onsdag 8. juni 2016

Ulla x 2...

Jeg har skrevet mye om dette med trege utgivelser av bloggene, og det blir det litt til om i dag også. I de to siste dagene har det tatt omtrent 4,5 fra jeg poster innlegget til det synes i blogglisten. Det er utrolig kjedelig, for en vil jo at innlegget skal synes med en gang. Jeg har fått hjelp av Karsten til adresser på div. steder som kan hjelpe, og jeg var der og leste litt i dag tidlig. Jeg har prøvd å gjøre som det sto der, og så gjenstår det å se om det hjelper noe...

I hele går vannet jeg, og nå er alt ekstremt tørt. Rhododendronene i woodlandet hang med blomstene og det er ikke så ofte. De står riktignok der sammen med store furuer, men det er jo ikke så lenge siden det regnet. yr advarer om stor skogbrannfare, så det er å håpe at det kommer litt regn igjen. Det tordnet flere ganger her i går, men det kom ikke en dråpe regn, nei...

Nå er jeg nesten ajour med bildene og det er jo ikke dårlig ;) Tar noen nye bilder hver dag, så det nytter ikke å hoppe over bloggingen så lenge, for da er det et stor etterslep på bilder etter bare få dager ;) Det skjer så mye her nå, og den ene blomsten etter den andre dukker opp. Jeg bare fyker forbi med mobilen og får det knapt med meg. Denne sommeren gir ikke tid for nytelse av blomstene, men jeg får da tatt noen bilder om ikke annet ;)

Ser man det, årets første rose her, nemlig 'Therese Bugnet'!  'Louise Bugnet blomstrer også, men den står så tørt at blomstene var ikke noe fine. Den skal flyttes når vi skal grave her, og det spørs om ikke jeg må finne en bedre plass til den siden...

Irisene har begynt å blomstre ja. Denne lyseblå Iris sibirica står ved dammen og den er mye lysere enn de andre jeg har.

Årets mest positive overraskelse er denne her, nemlig Allium christophii! Jeg har aldri vært så glad i Allium før, men bestemte meg i fjor høst for å prøve noen få. Det var kjærlighet med første blikk!  Det jeg prøvde å få til her var å vise humlen på andre siden av blomsten. De er jo helt ville etter denne! Dessverre ble humlen lei av forstyrrelsen så den kom etter meg også. Derfor ble den litt langt unna... ,)

Hagens største hosta? Ja, uten tvil. Dette er 'Empress Wu' som har blitt gigantisk...

Hagens vakreste akkurat nå? Ja, den er i alle fall en stor overraskelse for meg når jeg så den i går. Det foresvever meg at jeg har kjøpt en sånn for lenge siden, men den har aldri blomstret. Bitteliten plante, og navnet er primula sieboldii 'Snowflake' Jeg håper den fortsetter med å komme, for blomstene er jo bare så fine...

Hvit gudeblomst, Dodecatheon dentatum 'Alba' med de minste blomster en kan tenke seg. Nærsyntplante, ja...

Denne lille hvite blomsten kjøpte jeg i fjor, men navnet husker jeg ikke i farten. Cornus et eller annet. Bitteliten plante den også, men den er egentlig en bunndekker så kanskje jeg må flytte den også...

Cornus canadensis heter den.

Jeg har sett at den har blomstret en stund, men det var først i går at jeg fikk tatt bilde av den. Nok en gudeblomst, nemlig Dodecatheon media

Dette er en "ny" trillium som står helt feil og skal flyttes den også ;)
Men den blomstrer for første gang og det er jo så hyggelig. Den står helt skyggefullt og er derfor senere i blomst enn de andre jeg har. Den lignet på Trillium erectum men den er omtrent dobbelt så høy. Noen navneforslag ? ;)

Så til dagens overskrift. Det er ikke bare en Ulla her nå, men to...Denne blomstrer så trofast som noen, nemlig Cypripedium 'Ulla Silkens' Dere er sikkert lei av å høre det, men den må også flyttes... ;)
Jeg kommer til å være skrekkslagen når jeg må gjøre det, og for sikkerhets skyld bestilte jeg 3 nye av denne i går. Denne vil jeg ikke unnvære nei...

Så til min nye 'Ulla'. Den heter jo selvsagt ikke det, men i min hage er det jeg som gir nye planter navn når de ikke har noen sortsnavn fra før ;)

Den er bare så vakker...

Da er det bare å poste innlegget og se om det jeg gjorde hjalp noe... 

49 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Prøv at skrive om problemet på:
  https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger

  'Therese Bugnet' er noget af en favorit!
  Og Empress Wu, min er også i vækst, nok en 25cm høj nu - nok lidt mindre end din:)
  Din TRillium ligner en erectum - måske med lidt mørke pollen - erectum kan blive 40cm høj.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Takk for adresse, og jeg skal prøve å få skrevet der når jeg får tid. I morgen melder de om regn og torden her, og jeg har ganske mange kubikk med tørr bark som jeg skal flytte på innen det kommer regn ;) Så da må jeg prioritere det i det fine været. 17 grader er mye bedre arbeidstempratur enn 27 som det var i går.

   'Therese Bugnet' er en veldig flott rose, ja. Din 'Empress Wu' blir nok med tiden like stor som min. Den er en av de aller største hosta som finnes. Jeg liker den veldig godt :)
   Ja,den ligner veldig på en erectum. Det som forvirrer meg er at den jeg har fra før som heter det blir aldri høyere enn ca 10 cm. Denne her er ca 20- 25 cm. Så mange forskjellige det finnes av Trillium! Spennende slekt :)

   Ha en deilig dag du også.

   Slett
 2. Så mange nydelige bilder av interessante planter. Veldig flott å se dine eksemplarer av noen som jeg ikke har prøvd, men kjenner til: Therese Bugnet, lysblå iris sibir. var nydelig og den primula sieboldii så jeg i hagesenteret i dag, men den var ikke så vakker som din. Det er virkelig travle dager i haven, og jeg har ikke hatt tid til å blogge. Håper du slipper mer trøbbel. Jeg har jo strevd med det samme, men mitt siste innlegg 1. juni var det ikke noe sommel med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Vigdis! Det finnes en annen hvit P. sieboldii som er mer vanlig hvit og som ikke har sånne "kniplinger" som denne. Det kan ha vært den du så. Travle tider ja, jeg må blogge på morgenen, for ellers er jeg for sliten på kvelden. Det tok 4,5 time før det syntes i dag også :(
   Jeg skal prøve å ta kontakt med de senere.

   Ha en fin dag videre!

   Slett
  2. Takk, og da ga du en god forklaring på forskjellen på disse sieboldii.

   Slett
 3. Så mange ulike planter som blomstrer hos deg nå, dine "Ulla" var virkelig vakre.

  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 4. Ante meg hva som var i vente med den overskriften... Utrolig fascinerende plante. Ble så glad da den jeg plantet i fjor dukket opp i år :)
  Skrekk! Flytte den?! Går nok bra med god planlegging og forberedelser...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Ja, den er helt merkelig og utrolig vakker på en gang. Ikke mye som ligner de der... Så bra da!
   Ja, hvis den ikke skal bli gravemaskinmat, så må jeg nok det...Jeg håper jo at det skal gå bra.

   Slett
 5. Mycket fint hos dig, den stora Allium har dottern också, stor som en fotboll, imponerande. Primulan Snowflake ser ut som spets
  mycket vacker. Hoppas du får löst problemen med blogginläggen.
  Inte kul att vänta i flera timmar innan de syns. Jag har märkt en viss fördröjning men inte alls så lång tid.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de lilla Alliumene er så fine. Det gjør den!
   Ja, jeg håper på det jeg også. Nei, det er så kjedelig.
   Ha det fint!

   Slett
 6. Så stor og flott Hosta du har, og nydelige "Ulla". Har merket litt treghet på nye innlegg jeg også i det siste, men ikke så mye som det du opplever! Håper det ordner seg snart! Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er flere som opplever dette, og det er irriterende når det nesten tar 5 timer...
   Ha en fin dag!

   Slett
 7. Vill jag njuta av vackra blommor gör jag bara ett bloggbesök hos Marit i Norge. Tänk vilken glädje du sprider här på Blogglandia med dina underbara foton.
  Klem fra Bosse

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Bosse, det var veldig pent sagt av deg :)

   Klem fra Marit

   Slett
 8. Ulla er nydelig!
  Flott rosebilde øverst :-) Venter på å se blomstene på våre nye roser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hun :)
   Tusen takk! Ja, det forstår jeg, og det er nok ikke lenge til det nå :)

   Slett
 9. Er så mye fint hos deg som jeg aldri har sett før. :-) Empress wu driver jeg og lurer på. Den er så flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det nok for meg også på andre blogger. Det finnes så utrolig mange flotte planter :)
   Den bør du kjøpe, for det er så fin. Husk på å beregne god nok plass...

   Slett
 10. Primula sieboldii er noget så fin, det er bare ærgerligt, at den visner ned og efterlader et tomrum. Uh, jeg misunder dig ikke, at du skal til at flytte din orkide, som ellers trives så godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig fin, og det er ergerlig at den visner ned etterpå ja. Men sånn er det bare. Nei, jeg er ikke glad for det. Håper den vil blomstre igjen til neste år.

   Slett
 11. Hei Marit!
  'Ulla' er så vakker og de andre er nydelige. Nå synes jeg , jeg aner at du bør senke farten litte grann. Våren skal man nyte, men det er søren ikke så lett. Det er så mye som skal skje nå. Og sånn har du det fullt opp med i år.
  I morgen skal flere av mine elever ha eksamen i sosiologi. Må være klar i hodet. Går og legger meg snart, selv om jeg ikke burde sove bort sommernatta.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Tusen takk! Ja, jeg bør nok det, for nå går det over stokk og stein her. Samtidig må jeg få flyttet masse planter, og da må jeg bare jobbe på...
   Håper at det går bra med eksamen! Sommernatta bør oppleves ja, men du får ta det igjen :)

   Klem, Marit

   Slett
 12. i like the lady slipper and the trillium and the greenery.

  SvarSlett
 13. Jeg var lige ude og kigge på mine blå akelejer for at se, om de også har et strejf af noget mørkere i sig, som man aner på dit sidste billede. Alt efter, hvor meget solen skinner på dem, så kan man se nogle mørkere årer.
  Din iris er noget så fin, ja det er de andre planter du viser nu også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har nok sikkert litte grann mørkeblått i seg. Av de frøene såmkom det også opp en mørkeblå og hvit akeleievogså. Den flyttet jeg, for jeg håper på at den lyseblå kan frø seg rikelig der den står.
   Tusen takk!

   Slett
 14. Trist att blogger krånglar! Jättemycket fint hos dig. Så fin din hosta är, mina har så fula hål i bladen av skadedjur. Så söta Ullaväxter:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Tusen takk! Så ergerlig med dine hosta, for da er de ikke fine å se på.
   Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 15. Så mye vakkert på bloggen din :) Travelt i hagen når tropevarmen kom, men nå er den vekk igjen her. Normal temperatur med nattefrost igjen :( Ha finfine hagedager, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Hyggelig å høre fra deg i bloggverden igjen :)
   Huff da, nattefrost nå er ikke noe en ønsker. Det var bare 5 grader herbogså i natt, og 18 på dagen. Det er bedre med det enn tropetempratur synes jeg da ;)

   Ha fine hagedager du også, Turid!

   Slett
 16. Hello Dear Marit!
  Each flower from your photos impresses the beauty and beauty.
  In your garden are true, wonderful unique pieces.
  Have a nice weekend.
  I kiss and greet with the Polish.
  Lucja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Dear Lucia!

   Thank you so much!
   Have a nice weekend you too!

   Greetings from Norway :)

   Slett
 17. Hej Marit! Så mycket fint du bjuder på i detta inlägg. Primulan gillar jag också och så förstås den vackra guckoskon. Vet du att Ulla Silkens finns i verkligheten, jag har träffat henne. Det är hennes man som tagit fram den vackra orkidéen i sitt laboratorium. Det är så man förökar orkidéer.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla!

   Tusen takk! Primula er en herlig slekt. Fruesko som den kalles her er en vakker blomst, ja. Nei, det visste jeg ikke at den var oppkalt etter en levende person :) Så fint at du har truffet henne! Ja, jeg vet at de produserer de i laboratorium. Jeg kjenner noen som kan gjøre det.

   Klem

   Slett
 18. Godaften Marit.Godt at der er nogle bloggere der kan hjælpe.
  Her er det også meget tørt.Så der bliver vandet godt.Næsten alle mine rhodoer visnede næsten før de var sprunget ud.
  Allium har jeg rigtig mange af..........og Christopli er så spændende.
  Elsker alle de dejlige hosta.Og en flot stor en du viser.
  Men din nye Ulla er da så fin.
  Rigtig god aften nordpå Knus Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. God aften Jette

   Ja, det er helt sikkert!
   Det er akkurat like tørt her,og jeg har vannet i hele dag. Det har skjedd med noen avmine også. Det er så tristnår de tørker mens de er på sitt fineste :(
   Dette er mine første Allium, og de skal jeg ha flere av :)
   Ja, den er flott og enormt stor. Hosta er flotte planter!
   Tusen takk!

   Riktig god aften i syd!

   Klem, Marit

   Slett
 19. Veldig mye fint som blomstrer til deg nå! Nydelige blomster! Du har fortstt mye som må flyttes på, skjønner jeg. Her fyres det i ovnen og ute er det vottevær igjen.
  Riktig god helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, flyttingen har ikke en gang startet, men det er ikke så lenge til jeg begynner sånn smått. Iskaldt her også i dag. Skal si det smifter fort...

   God helg til deg også!

   Slett
 20. Du har såååå mange spennende planter, men det som imponerer meg mest er at du husker navn på de fleste. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye rart av planter her :)
   Bloggen gjør at jeg husker mesteparten. Jeg skriver inn omtrent alt jeg kjøper der. Da er det litt enklere å huske hva ting heter.
   God helg!

   Slett
 21. En 'Empress Wu' har jeg også, men den er bare to år gammel og ikke langt nær så stor som din. Håper min også kan bli like lekker på sikt:-)
  Mye fint som blomstrer hos deg nå!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Din blir nok like stor som min med årene. Det gror enormt bare den får satt i gang.
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 22. Utrolig fin, den ulla, så den blir vi ikke lei! Nå hadde du virkelig mye i blomst i junihagen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er mye som blomstrer nå :)

   Slett
 23. Så många vackra växter :) Tittade på mina rhododendron igår och tänker att blomningen blir nog dålig nästa år på grund av torkan. Har läst att det är mycket vatten i juni som ger nästa års blomning... Har också beställt släktingar till Ulla och nu är det nog dags att fundera på var de ska planteras :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det tenkte jeg på her om dagen også, for her er det nå veldig tørt. Det liker de ikke når de skal danne nye knopper. Så bra da! Det gjelder å finne det riktige stedet, ja! :)

   Klem, Marit

   Slett
 24. Oj så mycket jag har att läsa och titta på hos dig Marit. Det känns att jag varit borta från bloggvärlden länge. Du har så mycket som blommar. Therese Bugnet är egentligen vackrare än systern Louise konstaterar jag när jag ser din bild. Cornus canadensis har jag också. Jag köpte den på kul som en liten ersättare för blomsterkornell som jag inte kan ha hos mig. Tycker blomsterkornellens blommor är så vackra och den här lilla är som en liten miniatyr av den.

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn blir det bare noen ganger, Anita! Therese Bugnet er en vakker rose, ja, selv om jeg liker også veldig godt søsteren også ;)
   Blomsterkornell kan ikke jeg ha heller. Det er så synd, for de er jo så vakre...
   Det er sant!

   Klem, Marit

   Slett