torsdag 16. august 2018

Jeg skulle jo ikke ha flere...

...roser.  Men når jeg plutselig kunne få tak i en rose jeg har prøvd å få kjøpt i mange år, så kunne jeg ikke la være. Det ble en telefon til Hesleberg gartneri. Jada, han  hadde både 'Odyssey' og 'Olivia Rose' .
Jaja, sånn kan det gå...Rosene ble sendt i posten på mandag og kom i går. Det store spørsmålet er hvor de skal plantes.
Jeg har ikke plass til flere roser, for de "gode bedene" er fulle.
De må nok bare få plass der på et vis. 'Odyssey' har jeg prøvd å få tak i hos han før, men da gikk det ikke. Jeg glemte å spørre etter herdighet på den, men det får jeg finne ut. Jeg ser på "Helpmefind" er de  merket  fra 6-9 og det er ikke så bra ;) Jo lavere ned tallene starter jo bedre er det.  Det burde vært fra 3-9... Så det kan godt hende den ikke overlever her. 'Olivia Rose Austin' er merket H5, og det er jo betryggende ;)

Ute har det regnet litt i hele dag, men det har ikke kommet mer enn 4,5 mm så langt. I morgen er det meldt litt av alt. Sol, regn og tordenvær. Jeg skal ut å jobbe i hagen uansett vær i morgen.  Jeg har så mange planter som venter på å komme i jorden, så at i morgen er det tidlig i gang innen regnet kommer.  Jeg nærmer meg slutten på årets hageprosjekt, og er glad for det. Mye  å gjøre til neste år også, men det blir da og ikke nå ;)

Her kommer litt fra alle steder i hagen ;)

Nye blader på rhododendron 'Silbervelours'


'Eden Rose'

Se på denne lille søte alpefiolen/Cyclamen hederifolium i hagen. Litt preget av tørke, men veldig søt. Plantet for et år siden, og den håper jeg kommer igjen til neste år. Skal dekke den i høst også.

Selvsådde solhatter/Echinacea og Hestemynte/Monarda. Den siste har blomstret i en måned og har hatt besøk daglig av veldig mange bier, humler og sommerfugler. Det skal plantes flere av de!

To sedum som blomstrer nå

Det gjør denne også. Høstanemoner er så søte.

Leucanthemum 'Banana Cream'

Disse tre plantene utgjør en fin trio.

Ha en fin kveld og kommende helg!

44 kommentarer:

  1. Hej Marit
    Første og sidste billede er ikke til at stå for. Jeg morer mig over "jeg skulle ikke have flere" det kender jeg jo også til, men der er altid plads til en mere :) Jeg tænker, Odyssey kan klare sig i en krukke i drivhuset, men måske er det en dårlig idé det bliver jo koldt hos jer. Godt du er færdig med årets projekt, man ved aldrig, hvad der sker resten af året.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Tusen takk! Ja, ikke sant og jeg vet jo godt at du kjenner til det ;)
      En til og en til. Sånn er det hele tiden, men nå begynner det å bli fullt. Normalt skulle det kunne gå, men vi har kalde vintre her. Jeg tror jeg må få plantet den i jorden et eller annet sted. Ja, nå er det siste innspurt. Nei, det er sant. I fjor regnet det i flere måneder, og det kan jo skje i år også.
      Klem

      Slett
  2. Du får ha veldig lykke til fra en som har "ledet deg inn i fristelse"! At det står 6 i herdiget på Helpmefind er standard, så det behøver ikke å bety noe. Men en lun plass er sikkert lurt :)
    Lekker trio!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, der var fristerinnen ;)
      Jeg må bare prøve å få den til. Sand, grus, og lett jord hjelper kanskje. Lun plass hjelper veldig :)

      Slett
  3. Jeg forstår dig så godt - der er altid plads til en til :-)
    Så smukke billeder fra din have!
    Her er det meste afblomstret bortset fra roserne. Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant :)
      Tusen takk!
      Her er det fortsatt en del i blomst, men jeg har jo så mye ;)
      Klem

      Slett
  4. Hej Marit

    Tror ikke Odyssey er specielt sart - i 'Member ratings' har den også en 'Excellent' på 'Cold hardy'.
    Alletiders at der kommer nye blade på dine Rhododendron, de når sikkert at hærde til vinteren:)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Det var godt å høre, og det vil jo vise seg til neste år. Ja, jeg håper jo de gjør det. Vinteren kan komme i desember ;)

      Ha en deilig dag

      Slett
  5. Hei Marit!
    Det blomstrer jo kjempefint hos deg. Du har klart og overvintre alpefiol. De er noe av det vakreste. Jeg har prøvd, men ikke klart det.
    Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!

      Tusen takk! Ja, det er sø gøy, og håper på at jeg kan klare det igjen. Det er ikke enkelt med disse alpefiolene, men det gjelder å ikke gi seg.
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  6. Gratulerer med nye roser, håper de klarer seg. Mange fine farger hos deg også, ha en fin kveld, hilsen ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det vil vise seg. Håper jo på det, men er ikke sikker.
      Ha en fin dag!

      Slett
  7. Grattis - kul att du hittade dem. Tittade efter mina C hederifolium idag och de börjar precis skicka upp nya blad. Men C purpurascens blommar sen en tid. Sedumen blommar fint här också helt oberörda av torkan verkar det som :)

    Kram, Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det er tiden for de nå. Jeg håper de vil blomstre til neste år også. Sedum er en svært tørketålende plante, så de tåler det meste. Jeg tror de til og med har likt seg i sommer :)

      Klem, Marit

      Slett
  8. Hello Marit, I think you could start charge an entrance fee for people to visit and tour your garden. Your flowers are lovely. The last trio are beautiful. Love the rose. Enjoy your evening and weekend ahead!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      No, I would not do that :)
      Thank you!
      Happy Weekend!

      Slett
  9. Det er helt utroligt, så meget du har nået i haven i år, selvom foråret kom sent hos jer, og sommerens tørke satte en stopper for havearbejdet for et stykke tid. Nu fortjener du vist også at tage den lidt mere med ro. Man skal huske at give sig tid til at nyde haven.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var pent sagt av deg, Elna. Jo, jeg har fått gjort mye, men det er også mye jeg ikke har fått gjort. Men det blir neste års prosjekt. Nyte hagen er jeg ikke så god til, for jeg har det så travelt mens jeg jobber der ;)
      Jeg skal bli bedre på det.

      Slett
  10. Wish you success with the new roses and are you glad to have finished the new project? I think a garden is never finished, plants are living creatures so they will grow, flower, grow more and sometimes die, so that we can start all over again.
    That's the fun of gardening, it never stops.
    Regards, Janneke

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Janneke! I'm finished with this years project, but I have many of them for next year. Yes, we are very lucky, because it never ends :)
      Regards, Marit

      Slett
  11. Hei Marit.
    Jeg skulle ikke ha flere. Har ikke plass. Kjenner meg så igjen. Det rare er at en finner plass. Du har gjort mye i hagen i år. Nå må du snart ta det litt med ro. Masse fint som blomstrer hos deg.
    God helg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise
      Ja, sånn er det bare. Jeg må bare finne plass, og det klarer jeg nok. Jeg bør gjøre det, ja. Tusen takk!
      God helg.

      Slett
  12. Mye fine blomster i hagen din nå, Sedum er litt høstlige for meg men flotte planter.
    Her regner det også.
    Ha en fin fredag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, sedum er en høstplante, men jeg liker de veldig godt. Her skinner solen i dag, og det er jeg glad for.
      Ha en fin fredag du også!

      Slett
  13. Det er en fed fornemmelse omsider at få fat på en plante, man har haft på ønskesedlen i lang tid. Flot kombination du viser i det sidste billede. Den er garanteret endnu flottere i virkeligheden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant :) Tusen takk! Joda, den er veldig fin akkurat nå. Fargene på Acer negundo og syrinhortensia er på topp, og de kler hverandre i fargene.

      Slett
  14. Kanskje du må ha Odyssey i potte? Noen ganger tenker jeg at jeg har lyst til å prøve å ha noen roser i potte, for det er en del fristelser som ikke her herdige her. Men det er tungt å bære dem opp og ned kjellertrappa vår og høst...

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har vært inne på tanken, men har slått det fra meg. Jeg har mange hortensia i potter og de må også inn, og flere camellia. Så jeg må nok få den ned i bakken. Det er veldig tungt ja...

      Slett
  15. Hej Marit!
    Fina rosor, Odyssey är så vacker, hoppas att den kommer att trivas hos dig. Höstanemonen är en favorit, som jag gärna skulle ha många av, men de överlever inte hos mig. Har gjort många försök, och kanske gör jag ett till.
    Ha en fin helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!

      Ja, det håper jeg også. Denne rosa høstanemonen har jeg fått og den trives. Hsr kjøpt mange som ikke har klart seg. De er vanskelig å få til. God helg!

      Slett
  16. Ikke flere roser.... ti-hi. Jeg håber for dig, at den længe ønskede rose vil trives, trods det lidt kolde klima.
    Jeg plantede også cyclamen sidste år og dækkede dem ikke til, da der var blade på, da vinteren kom. Jeg har mistet lidt over halvdelen. Måske på grund af barfrosten. Hvornår vil du dække dine til?
    Særligt sukt billede, du slutter af med :-)
    Kh Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, ikke flere roser på meg nå... ;)
      Har ikke viljestyrke når det gjelder blomster...
      Jeg håper jo på det. Nå er den plantet og jeg får bare krysse fingrene. Cyclamen er ikke av de enkleste, nei. Jeg dekket de ganske tidlig i fjor, og det var når den første frosten hadde vært her. Det var mange blader på bakken som jeg brukte til dekke. Dere får jo frost senere enn her, så du må nesten tenke på når dere får frost og prøve da.
      Tusen takk!

      Slett
  17. Hei Marit.
    Jeg tror vi har samme "sykdom". Jeg vet heller ikke hvor jeg skal plante alle - og er redd for at hvis jeg planter de sent i for god jord - så begynner de å vokse og avmodnes ikke før vinteren. Så endel av mine får tilbringe enda en vinter i potte under verandaen.
    Ha ei god helg,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lena

      Ja, det tror jeg også. Jeg har plantet mine to i dag,og håper på det beste. De vil nok vokse en del ja, men det får jeg ikke gjort noe med. Har ikke plass til å oppbevare flere planter enn de som kommer i bakken ;)
      God helg!

      Slett

  18. I loved the colors.
    Here in Brazil the white flower we call Margarida.
    Beautiful the photos.
    janicce.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you!
      Yes, it's called it here too. Margeritter og daisy.

      Slett
  19. Hi Marit!
    The garden is beautiful! The new rose I Love.
    Happy weekend!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Tania!

      Thank you! I hope it wilk survive and bloom next year.
      Happy Weekend!

      Slett
  20. Du finner helt sikkert plass til rosene. Gøy å få tak i noen du har ventet på :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og nå er de faktisk plantet. Vi får se om de overlever. Ja, veldig gøy å få tak i den ene :)

      Slett
  21. Du är verkligen flitig, men så har du en fantastisk trädgård p g a detta.
    Idag mulet och ca 20 grader här hos mig i Wales.
    Önskar dej en fin lördag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!
      Det er samme været her. Det regner litt og det er 18 grader.
      God helg!

      Slett
  22. Så gøy når man får tak i spesielle roser😃

    SvarSlett

Et lite vårtegn...

I dag så jeg svarttrosten/ Turdus merula for første gang i  denne vårvinteren som vi har nå. Jeg forstår godt at den ikke har villet komme t...