fredag 22. februar 2019

Det er lenge siden sist...

...at jeg sådde dahlia frø. Jeg fikk nesten sjokk når jeg fikk kommet meg ned på sårommet i dag. Der var det grønne spirer i både dahlia og rudbeckiafrø pottene....det er også lenge siden at jeg hadde influensa. Det er ganske nøyaktig 16  år siden sist, og jeg hadde glemt hvor dårlig jeg var da... ;)
Det startet med tørrhoste forrige torsdag, og på søndag natt kom feberen. På onsdag kveld hadde jeg over 40 i feber, og det var like før jeg ringte til legevakten. Det gikk likevel bra, og nå har jeg "bare" 39 i feber ;) For 16 år siden var jeg syk i tre uker, så jeg gjør meg ingen forhåpninger om noen snarlig bedring. Men det går over, så det er bare å ta tiden til hjelp. Det var dagens klage... ;)

Resten av innlegget handler opp renoveringen av huset. Dermed er dere advart ;)


Det har skjedd veldig mye i huset her siden forrige innlegg om dette så her kommer en "liten" oppdatering :)

For 10 arbeidsdager siden dager siden begynte de med å lage vegger og dele inn de nye rommene som blir soverom, bad og gang.
Det er nesten umulig å se for seg hvordan ting skal bli når en har et stort tomt rom, men straks det kommer opp noen skillevegger så blir alt forandret.


Her skal det bli soverom 

Her skal det bli bad/vaskerom


Oppe i taket her  var det inntil nylig en stygg 1980 talls bue hvor denne trebjelken var gjemt.  Den er nå støttet opp av nye vegger og er blitt kledd pent igjen. Alle vegger og tak skal males på nytt. Alt av MDF panel er malt på fabrikk og jeg spøker med at industrien har fått denne hvitmalingen veldig billig, for absolutt alt har denne fargen. MDF plater og panel, vinduer, dører ja kort sagt alt du kjøper ferdig malt/grunnet har denne fargen som heter "Bomull" med fargekode 1453. Den er det jeg vil kalle gulhvit/skittenhvit. Vi kunne bestilt det i helt hvit, men da ville det tatt opptil 10 uker før vi fikk det. Da er det bedre å male det selv og nå er jo også veggene kledd med panel. Det hadde de ikke vært nå hvis vi skulle ha ventet på at de skulle males. Om de blir rent hvite eller i en annen farge vet vi ennå ikke, men "Bomull" fargen skal vi ikke ha. 

Jeg malte for noen år siden to store vitrineskap i en kald gråfarge, og de skal vi beholde fargen på. De to fargene passer mildt sagt ikke til hverandre, så da blir det maling av vegger og tak før vi blir ferdige. Men det er vi helt enig om og da er det jo ingen sak. Jeg tror også at fargen på panelet ute er i omtrent samme farge som vitrineskapet. Den liker vi så godt. Disse panelene er bestilt fra England og det var tre eller fire farger å velge i. Det var jo flaks at den var akkurat den gråfargen vi liker så godt!


 Tidlig på morgenen på onsdag mens jeg lå i febertåken ringte telefonen min, og det var han vi har bestilt kjøkkenet fra. Han hadde fått beskjed om at nå var kjøkkenet vårt lastet på varebil og  var på vei fra Sverige hvor det har blitt produsert. Gjett om jeg våknet brått da! Vi hadde avtalt at det ikke skulle komme hit før onsdag i neste uke, så hva som har skjedd vet ikke jeg. Jeg fikk bare sagt at alt var ikke helt klart her her enda, og enden på historien ble at selgeren skulle ta i mot det til et lager han hadde plass i. Min mann sa etterpå at det gikk bra å sette det her likevel for de var så og si ferdige med det som måtte gjøres , så i går kom det en stor varebil med kjøkkenet hit :)
Det er nå pent stablet inn på det tomme kjøkkenet hvor tak og vegger er klare. På onsdag i neste uke kommer det egne montører og skal sette det opp.  Alt vel så langt  :)

Vi var så heldige at vi bare fikk 5 cm med snø  i går natt  før det gikk over til regn. Nå håper jeg at det er siste gang vi får snø før det blir vår...

Baderomsvinduet

Nedgangen til kjelleren


Sånn ser den nye døren i gangen ut.  


Ute har de fått kledd inn veggen til det nye badet, og de har også fått skiftet panel på kjellernedgangen og lagd en ny dør der av samme panel som på huset.


Inne har de byttet en  gangdør og byttet døren ned til kjelleren. I dag kom rørleggeren kl. 07.30 og la kabler til varme i gulvet på soverommet og etterpå la håndtverkerene gulv oppå der igjen.  Så her går det virkelig unna! :) Det er fortsatt en del igjen å gjøre her, men vi begynner å se at ting begynner å bli ferdig. Mye pirk igjen, og det er flere dører som skal byttes. Men det går den rette veien både inne og ute.

Det er 3,5 grader ute nå og i løpet av helgen kan det bli hele 10 grader! Det skal holde seg mildt helt til slutten av neste uke og så skal det bli kjøligere igjen. Samme det, for nå er det snart den første vårmåneden! Snødybden er på det nærmeste målestedet satt til 56 cm. Det har regnet siden i går og snøhaugene krymper ute her. Det er bare til å bli glad av!

God helg/weekend! Jeg vet hvor jeg skal tilbringe den... ;)

52 kommentarer:

 1. Hello, Yay for the new sprouts. I hope you are feeling better now, the flu is awful. It is nice to see progress being made on your house renovations. I hope more of the snow melts. Spring is coming. Enjoy your day, have a great weekend ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Yes, they are great to look at now. Yes, I'm better this evening, thank you. It's getting better every day. I think more of the snow melt the week ahead. Yes, it comes soon. Have a great weekend,

   Slett
 2. Hei Marit

  Ja, man bliver i godt humør af dygtige håndværkere og små grønne sirer:)
  Super at renovationen gårt så godt - der skal meget logistik og koordinering til!
  Og vejret ja...
  Vi burde jo have midvinter nu - så alt der er over nul er jo en bonus!

  Håber marts ikke giver overraskelser som 2013....

  God bedring!

  Og ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er helt sant. Begge deler er gledelig :)
   Det skal veldig mye logistikk for å få dette til å fungere, og det er mye mer jobb enn det en tenker på forhånd. Min mann står for innkjøp flere ganger i uken nettopp for at håndtverkerene kan jobbe uforstyrret og uten å bruke tid på det. Uten det hadde det tatt mye mere tid.

   Ja, normalt sett her skulle det ha vært veldig kaldt her. Minst -15, men det er det ikke nå. Det er lov å håpe på en tidlig vår!
   Tusen takk!

   God weekend!

   Slett
 3. Så fint dere får det!
  God bedring :-)

  SvarSlett
 4. Hej Marit
  Det bliver dejligt, når I er færdige, det er da noget af en omgang at have gang i sammen med, at du har høj feber. Jeg håber, du kan ligge i fred i dit gamle soveværelse, ellers er det ingen spøg.
  Det er godt nok gået hurtigt med dine såninger, flot de er kommet op så hurtigt.
  Klem og god bedring

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det skal bli deilig når vi kommer så langt. Det er ikke optimalt nei, men jeg har ligget i fred i mitt gamle soveværelse og det har gått helt fint. Ingen fare med meg :)
   Ja, det er jo bare å glede seg over.
   Tusen takk!
   Klem

   Slett
 5. Uha, tænk at du har influenza - stakkels dig, rigtig god bedring!
  Men det må være dejligt at vide, at I snart har det fineste hus, og at det er præcis, som I gerne vil have det.
  Ha' en god god weekend, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg men det går bedre nå. Jeg håper at det er over snart. Ja det er virkelig noe å glede seg til.
   Ha en god weekend du også, klem!

   Slett
 6. Hei Marit.
  Det er mye styr, men tenk å gøy det blir når dere blir ferdige. At det går fort unna er et stort pluss.
  Her har snøen forsvunnet. Begynner å tenke vår, men mars kan være skummel.
  God bedring Marit.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise

   Ja, det kommer til å bli så bra. Ja, det er jo det, men vi er ikke ferdige helt enda.
   Da er du heldig. Mars kan være skummel ja.
   Tusen takk.
   God helg.

   Slett
 7. Så jobbigt med influensa - tur att man inte får det så ofta. Jag kan inte komma ihåg när jag hade en riktig influensa senast. Måste kännas fantastiskt att det vänt och att ni börjat få ytskikt på plats.

  Tråkigt med dina stöd och att man inte levererar till Norge. Jag började skissa själv för jag hittade inga jag direkt gillade eller till vettigt pris. Men idag hittade jag en instruktion till ett torn byggt i trä det kan jag fixa lätt själv. Ingen behöver lära mig svetsa :)

  Krya på dig! Kramar Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mildt sagt slitsomt. Ja, det kan du si. Det er heldigvis ikke så ofte at jeg har det. Men hostingen om natten er verst, for det gjør det helt umulig å sove. Jeg gleder meg til at vi blir ferdig.

   Ja, det er så irriterende og jeg har spurt så mange. Er det en tidlig Brexit som gjør det tro? ;)

   Så bra da! Jeg må nok kanskje se meg om etter noen andre.

   God helg!
   Klem, Marit

   Slett
 8. Oioioi, du har mye på gang! så deilig med oppdateringer av hjemmet. Det blir ordentlig stilig. Det ser ut til at du har samme tregulv som vi har med smale bord, gøy. Vi tok dem fram for tjue år siden under heldekktepper og gulvbelegg, slipte og lakket. Jeg vet jo ikke om du skal beholde dem.
  Så må jeg til slutt ønske deg skikkelig god bedring, kjære Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her skjer det mye på en gang nå. Det er helt sikkert. Ja, det ligger helt i bunnen, men det er grått laminatgulv vi ha til slutt. Vi skal legge så mye forskjellig i gulvene her innen vi får lagt laminatgulvet at vi lar det gamle parkettgulvet ligge. Det er veldig fint, men enn så lenge har vi det i hele annen etasje. Tusen takk kjære Vigdis!
   God helg!

   Slett
 9. Dette blir nok knallbra når alt blir ferdig!

  SvarSlett
 10. I am sorry that you are not feeling well, Marit, and I hope that these green shoots will make you feel a little better. As for the renovations to the house, I can quite understand that you just wish to get it over and done with!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, they made me very happy today dispite the fever. Yes, I look forward to have it all done.

   Slett
 11. I hope you are better from the flu.
  The house is very beautiful.
  Happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Tania! I'm better this evening.
   Happy Weekend!

   Slett
 12. Så jobbigt med influensa! Krya på dig.
  Kul att få se bilder på er renovering, lycka till med den. Det kommer bli så fint.
  Kram och ha en fin helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Ja, det er jo morsomt å se tilbake på oppdateringene og se utviklingen. Tusen takk!
   God helg, klem!

   Slett
 13. Hej Marit!
  Huga för influensa, det finns ingen lämplig tid för den. Det går framåt med renoveringen, tänk så fint det blir när allt är klart fast vägen dit är nog jobbig!
  Själv kan jag knappt gå, skottade snö för en månad sedan och något hände och det blir bara värre. Usch och fy, jag vil börja med trädgården!
  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Nei, det skal være sikkert. Det passer aldri å få den. Ja, jeg gleder meg veldig til at det blir ferdig, men det er mye jobb til innen vi kommer dit. Huff da! Du må dra til en lege og finne ut hva det er! Det vil jeg også, men det er lenge til her.
   God bedring til deg!

   Klem, Marit

   Slett
 14. Hej Marit!
  Först får jag önska dig god bättring, inte alls trevligt med influensa.
  Det går framåt med renoveringen, tänk vad skönt när det är färdigt.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Tusen takk! Nei, det er ikke hyggelig å ha den. Ja, det blir nok bra til slutt. God helg.

   Slett
 15. Søte små spirer av Dahlia, varsler om vår selv om det ligger snø ute. Det går jammen fort fremover med renovasjonen. God bedring med influensaen!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også. Det blir vår en gang her også, men det tar bare lengre tid. Ja, det går virkelig fremover.
   Tusen takk!
   God helg!

   Slett
 16. Det har været en på alle måder begivenhedsrig periode - i grunden er det ikke så underligt, at du ender med at bukke under for influenza. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant, og det sa faktisk min mor her om dagen også ;)
   Det har skjedd mye her ja og mer skal det bli. Tusen takk!

   Slett
 17. Nice house ! I hope you get well soon !

  SvarSlett
 18. God bedring med influensaen, håper du får slappet av nok med arbeidsfolk i huset. Ha en så fin helg som du klarer, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusrn takk! Nå i helgen er det helt stille. Det er ikke så enkelt ellers i uken, men formen blir stadig bedre.
   God søndag!

   Slett
 19. Sånn uflaks at du har fått inluensa, da! Har ikke hatt siden jula 1995.
  Sikkert ok å bli kvitt 80-tallsbuen ;) Så spennende ting som skjer med huset. Også drømmekjøkken da gitt....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skikkelig uflaks, men sånn er det bare noen ganger. Veldig godt å bli kvitt den ja ;)
   Det er spennende ja. Det var så mange kjøkken å velge i, men valget ble på de ja :)

   Slett
 20. Kjære deg, håpe virkeleg du er betre av influensaen.
  Kjedeleg å vere sjuk når dokke har så mykje som skjer i huset.
  Lukke til med alt.
  Og, så flott å sjå det spirer og gror !!
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jo, jeg er bedre i dag, så det går rette veien. Det er kjedelig ja, men sånn er det bare noen ganger. Det passer egentlig aldri å få influensa :)
   Ja, det gjør godt å se friske spirer!
   Klem fra Marit

   Slett
 21. Hei Marit!
  40 i feber er mye. Det er en ting som gjelder da, og det er senga og være helt uforstyrra Det er bra det går framover.
  Dahlia spirer og gror fort. Man blir glad for spirene som dukker opp. De klarte det i år også. Spennende med "nytt" hus.
  God bedring! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, det er jo det. Nå har jeg vært ei uke i senga, og det har vært godt og nødvendig. Men nå er jeg lei.
   De vokser fort ja og det er så hyggelig å se på de. Ja, det er spennende.
   Tusen takk! Klem, Marit

   Slett
 22. Hei Marit!
  God bedring, passer ikke alltid å bli syk, men høres ikke ut som du er det så ofte.
  Slik jobbing som dere holder på med, synes jeg er veldig spennende - blir alltid så fint til slutt.
  Lekker inngangsdør dere har fått.
  Nå smelter snøen hos dere, Marit, kjørte forbi deg ned fra fjellet i ettermiddag. var mer snø i vinterferien for et år siden!
  Lykke til med byggearbeidene, såing og håper du snart er helt frisk igjen.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid!
   Nei, det passer aldri nei, men noen ganger så blir en det.
   Ja, det er spennende, og jeg gleder meg til vi blir ferdig. Det er ikke en inngangsdør, men en "vanlig" dør. Vi skal også bytte utedøren, og da skal jeg vise bilde av den også :)
   Ja, heldigvis er det mindre snø i år enn i fjor. Fortsatt en del snø her, men den krymper for hver dag som går. Hos deg er det vel helt bart :)
   Tusen takk! Jeg er mye bedre i dag, så det går rett vei.

   Slett
 23. Oj, så mycket feber. Ta det lugnt!
  Intressant med renoveringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mye feber, men nå er den borte. Ja, det er spennende.

   Slett
 24. It's happening with you. You will have a new home. There is a lot of work, but still a bit and it will be as you wanted. I hope that the flu is already disappearing. Greetings.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, now we will have it as we want it. A lot of work but also much fun. The flu is soon gone. Greetings

   Slett
 25. Det er litt vanskelig å se for seg hvordan det var (og blir) når en ikke kjenner huset.
  Men gangdøra synes jeg er skikkelig fin.
  Kunne ha valgt den selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det selvsagt for leserene :)
   Det er en omfattende renovering, men jeg håper at det blir bra til slutt. Dørene med glass er veldig fine, ja. Dette er et hus fra 1956 så det passer godt med litt gammel stil her. Vi skal bytte utgangsdør også, og den er også i samme stil. Jeg skal ta bilde av den også når vi kommer så langt :)

   Slett
 26. God bedring, influenza er slemt, jeg håber du har fået det lidt bedre.
  Så det er faktisk et helt nyt hus du får 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jo, nå er det mye bedre med meg, men det tar sin tid. Ja, det er det faktisk 😊

   Slett