fredag 29. mars 2019

Når skal det bli vår her...?

Snøen minker litt  hele tiden og i går var det 13 grader i skyggen. Til tross for det smelter det alt for sakte. Jeg prøver å ikke lese blogger som er fulle av vårtegn, for jeg føler meg litt ensom med all snøen her ;)

På Kongsberg var snøen målt til 54 cm i går. Det er nok ikke like mye her, men det er likevel ikke så langt unna...

I går var vi i Sandefjord pga. en syk katt, og det ble mye venting. Det var hele 17 grader der da dette ligger helt ved kysten. Men fy for et vindvær! Her hjemme var det helt vindstille, men der var det så det knaket i trærne. Det er så lett å glemme bort det når en ser grønne plener og påskeliljer i blomst. Det er dessverre et aber ved kysten, nemlig at det blåser så mye der. Det er jeg forskånet for her godt gjemt bak høye åser. Så jeg skal prøve å huske på det neste gang jeg klager over snøen.

Men jeg må klage litt likevel ;)

Her kommer noen bilder av hagen utenfor kjøkkenvinduet.


Det er jo til å bli deprimert av, for det er akkurat som det ikke smelter. Men det gjør jo det likevel, for hagekrakken nede til venstre var helt dekket av snø tidligere. Det gjelder å se de små fremskrittene nå for å holde ut... ;)

Utsikt gjennom stillaser utenfor. Håndtverkerene bytter taket på huset, så det pågår ting ute for øyeblikket. Nytt inngangsparti blir også laget slik at vi slipper å få takras i hodet når vi går ut om vinteren. 

Jeg har satt ut primula, vårlyng og juleroser på forsiden av huset. Men til søndag må jeg ta de inn igjen for da er det meldt om -6 grader natt til mandag. Det må da være siste krampetrekning av vinteren? 

Det er meldt om 12 grader i dag, så det vil jo smelte litt i dag også. Det er jo bra det om ikke annet :)

God helg/weekend!30 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Ja, det kan jeg godt forstå du spørger om!
  før eller siden vil solen jo smelte sneen, nogen strør aske på den for at det skal gå hurtigere. Men det bedste er jo nok regn, mon ikke i får noget i næste uge?
  Det håber vi - og indtil da ligger dine planter trygt og godt beskyttet under sneen:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, ikke sant! Den vil jo det, men min tålmodighet er brukt opp angående denne snøen så det går alt for sakte. Regn er det beste ja, og det er meldt om det i neste uke. Men det er når det blir varmegrader om natten at det virkelig skjer noe her.
   Ja, det gjør de så de har hatt et veldig godt dekke i vinter :)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 2. Hello my dear, Marit!:)

  Spring begins to win the war with the Winter King!
  I know the snow melts too slowly, but hopefully in 2-3 weeks it's al ready gone! I wish you a nice weekend!
  Hugs! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella!

   Yes, it wins the war in the end. I hope it :)
   I wish you too a nice weekend!
   Hugs!

   Slett
 3. Det er i hvert fald dejligt, at du har 12 grader i dag - og ikke vind som ved kysten :-) men jeg forstår din længsel efter foråret! Her har vi også 12 grader nu. Og solskin og blå himmel, men frygteligt med blæsevejr.
  Klem og rigtig god weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så deilig! Vind er noe dere også har mye av i Danmark for dere har jo mye kyst hos dere :)
   Klem, og god weekend!

   Slett
 4. The first snow of winter is always wonderful, but when you still have such a depth at the end of March it is depressing. At least you have your indoor plants to give you a little relief from it all.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, the first snow is always very welcome, but when the amount of snow are around 1 meter it's not fun at all.
   Yes, they are very needed now.

   Slett
 5. Hej Marit
  Ja det ville være rart for dig, om du snart kan slippe for sneen. Her er vi ved kysten, så ingen sne men masser af vind, heldigvis også af vårtegn. Jeg forstår godt, at du længes efter vårtegn.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det vært godt å bli kvitt snøen snart. Ja, hos deg har du det, og vårtegnene må jo være deilig å ha nå. Vinden er nok ikke så god for den kjente jeg på i går ved kysten
   Ja, det er så jeg blir nesten desperat ;)
   Klem

   Slett
 6. Hello, I would think a slow melt down is better than to have a flood from the big snow melt. I hope the cat is feeling better. We are slow to see signs of spring here, just a few daffodils. Happy Friday, enjoy your day. Have a great weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Yes, that's true. The cat was better yesterday, but not today. He won't eat at all.
   It must be nice to watch the daffodils.
   Have a nice Friday and nice weekend too!

   Slett
 7. Ja, var på Jeløya her om dagen, og der var det noe helt annet! Og faktisk bare en km eller to unna titter blåveisen opp. Men det tærer på nå, så vi får bare smøre oss med tålmodighet som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet det, for vi var en svipptur til Sverige i forrige uke. Hele Østfold langs E6 hadde ikke en snøflekk untatt i høyden. Ja, vi må smøre oss med den tålmodigheten vi ikke har ;)

   Slett
 8. Hej Marit!
  Jag förstår din frustration för nu är det vårblommor på de flesta bloggar men du har en fördel, gott med vatten i år. Jag skulle gärna ha lite mera snö men..
  Här blåser det hårt, varje dag och jag håller på med städning i trädgården, gödslar och plockar och plockar..
  Varje morgon får jag börja om igen, vinden sprider alla fjolårslöv överallt om igen och i dammen. Känner mig som Sisofys förmodligen gjorde.

  Snart, mycket snart har du våren hos dig.

  Kram och en trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja, jeg vet at du gjør det. Det er godt med vann ja, men det var det i fjor vår også. Vi hadde over en meter med snø på det meste i januar i fjor, men likevel forsvant det som dugg for solen.
   Det høres ut som en Sisyfosjobb, ja. Men det blir jo bedre etter hvert hos deg.

   Ja, den kommer nok snart, og det håper jeg på.

   Klem, og god helg til deg også!

   Slett
 9. Skjønner deg godt. I fjor var det sånn her, at snøen tok uendelig lang tid på å smelte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det er sånn her for andre år på rad, og jeg kjenner at nå er jeg lei av snø... ;)

   Slett
 10. Hei Marit.
  Jeg forstår din frustasjon. Vi bor ved kysten og det blåser og blåser. Setter pris på at det er tidlig i år. Har vinteren ifjor i minne.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Ja, du vet jo hvordan det er med en lang vinter etter i fjor. Sånn er det med kysten. Vi har lite vind her, men lang vinter. God helg.

   Slett
 11. Jeg kan forestille mig, at sneen føles som en hård skorpe: men med så høje temperaturer må den da give sig, og så vil din have simpelthen eksplodere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den føles egentlig som en tung dyne som en ikke får bort.
   Det gjør nok det hvis det bare hadde fortsatt, men nå er det meldt om kaldere vær igjen. Det blir nok vår her også en gang.

   Slett
 12. Hej Marit!
  Kan förstå att du längtar efter våren, du har så mycket snö kvar. Men när den börjar smälta så går det undan. Hoppas det blir snart.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Ja, det er jo sånn det er når vinteren ikke vil forsvinne. Det gjør det helt sikkert.
   God helg.

   Slett
 13. Vær glad for, at det ikke blæser så meget hos dig. Her hvor jeg bor - 10 km fra Vesterhavet - blæser det meget, til gengæld har vi næsten aldrig sne. Men jeg kan godt forstå, du længes efter, at sneen smelter, på denne årstid vil vi helst have forårsvejr.
  Du må have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er jo egentlig glad for det, men vinteren er til gjengjeld meget lang her. Ja, sånn er det bare på denne tiden av året.
   Ha en god weekend du også, Elna.

   Slett
 14. Her snakkes der også om frost søndag nat, og vind har vi også haft rigeligt af i ugens løb, så selvom påskeliljerne blomstrer er det jo ikke rigtigt forår endnu. Hold ud!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den frosten kommer nok flere steder. Ja, jeg må jo bare gjøre det :)

   Slett
 15. Hei Marit. Om det er noen trøst kan jeg si at her har det nesten regnet i ett siste måneden, og temperaturen har lagt på 3-7 grader, så det er nokså begredelig. Vi har ikke fått temperaturer over 10 grader ennå, så noen vårfølelse har vi ikke her heller, selv om det er fritt for snø. Jeg tenker april blir bra for oss alle, optimist må man jo være. Ha en fin lørdag. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Kristin
   Ja, Bergen er kjent for å ha mye regn, og det er jo helt klart begredelig. Her slipper vi mye regn og vind, men vi har evig vinter. Vi kan ikke få alt dessverre. Optimister må vi være, ja. Ha en fin lørdag!
   Klem fra Marit

   Slett