lot of cabinet space, it is always needed and lovely Moomin Mug!

  Wonderful new week! Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Saila!
   Thank you! I love the natural light in the kitchen. Yes, I have a lot of cabinetspace, but soon it's filled with Moomin mugs :)
   I ♡ Moomin :)
   Happy new week!
   Hugs!

   Slett
 18. Virkelig flott og smart kjøkken. Mange praktiske løsninger så her kommer du ganske sikkert til å trives. Lykke til fremover. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 19. Vilket superfint kök - precis i min smak! Så lycklig du måste vara nu som fått det så fint!
  Och tänk att vi dessutom har samma smak vad gäller porslinet. Här är en annan muminmuggsamlare ... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så hyggelig at du synes det. Ja, jeg er veldig fornøyd med det. Så gøy da! :) Har du samlet lenge?

   Slett
 20. Kjempeflott kjøkken!
  Så herlig med alt nytt og fresht, smarte løsninger og alt som letter arbeidet.
  Vi ordet vårt kjøkken for en 3års tid siden, det var som å gå fra telt til hotell, virkelig herlig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er så fint med alt det nye som letter arbeidet. Det er stor forskjell, ja :)

   Slett