mandag 13. mars 2017

Vårfornemmelser...

I de tre siste dagene og nettene så har det vært plussgrader her.  Veien forbi her beggynner å bli skikkelig bløt, og det er et godt tegn. I morgen skal det bli hele 10 grader i følge yr, så det høres jo lovende ut. Sakte, men sikkert går det mot vår her også. I neste uke hvis været holder seg vil jeg flytte planter ut i drivhuset. Nå er det så varmt om dagen når solen er fremme der, at da holder det å ha på litt varme om natten.

 I går kveld 23.30 hørte vi en ugle som var rett i nærheten, og det er synd at den ikke synes om dagen. Skulle gjerne ha tatt bilde av den :)

Det klør i fingrene, men foreløpig får jeg ikke gjort noe i hagen for den er stadig hvit av snø ;) Men bestillingsfingeren er det ikke noe i veien med, så her om dagen ble det bestilt litt barrotsplanter fra Garden Living.

Brunnera macrophylla 'Alexandre's Great'
Epimedium grandiflorum 'Bandit'
Geranium 'Blue Sunrise'
Helenium 'Red Jewel'
Helenium 'Double Trouble'
Phlox paniculata 'Nora Leight'
Sedum 'Blue Pearl'
Thalictrum delavayi 'Hewitts Double'

Det kan også hende at det blir en tur til hagemessen i år, og det skal i så fall bli hyggelig å treffe Marianne fra Spiren i Danmark igjen. Flesteparten av mine helleborus kommer derfra :)

Dette bildet ble tatt i 2014, og jeg lengter veldig etter å se den blomstre igjen :)

55 kommentarer:

 1. Ja det er ikke nemt at holde klikfingeren i ro, når våren er på vej og der ligger sne. Dejligt med 10 grader, så begynder der at ske noget. Her sker der noget, selvom vi kun en enkelt gang har været på 10 grader, men sne har vi jo ikke haft meget af.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert! Det høres deilig ut, ja, og jeg håper at de får rett i det. Hos deg blir det jo heller ikke så kaldt som her, så da skjer jo utviklingen av plantene mye tidligere.
   Klem

   Slett
 2. Härligt att våren är på gång hos dig också och fina växter du har beställt. Den kaukasiska förgätmigejen (Vet inte vad den heter hos dig men jag menar Brunneran) är verkligen en favorit. Solbrudar (Helenium) är det också lätt att bli förälskad i. Spännande med nya växter att se fram emot.
  Kram Anna-Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig så blir det nok vår her også. Brunnera er en stor favoritt her også. De er så fine :)

   Ja, det er så herlig!

   Klem, Marit

   Slett
 3. Hei Marit!
  Nå begynner jeg å få vårfornemmelser. Håper at varme dager gjør noe med is og tele. Det hadde vært deilig å åpne veksthussesongen til helga.
  Ha det godt!
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, de begynnerabsolutt å komme nå. Ja,det hadde vært herlig, men det spørs vel om det kommer noen kalde netter fremover fortsatt. Ha det godt!

   Klem, Marit

   Slett
 4. Dejligt at foråret nu også er på vej, der hvor du bor. Det er altid spændende at købe nye planter, og der er jo altid plads til en til!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det tar bare lenger tid her ennhos deg. Det er alltid pkass til en til :)

   Slett
 5. Hej Marit!
  Trevligt att du också fått känna på våren. Vi hade soligt och fint idag, även om det var lite kallare än i helgen. Skall besöka mässan i Stockholm i år igen, och hoppas få tag på några nya Helleborus. Handlar från samma Danska leverantör.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er så deilig når det begynner å smelte. Her var det grått i hele dag. Ja, hun har så mange fine sorter,og kult at du også kjøper fra henne.

   Ha det fint!

   Slett
 6. Hei. 10 grader er ikke værst. Det har de meldt her også. Skulle gjerne vært på hagemessen, men det er et godt stykke herfra. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke så verst, og håoer at de får rett. Ja, det er et godt stykke herfra også, for det tar ca to timer å kjøre dit.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 7. Hei Marit

  Nej, nu kan det ikke vare længe før våren rigtigt er hos dig - måske der er masser af planter der allerede har spiret under sneen, det tror jeg!
  De nye varer kommer lige til tiden!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Nei, jeg håper jo på at det blir våren kommer nå. Det har du nok rett i, for de pleier å starte før jeg får se de.
   Ja ikke sant!

   Ha en deilig ny uke du også!

   Slett
 8. Hei, godt å høre at du får mildere vær. Julerosene mine er på hell når det gjelder blomstring, de har blomstret siden oktober i fjor. Klør i fingrene etter å jobbe i bedene, men det er nok best å vente en stund til:) Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, endelig begynner det å ligne på vår her også. Utrolig så lenge de har blomstret hos deg. Det forstår jeg veldig godt!
   Fortsatt fin uke!

   Slett
 9. Härligt! Som man längtat, eller hur? Jag ligger långt efter med både pelargoner och tomatfröer känner jag, till helgen måste jag ta mig tid :)
  Önskar dig en skön tisdag...
  Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo nettopp det en gjør! Jeg på etterskudd med tomater, så takk for påminnelsen!
   Ønsker deg en fin tirsdag også!
   Klem, Marit

   Slett
 10. Ja nu har dom lovat vårvärme på riktigt. Över 10 plusgrader kan det bli här. Visst är det härligt. Jag har en likadan gul Helleborus men den ser ynklig ut i år. Jag hoppas verkligen den tar sig. Det låter trevligt med trädgårdsmässa. I nästa vecka ska jag åka på årets första. Det är ett riktigt vårtecken.

  Önskar dig en skön tisdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres herlig ut, Anita! Jeg tøt nesten ikke tro at det er våren som kommer nå, for her spår de om kalde netter fortsatt. Får håpe at den kommer seg igjen! Det er et sikkert vårtegn, ja!

   Slett
  2. Jeg trykket litt for hurtig på publiser...
   Ønsker deg også en fin tirsdag!

   Klem, Marit

   Slett
 11. På denne tid af året kunne det være fint at have evnen til at se ud i fremtiden, så man vidste, hvor meget frostvejr der er i vente.Bandit er den eneste af de nævnte planter, som jeg kender. Det er en nydelig lille plante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Bandit så helt nydelig ut ja. Liker epimedium veldig godt :)

   Slett
 12. Godt at det ikke er noe i veien med bestillingsfingeren. Vi får besøk av Tommy Tønsberg her i Haugesund hagelag i kveld, det skal bli kjekt.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant ;)
   Ja det blir nok hyggelig!

   Ha en fin dag

   Slett
 13. Skjønner det klør i fingerene ja. Her er det nok litt for vått til å begynne noe særlig, og så kommer en storm feiende over her snart også. Men jeg fikk ryddet mye i februar(!)
  Moro med ugle da! Haukugle vi har hekkende på hytta vår, er dagaktiv, men kanskje det er perleugle eller kattugle til deg? Spennende.

  Epimedium har jeg fått sansen for i år. Ha ingen i hagen, men tror det kan bli en ny dille til meg,)
  Helenium har jeg sådd litt i år, men vet ikke om de kommer. Det står litt stille med spiringen nå.
  Spennende med den blå sedumen! Og alltid flott med frøstjerner.

  Ha en fin dag, Marit:-)


  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør nok det for flere enn meg :) Godt at du fikk ryddet mye i februar da!
   Epimedium har jeg fått dilla på også. De er så fine. Den frøstjernen har jeg prøvd før uten å lykkes, så jeg håper på bedre lykke nå.
   Ha en fin dag, Kathrine! :)

   Slett
 14. Härligt med vårtemperaturer. Gillar alla växter med ljusgröna blad. Den Geranium 'Blue Sunrise' du beställt verkar ha det. Ska kika efter den jag också.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er så herlig med litt varmere vær nå. Ja, det så sånn ut som den hadde det. Det likte jeg ikke før, men nå liker jeg det veldig godt. Håper du finner den!

   Slett
 15. Seeing Marianne is buying Hellebores? I know they are hard to resist.
  Nice picture of this one, Marit. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, something like that, Jan! She produces helleborus in Denmark, and visits Oslo one time in Oslo every year. Then I must see her and the plants ;) They are sure hard to resist!
   Thank you!

   Slett
 16. Hello, it is nice to hear an owl from your home. The weather has taken a turn here, now it feels like winter and snow. Sleet and rain are coming down. Love the pretty hellebore bloom. Spring is coming. Enjoy your day and the week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Yes, it is. I have never seen it before. I have read about it in the news, and I hope it will not be too bad. Thank you!
   Happy Tuesday!

   Slett
 17. Skönt att våren är på väg hos dig, plusgrader är toppen :) Spännande med ugglan, vi har en kattuggla i ett träd nära jobbet.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig så ligner det litt på vår her også. Ugler er spennende, ja.
   Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 18. Well, temperatures with double figures is great. A signal that spring is on it's way to your garden. We can enjoy of your springflowers then.
  Have a wonderful day Marit.
  Rosehugs
  Marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is, and yes you can do that! :)
   Have a wonderful day you too Marijke!
   Rosehugs, Marit

   Slett
 19. Når plussgradene kommer, smelter snøen fort :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn det er, og mye har smeltet allerede :)

   Slett
 20. Håper snøen forsvinner fort hos deg med stigende temperatur, det kan en få vårfornemmelser av. Nydelig Julerose som du venter på.

  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også, og det har smeltet mye her. Det er fortsatt endel snø igjen, men våren er på vei!
   Tusen takk!

   Ha en fin onsdag du også!

   Slett
 21. Det er nok berre å smøre seg med tolmodigheit, men som den
  hageentusiasten du er kan eg forstå at ventetida er lang.
  Det er mange teikn som gir bud om vår og sommar, dagane er betydeleg lengre, temperaturen er nokonlunde, sola varmar når ho får titte fram.
  Tida går fort.

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare. Det blir lang ventetid, ja, for når det går mot vår vil en gjerne at det skjer noe fort!
   Det er snart vår, ja! Her er det vært 8 grader i dag :)

   Klem, Marit

   Slett
 22. Takk for hyggelig kommentar på siden min :-). Så mye fint du har bestilt, spennende når det kommer i posten! Våren kommer fort med det været vi har nå, men kan være skummel :-). Ha en riktig fin uke! Klem fra Anne Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid spennende å få planter i posten! Det kan jo se sånn ut, men yr spår snø her til helgen :(
   Vi får se hva det blir.
   Ha en fin uke du også.

   Klem, Marit

   Slett
 23. Det er altså farligt, når der stadig ligger sne....man har det med at indkøbe via nettet igen og igen... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn det er, Esther! Vinteren er alt for lang her i Norge... ;)

   Slett
 24. Nye planter på gang hos Marit. Selvfølgelig.
  Ellerst ville jeg blitt bekymret for deg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selvfølgelig ;)
   Jeg takker for din omsorg, og kan fortelle at alt er bra med meg. Jeg hadde nok vært alvorlig syk hvis jeg ikke hadde bestilt noen planter nå ja... ;)

   Slett
 25. Lite nya växter är väl nödvändigt eller hur ;) Men så blir det när vintern drar ut på tiden och det kliar i odlarfingrarna. Mina hostor står krukade i garaget och väntar på bättre tider utomhus.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Sånn er det bare :) Det klør veldig i mine fingre, og jeg lengter så veldig etter våren!
   Det høres bra ut!

   Klem, Marit

   Slett
 26. He he, bra det ikke er noe i veie med bestillingsfingeren (hos deg heller)!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert,men jeg er nok ikke alene om det! ;)

   Slett