onsdag 22. april 2015

Bloggproblemer...

Ja, i går når jeg postet et innlegg, så kom det ikke frem i blogglisten min. Jeg har satt inn min egen blogg der for å følge med på når et innlegg har blitt postet. Det var ennå ikke kommet der sent i går kveld, så noe mystisk må det ha vært. Men det var jo noen som fikk sett det likevel, for jeg fikk en kommentar tidlig. Når jeg ser på innlegget mitt her, så ser jeg at i skrivende stund (08.00)står det at det er postet for 16 timer siden, og det stemmer veldig godt med når jeg postet det. Men hvorfor det ikke ble synlig i blogglisten før i dag tidlig har jeg ingen forklaring på.  Merkelige greier... Noen som vet?

I går fikk jeg tatt en del bilder, for det glemte jeg her om dagen når jeg fikk gjort så mye i hagen. Jeg kan jo ikke få gjort alt på en gang heller ;)

Jeg fikk som sagt gjort veldig mye her forrige dagen. Jeg fikk renset tre store bed, klippet rosene i det nye bedet som jeg lagde i fjor( og alle rosene har klart seg veldig fint), og vannet. Jeg er på etterskudd med både rensing av bed og vanning, for dette med vanning er ikke så enkelt. Min mann prøvde å koble på Lågenvannet nå på søndag. Som alltid er det en lekkaskje et eller annet sted, men og da kan ikke pumpen stå på før det blir fikset. Det skal fikses i dag håper jeg, for det er så tørt her at jeg har ikke sett på maken. På søndag pløyde de som har jorder rundt her, og da så det ut som det brant. Grå røyk overalt som følge av at jorda er knusk tørr. Det har ikke kommet en dråpe regn siden vi fikk de 25 cm med snø, så det begynner å bli kritisk tørt her nå. yr spår om regn de tre første dagene i neste uke, så da håper jeg at det stopper etter det. En ønsker jo ikke regn nå når det er så fint, men samtidig trenger alt ute regn...

Her kommer noen nye bilder, og noen med mange barnåler, for i dette bedet har jeg ikke rukket å rense ennå. Har så mange bed, og det er mye annet som må gjøres nå f.eks. prikling i drivhuset... ;)

Starter med denne lille søte her:) Trillium pusillum

Denne er så flott i år, for den har så mange blomster.
Primula denticulataDiv. Hepatica/blåveis. De begynner å nærme seg slutten på blomstringen nå dessverre. Det går så hurtig når varmen kommer...

Sånn er det i blomsterverden. Noen slutter, mens andre begynner.
Dette er knopp på Sanguinaria canadensis/ blodurt

Så til noen Helleborus. Det blir mye av de fremover ;)) 
Dette er H. orientalis 'Midnight Lady'

Denne er kjøpt fra hagemessa for tre år siden tror jeg

Denne skjønnheten startet veldig tidlig med å sette knopper allerede rundt 10. mars. Har den under de store furuene hvor det alltid er så tidlig. Knoppen var gul, og jeg trodde det var en som jeg hadde fått en avlegger av. Men nei, det var det ikke. For når den sprang ut var den helt ren hvit i fargen. Ikke er prikk av noe slag, bare kritt hvit. Den henger så nedover, at det er umulig å få tatt noe godt bilde av den.

Prøvde med å støtte den opp med en pinne, men det hjalp ikke så mye. Jeg synes den ser ut som en diamant eller noe sånt... Utrolig vakker!

Men de enkle er ikke så verst de heller. Dette er en nyutsprunget H. niger. Kjekt at jula varer mye lenger enn til påske ;)) Denne står helt i skyggen, så derfor den sene blomstringen.

Tar med denne helt til slutt. Hadde den også i innlegget i går som ikke alle fikk sett.
Helleborus torquatus 'Grünfink'

I dag må jeg få begynt på gravingen av bedet til de nye helleborusene. Vannet jorden der i går så det bør være lett å grave der i dag. Hadde trengt en gartnerassistent her ;))

Ha en fin vårdag!


40 kommentarer:

 1. Hei Marit.
  Jeg plundrer litt med bloggen her også, bildene vil ikke vises og den lever sitt eget liv.
  Når mitt innlegg ikke kommer i blogg rullen går jeg tilbake og ofte står det feil på publisering,,meny under etiketter,,når du lager nytt innlegg. Jeg setter den på automatisk.

  Så nydelige blomster du har, det er noe eget ved disse vårblomstene som titter opp mellom visent fra i fjor og kald jord.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit

   Godt å høre at det ikke bare en meg som har en blogg som krangler. Jeg skal prøve ut det du nevner.

   Tusen takk! Ja, det er helt sikkert!

   Ha en fin dag

   Slett
 2. Hej Marit. Det er en skøn tid, når Hepatica og Helleborus blomstrer. Jeg var tilbage i tidligere indlæg for at se dine nyindkøb. Det er mange flotte, du har fået købt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulla! Hyggelig å høre i fra deg! Ja, det er helt sikkert! Det har blitt mange plantekjøp nå ja ;)

   Slett
 3. Hoppas det ordnar sig med din blogg, att det bara var något tillfälligt som gjorde att inte ditt inlägg dök upp i blogglistan. Mina inlägg brukar ju ta en väldig tid på sig.

  Så mycket vackert du har som blommar nu. Jag såg att mina olika sorter av Anemone nemorosa är på gång nu. Om ett par veckor kommer jag att ha ett litet hav, det brukar vara så vackert. Jag har för länge sedan tappat bort mina namnlappar. Satte ner dom där jag planterade men sedan kom skatorna och drog iväg med dom. Dom brukar göra så.

  Önskar dig en fin onsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk fint i går når jeg skrev det innlegget. Det som var så merkelig var at både ditt og mitt innlegg brukte like lang tid på å komme frem i blogglisten. Jeg har jo sett det før med dine innlegg, og håper at det vil rette seg.

   Tusen takk! Ja, de er på gang her også. Navnelappene blir borte her også, og det er skjærene som tar de her også ;) Tror det er likt over alt! Vi får glede oss over Anemonene som blomstrer nå :)

   Ha en fin torsdag!

   Klem, Marit

   Slett
 4. Så konstigt det där med bloggen och tidsangivelserna... Ingen aning varför, men hoppas att det löser sig.
  Vackra bilder på underbara växter. Här är den lilla blåsippan riktigt trött nu... men som du skriver, annat kommer.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er merkelig at det noen ganger blir sånn, og andre ganger går det helt fint. Tusen takk! Ja, blåveisen pleier aldri å blomstre så lenge, men ander tar over. Sånn er det bare :)

   Ha det godt!

   Slett
 5. Jeg har opplevd samme problem med bloggen som du hadde, men jeg vet ikke hvorfor det blir sånn dessverre.
  Jeg ønsker meg også regn nå - det er så utrolig tørt i bakken. Jeg har tatt vann fra dammen og vannet det som er nyplantet og alle rosene men nå skulle jeg trenge hjelp fra "overgartneren" også.
  Utrolig fine Juleroser du viser!
  Ha en fin dag! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vel sånt som bare skjer antar jeg. Håper bare ikke det skjer så ofte.

   Det er så tørt her også at jeg synes det er skummelt. Naturen trenger regn nå, masse, og det har jeg jo ikke lyst på ;)) Overgartneren kan la det regne om natten!
   Tusen takk!

   Ha en fin dag du også!

   Klem, Marit

   Slett
 6. Hello Marit,
  It happens quite often that a log is not in the spotlight. Maybe it will help him to repost.
  You are quite been at work!
  And your flowers are lovely!
  Have a nice day!

  Hugs, Gerry

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Gerry,

   Yes, I have understood that this happends quite often. I will try to repost it next time it happends as you tell me.
   Thank you so much!

   Have a nice day you too!

   Hugs,

   Marit

   Slett
 7. Nydelig headingbilde av Helleborus i dag + mange av de andre som blomstrer. Håper du får regn når det er så tørt hos deg.

  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det håper jeg virkelig, for det er skummelt tørt her nå.

   Ha en fin torsdag!

   Slett
 8. Very nice pictures Marit. Top!
  Gr Jan W

  SvarSlett
 9. that happens to me a lot - at least once or twice a week my post does not get recognized in blog rolls and blogger reading lists. however, the feed gets through to feed readers like feedly and bloglovin so folks who read blogs from a feed reader (instead of relying on blogger's blog rolls or sidebar lists) see it like normal. if you notice it has not been recognized on your blog roll, try editing and re-publishing it - sometimes it takes several tries, but it will often 'wake up' blogger and recognize it and put it into the blog rolls then.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for telling me! I didn't know that this was so usual. I will try to repost it next time it happends.

   Slett
 10. Så mange herligheter du viser :) Sukk.... Kjedelig når tekniske ting ikke virker, det har jeg så lite peiling på at det nesten er en skam ;) Ha fine hagedager, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er kjedelig, og jeg vet ikke så mye om det jeg heller, men prøver å lære meg litt om det ;)

   Ha fine hagedager du også!

   Slett
 11. Det med ikke at få vist sit indlæg i bloglisten, selvom man har tilmeldt den, kender jeg alt for godt. Det er sket ret ofte i den senere tid, synes jeg.
  Men - på et eller andet tidspunkt dukker den op og folk har da læst kan jeg se...så det må vi vist bare affinde os med...
  Håber snart I får rigtig meget regn...om natten... :)
  Du er ikke den eneste, der er bagud med gøremål i haven....der er jo rigtig meget at gøre lige for tiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste ikke at det skjedde så ofte som det faktisk gjør. Kanskje det er for mye trafikk på bloggene til at serverene klarer mengden? Ja, det er ikke annet å gjøre enn å vente til den dukker opp, eller prøve å poste det på nytt. Det skal jeg prøve neste gang det skjer.
   Ja, det håper jeg også på. regn om natten er helt supert når det skjer ;)
   Nei, vi er nok mange som har det sånn. Det er for mye å gjøre på en gang ;)

   Slett
 12. Trist att blogger krånglar! Hoppas du finner en lösning.
  Så mycket vackert hos dig. Det är en härlig blomning du har. Är lite avis på alla dina julrosor och soppor:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har i alle fall lært at jeg skal reposte innlegget hvis det ikke dukker opp etter en tid.
   Tusen takk!

   Ha det godt!

   Klem, Marit

   Slett
 13. Hei Marit

  Irriterende medc teknikken når det driller - jeg så ikke dit indlæg i går- nogen gange kan det tage noget tid før blogger registrerer et indlæg, det kommer ligesom i perioder.

  Også her er det tørt - men regnen kommer til helgen..

  Super lækker pusillum - min er ikke komme med blomst i år:(
  Det var sådan en jeg havde med som kandidat i x-faktor...


  Ha en dejlig aften


  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er irriterende, men det er bare sånt som skjer. Neste gang skal jeg poste det på nytt hvis det tar for lang tid.

   Ja, det er meldt her også, men yr melder også 0 grader, så da får vi vel snø igjen :(

   Så trist med din pusillum som ikke vil blomstre. Jeg husker at det var den du hadde i x faktor. Håper den kommer igjen til neste år da!

   Ha en deilig dag

   Slett
 14. Vad tråkigt när bloggen krånglar! Jag kan tyvärr inte hjälpa dej alls,hur myvket jag än vill. Jag har dessutom wordpress och den fungerar annorlunda. Hoppas det ordnar sej för dej-
  I alla fall, underbara bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjedelig! Takk for det, Lena :)
   Det gikk fint når jeg postet det i går, så det er nok sånt som bare skjer i blant.
   Tusen takk!

   Slett
 15. Har dessverre ingen forklaring på bloggproblemet. Jeg skjønner at du har mye å gjøre, du som har så mange bed:) det må være moro å ha så mange blomster allerede. Kos deg med vårrengjøringen i hagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er vel egentlig ingen som har noen forklaring på det, bortsett fra at det skjer en gang i blant. Vi får bare innse at det får vi ikke gjort så mye med ;)

   Ja, det er utrolig mange bed her, og de er kjempestore alle sammen. Må ta litt hver dag, så kommer jeg vel i mål i løpet av våren ;)

   Slett
 16. Hei Marit! Kan dessverre ikke hjelpe. Det er nok all den vinden som tørker ut jorda. Håper dere får orden på vanningen. Kanskje det kom i orden i dag.
  Vakker blomstring og vakker blåveis.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Nei, det er bare sånn det er.
   Ja, det er helt klart all vinden vi har hatt i det siste som har tørket ut jorda, og vi har jo heller ikke fått nedbør siden den snøen som kom sist. Så det trengs ei skikkelig rotbløyte her nå.
   Ja, heldigvis kan jeg begynne å vanne i dag, for det ble fikset i går :)
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Den Helleborus kan godt komme på to dage i træk, den er flot.
  Jeg genkender det med ikke at have nået rundt, det har jeg heller ikke, så snart vi er færdig, kan vi begynde forfra :)
  Så slemt tørt er det ikke hos os, kun enkelte steder er det tørt, andre steder er det meget vådt 2-3 cm nede.

  Mærkeligt med dit indlæg, nogen gange driller blogger.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan nok hende den kommer flere ganger ;) De er jo så fine!
   Godt å høre at det ikek bare er meg som sliter med det. Det er nok å gjøre i hagen, det er helt sikkert.
   Da er du heldig, for her er det fryktelig tørt nå.

   Ja, det er visst sånt som bare skjer innimellom har jeg fortstått.

   Klem

   Slett
 18. Jeg har ikke noe svar på hva som skjer med bloggen. Registrerer at min oppfører seg underlig av og til også :-)
  Det er så hyggelig å se primula. Savner å ha noen selv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok sånt som bare skjer med bloggene innimellom, og lite vi får gjort med det. Primula er er koselig plante! Du får plante noen i en kasse eller noe sånt :)

   Slett
 19. Jag bytte webbläsare då min blogg började krångla..använder numera Mozilla.Underbara bilder på underbara blommor.
  Ha en underbar dag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde mye mer problemer før når jeg brukte Internet Explorer, men etter at jeg byttet til Chrome har det gått veldig fint med bloggen. Men sånt kan sikkert skje likevel.
   Tusen takk!

   Ha en fin dag!

   Slett
 20. Fantastiske helleborus og blåveis. Du har virkelig god smak når det gjelder blomster!!

  SvarSlett