torsdag 31. august 2017

Steintøff rose...

Det skulle ikke være så enkelt, nei...  Vi fikk beskjed i går om at gravingen ble utsatt pga. at graveren måtte ta en hastejobb med en stor vannlekkaskje. Så det er utsatt en uke. Så det er bare å smøre seg med den tålmodigheten jeg ikke har akkurat nå.
Vel, det er bare å vente, for dette styrer ikke vi ;)

Luking og fotografering går hånd i hånd her, og hver eneste dag drar jeg opp nye kveketråder. Gad vite hvor mange det er i det bedet...
 Så ond som jeg er, så havner de rett i varmkomposten... 😆

Mens jeg holdt på ute i går så jeg plutselig et potte med noe rosa. Det var en bitteliten Cyclamen hederifolium 'Pewter group'
Jeg kjøpte noen sånne i vår, men den ene var så liten. Jeg satte potten i skyggen, og har glemt hele potten. Sånne overraskelser liker jeg!

Veldig liten og søt! Må dekkes med granbar til vinteren...

Denne er åpenbart litt senere ute med blomstringen enn de fleste av phloxene mine. Jeg kjøpte den i vår, så det kan jo være grunnen. Phlox paniculata 'Nora Leight'

Geranium 'Blue Sunrise' som gjemmer seg bak variegert akeleie

Nok en geranium, nemlig 'Rozanne' med gulbladet løyntnantshjerte i bakgrunnen

Her er enda en geranium som jeg en gang har fått av ei venninne som har sådd den selv. Den er nesten helt svart, og heter 'Dark Reiter'
Hvis noen skulle kjenne igjen den heuchera som er i bakgrunnen så skulle jeg gjerne vite navnet. Den har jeg hatt i 10 år, og det må være rekord :)

Nå klarte jeg å finne navnet på den, for jeg googlet meg frem til en side og der fant jeg navnet. Jeg husket det plutselig da! Den heter 'Encore', og min får lite sol der den står. Hvis den står i sol blir den mer rosa. Denne er egentlig litt sjelden, for den selges ikke mer.

Fått av en venninne, og denne klarer seg veldig godt her. De jeg kjøper om høsten dør om vinteren. Må kanskje kjøpe en nå i høst, og ha den inne i vinter. De som har greie på det sier at høstanemoner må plantes på våren så de får en sesong å etablere seg på.  Da er de jo ikke å få kjøpt, for det er jo på dennetiden at de er fine og selges...
 De fleste av de er nok på grensen i herdighet her de fleste siden de dør så fort...Den jeg viser bilde av har begynt å spre seg der den står, så den må jo være en av de som kanskje sprer seg mer enn ønskelig også ;) Den står på et sted hvor det ikke gjør noe, så det må den gjerne gjøre.

Drømmerosen, 'A Whiter Shade of Pale' blomstrer som bare det.

Denne rosen er virkelig en fighter!  Den står egentlig ikke noe godt sted, for den er plantet blandt stein og grus. Der var det i sin tid en ledig plass ;) Den har stått der i flere år og det var først etter denne vinteren at det gikk galt med den.
Den frøys helt ned i vinter, og jeg skulle til å grave den opp tidlig i sommer. Men da hadde den fått ett grønt skudd, og jeg hadde ikke hjerte til å kaste den. Nå blomstrer den, og den har to knopper til! Den ultrasøte 'Mary Rose' må være en av de mer herdige Austinrosene som finnes!

38 kommentarer:

 1. Hej Marit!
  Så mycket fint du har, den lilla Cyklamen är söt, tur att den blommade så du såg den. Höstanemoner trivs inte hos mig, har några som klarat vintern, men hittar inga knoppar på dem. Tråkigt att det inte blev någon grävning, du har väntat länge nog. Hoppas det blir gjort innan kölden kommer.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Tusen takk! Ja, hadde den ikke blomstret, så hadde jeg nok ikke sett den. Høstanemoner er vanskelige, ja. Vet ikke hvorfor.
   Ja, det var veldig ergerlig, og det begynner virkelig å haste. Det gjør jeg også!
   Ha det godt.

   Slett
 2. Wow, very nice of 'Mary Rose' to thank you in this way for not dumping her! I enjoyed this blog very much, Marit. Not only the pictures but also the stories behind each flower. Thank you!! Pity the digging is delayed for a week. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, 'Mary Rose' deserves to live. She thanked me in a very nice way. Thank you, Jan!
   Yes, it's a pity, but nothing I can do to change it.

   Slett
 3. Hej Marit
  Dejligt med en herdig rose, den er nemlig skøn Mary Rose.
  Hvor er det dog ærgerligt for dig, at gravningen blev udsat en uge, jeg kan godt forstå, at det kniber med tålmodgheden.
  Det ser ud til at gå fint med A Whiter Shade of Pale.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, det er en skjønn rose som tåler veldig mye. Ja, det er så ergerlig! Tålmodigheten er snart brukt opp, men dessverre så får jeg ikke gjort noe med det. Vannlekkasjer må prioriteres først, og det forstår jeg. Den klarer seg så fint, og den er full av knopper som vil blomstre lenge ennå.
   Klem

   Slett
 4. Mye fint som blomstrer i hagen din nå. Synd med den gravingen, du får glede deg til det er over. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er synd, men må bare se fremover. Ja, det gjør jeg.
   Ha en fin dag!

   Slett
 5. Hi Marit. I especially like the rose. I love the roses!
  Greetings.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Tania. Thank you! I love the roses too, and they give so much joy.
   Greetings

   Slett
 6. Hei Marit

  Det var da irriterende, så må vi håbe at de ikke finder en anden grund til at udskyde det igen om en uge...

  Så er det bedre med din cyclamen - de overraskelser kan vi li!

  Ja roserne opfører sig præsis som mine, de var helt frosstet ned og har alle skudt - det er imponerende hvad de kan klare!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er irriterende, men jeg får bare la være å tenke på det. Jeg håper de kommer på onsdag...

   Ja, ikke sant! Det er sånt vi liker :)

   Det er imponerende hva de kan tåle, ja. De er virkelig noen tøffe planter!

   Ha en deilig dag

   Slett
 7. Ja, er det ikke typisk! Da vi skulle legge stein på fremsiden av huset og få ny veranda, så fikk vi beskjed om at de kom dagen etter 2.påskedag. Så hele påska rev vi den gamle verandaen og kom oss ikke på påskeferie. Men tror du de kom tirsdagen etter påsken da? Neida... Men vi fikk faktisk ned prisen, så det er kanskje verdt et forsøk til deg også?
  Artig med sånne overraskelser. Jeg trodde de måtte overvintre inne disse Cyclamenene?
  Jeg har plantet høstanemoner både vår og høst, men det vil seg liksom ikke. Kanskje de trenger sand i jorden, god drenering?
  Flotte disse varigerte plantene dine!
  Ha en fin fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo bare så typisk. Tja, vi får se. Det er jo ikke livet om å gjøre om vi venter en uke til.
   Disse heter Cyclamen hederifolium og de mest herdige av de. Normalt er de ikke herdige i det hele tatt. Så det er ikke sikkert de klarer seg uansett. Men jeg skal legge over de granbar og prøve. Synes de er så søte.
   Ja, jeg tror de behøver veldig god drenering og lett jord. De er nok helt på grensen i herdighet her.
   Ja, det er de. En av mine mange diller :)

   Ha en fin dag, Kathrine :)

   Slett
 8. Hei Marit. Noe så irriterende når en går og venter og venter. Dark Reiter falt jeg for. Også phloxen "Nora Leight". Fighter roser har vi sansen for. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja, det er utrolig irriterende. Den er så fin, og den blir ikke særlig høy. Phloxen er så fin, ja. Ja, det har vi. Fin dag til deg også.

   Slett
 9. Hello, sorry the digging has been delayed. I did enjoy your lovely flowers and images. The roses are beautiful. Happy Thursday, enjoy your day!

  SvarSlett
 10. Potten ser ud til at være fuld af cyclamen - der skyder i hvert fald blade frem fra næsen alle hjørner. Hvor mange af dine nedfrosne roser har gjort som Mary Rose?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den hadde skudd alle veier. Jeg fikk plantet den i går, og håper den klarer seg med så sen planting. Omtrent alle sammen :)
   Det er kun en rose som ikke har blomstret. De er virkelig noen tøffinger alle sammen!

   Slett
 11. Magnificent and gorgeous photos, dear Marit!

  SvarSlett
 12. Det finns mycket fint att glädjas åt ännu hos dig. Det är samma med höstanemonerna här. De måste planteras på våren, de dör vi höstplantering. Hoppas nu grävningen kommer igång snart.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så mye som fortsatt blomstrer, og det er jo gledelig. Trodde de ville klare seg hos deg som har det så mildt? Da er de virkelig vanskelige! Ja, det gjør jeg virkelig!

   Slett
 13. Det er så hyggelig når en plante en trodde ikke klarte seg har overlevd likevel :-)

  SvarSlett
 14. Herlig med slike glemte planter som plutselig dukker opp, og fin er den:)
  Høstanemonene er bare så flotte nå:)
  Lykke til med graving ..slikt tar ofte lang tid, men som du sier, det er bare å vente til det er ferdig.
  Ha en fin ukeslutt

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! De er veldig søte :)
   Det er de. De trives vel hos deg!
   Takk, ja det tar nok en uke innen de er ferdige når de bare kommer i gang. Ja, noe annet får en jo ikke gjort ;)

   Fin ukeslutt til deg også!

   Slett
 15. Hei! Marit!
  Jeg har forsøkt å overvntre Cyclamen, men det har dessverre ikke lykkes. De er nydelige. Tror jeg har din Plox. Kjøpte den i sommer så den har ikke blomstra ennå.
  Det gjelder å holde irritasjonen tilbake. Det kan lett bli bortkasta energi, sier jeg!!!
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Nei, det er ikke lett. De vanlige stueplantene tar jeg livet av på kort tid. De er fine, ja.
   Den kjøpte jeg i vår, og det kan jo være samme som du har.
   Helt enig, det er bortkastet energi.
   Ha det godt!

   Klem, Marit

   Slett
 16. Så synd at gravingen er utsatt. Høstanemoner har jeg prøvd mange ganger, men får de ikke til. Bladene på Dark Reiter var lekre og det samme var bladene på variegert akeleie.
  Ha en fin kveld!

  Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er synd, men sånn blir det bare noen ganger.
   Så merkelig at de ikke trives hos deg hvor det er så mildt?
   Tusen takk!

   Ha en fin kveld!

   Slett
 17. Nydelige Roser som blomstrer hos deg ennå. Høstanemoner er flotte planter, jeg skal også prøve å overvintre en i vinter.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de er flotte, men vanskelige planter. Det er nok måten å gjøre det på, ja.

   Ha en fin fredag!

   Slett
 18. such a shame that the excavation is exposed. Autumn anemones I have tried many times but do not get them. The leaves on the dark reiter were gorgeous and the same were the leaves of variegated aceleie.


  หนังจีน

  SvarSlett