mandag 6. mars 2017

Endelig spirer det...!

Sent men godt, så har det begynt å spire i kjelleren! Det er meget frustrerende å så frø som en vet så godt hvordan en skal få til å spire,  og så spirer de ikke likevel. Jeg har ikke hatt ork til å gjøre så mye med de, men nå spirer i alle fall noen av de.

Mini stemorsblomster

Pelargonia

Cyclamen hederifolium

Blodbeger spirer endelig!

Jeg sådde noen frø av Sjokoladecosmos i dag. De ble jo sagt før at de måtte kjøpes som knoller, men nå har altså Impecta fått de som frø. Det skal bli spennende å se hvordan de blir. Frøene så akkurat ut som "vanlige" cosmosfrø. På en varm sommerdag dufter det faktisk sjokolade av blomstene, så derav navnet :)

En venninne av meg ville være med på rhododendronimporten, og jeg har også bestilt en til i dag ;)
Det ble R. proteoides 'Hilliers Form', og den har også flott indument, men dette er mer rustfarget i forhold til de andre jeg har bestilt som er mer gråfarget.

Vi er superfornøyd med fiberbredbåndet, og alt går med lynets hastighet i forhold til før. I den pakken vi bestilt måtte vi også ha mange Tv kanaler i et år.  Her om dagen så jeg  på hageprogram med Monty Don. Så noe bra har da det også ført med seg :)

I kveld var jeg en tur nede i kulden i kjelleren bare for å nyte synet av den ene camellia som står der og blomstrer alene. Men nå så jeg rosa tupper på flere knopper, så snart får den selskap av flere. Synd det er så kaldt der nede, men det har de åpenbart bare godt av siden de trives så godt. Det er bare jeg som ikke trives der ;)
 Jeg vil tippe at det er ca 5 grader der. Så at folk mislykkes med camellia kan jeg godt forstå når de blir satt rett inn i en varm stue...

'Lady Loch'


44 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Super at du nu har fået hurtigt internet, det er en god ting!
  Alletiders at i bliver flere til importen det sparer i alle ved!

  Ja, det kender jeg godt frø der spirer lidt som de selv har lyst. Det er nok vilkårene, og det er jo fantastiskt når det bare lykkes!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er supert! Er veldig fornøyd med det.

   Vi sparer jo penger på utgiftene til importen ja, jo flere vi blir. Tror det blir riktig mange med denne gangen!

   Ja, ikke sant. Vi må bare være glad når de spirer :)

   Ha en deilig dag

   Slett
 2. Hello, planting the seeds now is a good thing. You will have a nice head start. The Lady Loch is a beautiful bloom. Happy Monday, enjoy your day and the new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Yes, it is, and they will have good growth when I can plant them outside in my garden.
   Thank you!

   Happy Tuesday!

   Slett
 3. How nice that you have a good, early start, Marit! I love the green! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's very nice to have an early start! Me too, Linda!

   Slett
 4. Så gøy at det spirer til deg! Jeg har noen frø som ikke spirer enda(staudefrø), men kanskje de kommer senere. Noen er litt vanskelige, bl.annet noen irisfrø.
  Mine sjokoladekosmos luktet ikke sjokolade i sola. Ikke de andre i familien luktet noe heller, men jeg fikk iallefall overvintret knollene en vinter. Og humlene likte de veldig godt:)
  Flott med raskt nettverk.
  5 grader er for kaldt for oss ja, men den er utrolig vakker kameliaen din!
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så gøy! Endelig kom de i gang. Noen frø er sære og vanskelige ja, og noen må få kuldebehandling også. Ok, det er kanskje forskjell på de? Noen lukter og andre ikke... Ikke godt å si :)
   Ja, insektene liker de veldig godt.
   Det er flott, ja!
   Det blir litt kjølig i lengden for oss ja, men camelliaplanter liker det veldig godt.
   Tusen takk!
   Ha en fin dag du også! :)

   Slett
 5. Lutter gode nyheder! Fibernettet er simpelthen så meget hurtigere end det gamle system. Du inspirerede mig faktisk til at så frø af blodbæger, selvom jeg synes, de udvikler sig utroligt langsomt. De kunne lige så godt sås som blive hængende på den visne plante. Frø planterne ligner dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er veldig mye hurtigere enn det vi hadde før ja, det er superhurtig i forhold til det gamle. Så bra da! Ja, da får du nok flotte blodbeger til sommeren! Det er nok de du har fått til da, ja!

   Slett
 6. Det var mange søte små spirer hos deg nå. Camelliaen har en lekker farge.
  Kjekt med hurtig bredbånd og endel TV-kanaler.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå spirer det mye! Det synes jeg også :)
   Det er jo det, og i dagens verden klarer en seg ikke uten bredbånd. Det er bra med kjapp linje!

   Ha en fortsatt fin tirsdag!

   Slett
 7. Så fina fröplantor du får fram! Tydligen idealiska förhållanden där i din källare!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg har de under plantelys, og det utgjør mye når en sår.
   Ha det godt!

   Slett
 8. Spennende med sjokoladecosmos fra frø. Tittet på de jeg også. Nydelig Camellia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal bli spennende å se hvordan de utvikler seg. Ja, de var jo nettopp en nyhet, så det er nok mange som vil prøve de i år.
   Tusen takk!

   Slett
 9. Så spennende. Er det vanskelig å få til cyclamen fra frø? Får stadig mer sansen for disse plantene. Og camelia kunne jeg godt tenke meg, hvordan gjør du det for å få dem til? Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er bare å være tålmodig med de, men det har tatt 3-4 uker før de har spirt. De er veldig fine, og jeg skal få de til. Det er egentlig for kaldt her, men jeg gir meg ikke. Jeg har mine lyst og kjølig. Hos deg vil jeg tro at de kan overleve ute på en beskyttet plass. Jeg har ei venninne som bor på Varhaug, og hun har de plantet i bakken. Hos meg bor de inne om vinteren i kjelleren. De må ikke tørke helt ut.
   Ha en fin dag!

   Slett
 10. Næh endelig virker det så du kan sætte flere billeder ind, hvor skønt.
  Herligt med dine camellia, jeg kender godt det med, at det er for koldt. Det er det også ude i min pavillion, men vi må klare kulden, hvis vi vil nyde blomsterne.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så flott at jeg kan det nå. Ja, sånn er det bare, men de vil ikke trives noe annet sted. Det er nettopp det vi må :)
   Klem

   Slett
 11. Hei. Det er flott med raskt nettverk. Jeg har hatt camelia. Fikk den ikke helt til. Ha en god dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, det er veldig bra å ha det. De er ikke av de enkleste plantene, nei. Men som med alt annet av planter så er det en kode å knekke :)
   Ha en fin dag.

   Slett
 12. Hej Marit!

  Spännande med frösådda cyclamen, en riktigt superväxt i mitt tycke.

  Bra val med R. proteoides, en riktig samlarväxt som inte är så lätt att få tag i. Den är extremt långsamväxande och kompakt med vackert indument. Den är härdig, tål sol ganska bra bara den inte torkar ut.

  Lycka till med dina frösådder!

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja, de er så fine og jeg har sådd de før, men har ikke klart å få de til. Så nå gjør jeg et nytt forsøk.

   Takk for opplysninger om den! Jeg er så spent på hvordan de ser ut. Spennende at den tåler sol, for det får den der jeg skal plante den.

   Tusen takk!

   Klem!

   Slett
 13. Du har mykje fint i vente.
  Det er eigentleg ei fin tid som går mot lyset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert! Det blir lysere for hver dag som går heldigvis.

   Slett
 14. När jag så rubriken tänkte jag att nu har du vår på riktigt ute, men det är ju gott med vår i källaren också.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, så tidlig blir det dessverre ikke vår her, men vår inne er ikke så verst det heller :)

   Slett
 15. It's so lovely to see the new green of the seeds.
  Have a wonderful day Marit.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's the color of spring! I love the green color :)

   Have a wonderful day you too, Marijke!

   Rosehugs, Marit

   Slett
 16. Så flotte stemor du har:)
  Herlig når det endelig spirer, jeg syns det har vært for lite lys ennå,bare gråvær vi har hatt, så jeg skal sette igang til helgen med såing.
  Blodbeger spirer ok hos meg også, men det var en del som gikk dukken..vet ikke om det kan ha med at jeg la frøene i vann.
  Nå er vi klar for vår:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, hvis en ikke har tilleggslys blir det for lite med det fra vinduene enda. Jeg rådet deg til å legge de i vann først for det har jeg også gjort. Noen spirte med en gang, og etterpå har jeg sådd frø som ikke har ligget i vann. De spirte ikke før lang tid etter de heller. Blodbeger er krevende planter...
   Det er vi! :)

   Slett
 17. Det er så deilig og se de små spirene komme opp av jorda etter at vi har plantet ned de små frøene, lenge siden æ sådde stemorsfrø, og de er ennu ikke kommet opp, så æ skal gi dem en stund til, og vist æ da ikke ser noe, så kaster æ pottene :) og noen stauder frø har heller ikke spira ennu, men noen sorter spirer.

  Skal begynne og tenke på og så sommerblomster i eller over helga, har bevist venta med det, så de ikke blir for store i drivhuset om våren, vis den blir kald, kan æ ikke plante ut fortidlig :)'

  Ha en fin tirsdag.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er så herlig å se se komme opp av jorden. Mine stemor spirte ganske fort, men de kan også bruke lengre tid. Det er mange som spirer ujevnt.

   Jeg sår omtrent bare blodbeger, men de sår jeg til gjengjeld mange av. Må bare ha de i drivhuset til det er slutt på frosten.

   Ha en fin dag!

   Slett
 18. Härligt att det gror. Det är så tråkigt när det inte gror. Kul att dina cyclamen är på väg upp. Det ser ju jättefina ut. Jag väntar på de rhododendron jag sådde också enligt boken och precis som förra året. Men inte minsta lilla livstecken.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det erså herlig, men det motsatte er så kjedelig. Ja, det er så kult å se de spirer,og er så spent på om de vil overleve her. Må plante de under rhododendron tror jeg. Det er så kjedelig å vente på livstegn som ikke kommer :(

   Klem, Marit

   Slett
 19. Ja, det er mye venting når en sår :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sikkert! Men den som venter på noe godt osv.... :)

   Slett
 20. Ja visst är det frustrerande när man väntar och väntar på att fröerna ska gro. Och så glad man blir när det äntligen händer något. Ska bli roligt att följa din chokladcosmos. Fick ett mail från Impecta där dom tipsade om den.

  Din camellia är så fin och syns det rosa i topparna på de andra knopparna så kommer dom att slå ut snart. Och dom trivs som allra bäst i låga vintertemperaturer. Mina trivs men i år tycker dom nog att det är lite för mörkt. Vi har ju snö på taket mest hela tiden som stänger ute solens strålar. Och inatt fick vi ännu mer snö som nog kommer att ligga kvar ett tag. Vintern vill aldrig ta slut i år.

  Önskar dig en skön onsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett


 21. Ja, det er bare sånn det er. En blir jo så glad når de endelig spirer, ja! Det var sånn jeg også fikk hørebom den, ogda måtte jeg bare prøve.

  Ja, jeg gleder meg til å se flere blomster på de. De kommer nok til å blomstre lenge utover våren, for den ene sorten er ganske sein. De kan jo blomstre fra desember til mai hvis en har de sortene som gjør det. Jeg har aldri hatt så mange knopper på de før, så jeg er så glad for å ha funnet ut hvordan jeg skal få de til å trives. Jeg satte opp en lampe med plantelys i, og det ser ut til at de har likt. Kanskje du må prøve med litt ekstra lys, Anita?
  Ja, de trives når det er kjølig, så det er ingen "stueplante" :)
  Det er for varmt inne til at de vil trives der.

  Ha en fin onsdag du også!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 22. Hej Marit!
  Har väntat med mina sådder, men snart skall jag sätta igång. Utomhus finns det ett antal plastbackar som jag har stora förväntningar på. Hoppas att det blir något av dem.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er jo fint å så frø fra nå og utover våren. Det er bare de tidligste som jeg må så nå, og de andre har jeg god tid på :)
   Spennende med dine frø ute!

   Ha det fint!

   Slett
 23. Så herlig at det spirer! Det er til å bli glad av:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Grønt er skjønt :)

   Slett