mandag 13. oktober 2014

Regn, lyn og torden har vært på besøk...

Ja, det får en si, for det er ikke måte på hvor mye regn vi har fått i det siste. Sist onsdag skrev jeg at vi hadde fått 42 mm med regn, men det fortsatte å regne mer den dagen så det ble 50 mm innen det sluttet den dagen. På torsdag og fredag kom det enda mer regn, og til sammen ble det 90 mm med regn på tre dager. I tillegg fikk vi på torsdag et tordenvær jeg sjelden har sett maken til, for her gikk strømmen fordi det hadde slått ned i en trafo rett i nærheten. Heldigvis fikk jeg tent mange stearinlys og hadde fyr i ovnen som lyste opp i stua. Kan ikke si jeg likte meg da, nei, for det slo ned veldig mange ganger rett i nærheten. Dette stedet er ikke så veldig mange mil unna her, og se hvordan lynet raserte huset der... Lyn er ikke til å spøke med nei...

I går natt regnet det igjen og da kom det 16 mm til... Etter en lang tørkesommer har naturen veldig godt av regnet, men det holder nå... ;)

I dag tidlig var det kun 1,8 grader, og det er meldt om 0 grader i morgen. Jeg har ennå ikke tatt inn noen av de plantene som må inn, men det begynner jo å bli tiden for det skjønner jeg...
Førstkommende lørdag melder yr om -1, og i neste uke er det flere dager med 0 om natten. Jaja, det måtte jo komme en gang...

I dag skal jeg på et hagelagsmøte i et annet fylke, men det er ikke så langt unna likevel. Her hvor jeg bor er det veldig kort vei til Vestfold fylke. Svarstad hagelag skal ha møte om dyrking av druer og om en epletrehekk. Kan bli spennende å høre om det. Vi er så små hagelag her at et samarbeide over fylkesgrensene vil bare være hyggelig.

Her kommer noen bilder fra forrige uke med solskinn på, og dette er nok kanskje de siste rose og blomsterbildene fra i år...Fylt solhatt som nok ikke rekker å springe ut...

'Rozanne' har bare vært helt fantastisk i blomstringen sin. Mer eller mindre i blomst siden juni...

Denne blomstrer stadig vekk, og det er flere knopper på gang...

Denne har også hatt en utrolig lang blomstring...

Den mørke røde Astrantiaen har også remontert nå...

Brokebladet sedum

Hortensia i potte
Kjøttmeis i lerketreet...


Ønsker dere en fin dag!

27 kommentarer:

 1. Ja I får da noget vand, her regner det nu, men selv om det har regnet hele dagen, har vi kun fået ca. 5 mm. Med så lave temperaturer kan det blive sne næste gang. Godt I havde sol i sidste uge, så du har fået nogen smukke billeder af roser. En skam du ikke har navne på, en af dem kunne godt komme på min ønskeliste. Det er dem lige over lærkegrenen med fuglen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at du også får noe regn da! Ja, når det blir så kaldt som de melder kan det fort bli sludd og snø :(
   Jeg tror det er 'Elegantyne' eller 'Heritage' for det er bare de med den fargen som fortsatt blomstrer :)
   Klem

   Slett
 2. Smukke billeder alle som en.

  SvarSlett
 3. Pyha, så meget regn I har fået - her regner det også, men i Sydeuropa er det jo rent galt. Det er nogle meget smukke billeder, du har taget! Ha' en dejlig aften, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke lite som vi har fått av regn nei, men naturen trengte det helt sikkert. Men nå vil jeg ikke ha mer på en stund, selv om yr sier at vi får mer regn i kveld...

   Tusen takk!

   Ha en deilig dag, Gitte, klem!

   Slett
 4. Hei Marit

  Uha det ser ikke godt ud med det hus der blev ramt af lynet, her regner det også 10mm på ½ time - og jeg kan høre lidt torden i det fjerne.

  Frosten kommer jo før eller siden - vi må bare glæde os over den fantastiske sæson vi har haft i år!

  Fine billeder - de ser helt sommerlige ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Nei, de fikk nok en fryktelig opplevelse, det må være forferdelig å oppleve noe sånt midt på natten. Godt at du også får litt regn da!

   Ja, det gjør den, men det er bare å akseptere at det snart er vinter. Vi har hatt en flott sesong, og vi må ha vinter før det blir vår igjen :)

   Tusen takk! Ja, så fort kan det snu, for det var sommer i forrige uke :)

   Ha en deilig dag!

   Slett
 5. sorry for the storms! i hope you will be safe. :)

  SvarSlett
 6. Vi slapp unna lynet denne gangen, heldigvis. Liker heller ikke når det kommer så nært :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke noe gøy når lynet kommer så nærme. Det er ikke småtteri av krefter det inneholder!

   Slett
 7. Samtidigt som det är underbart att titta på dina vackra foton känns det lite vemodigt. Höst nu, snart vinter. Och så många dagar att överleva innan våren kommer åter med värme och blommor.
  Ha det gott.
  Törnrosa

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt vemodig, for sommeren er nå over for i år. Vi må leve på minnene om en fantastisk sommer gjennom vinteren, men vi vet at våren vil komme igjen til neste år heldigvis :)

   Ha det godt!

   Slett
 8. Vakre bilder !! Og herlig med høst. Det var et heftig tordenvær her også (noe jeg sov meg gjennom), leste det på nyhetene dagen etter.
  Nå er det meste som skal inn, i hus, og "nedskjæring" er igang. Denne sommeren har vært laang. Nyt høsten
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, høsten er også fin, en må bare venne seg til den. Jeg sovnet til slutt jeg også, men våknet av en smell midt på natten. Så da kom det tilbake dette uværet. Det var et fryktelig vær ja...
   Jeg er ikke klar enda, men må bare få gjort det snart.
   Kos deg med høsten du også!

   Slett
 9. Så mycket vackert hos dig. Underbar blomning. Min Rozanne blommar också fortfarande, lycka:) Så trist med allt regnande, hoppas du snart får fina dagar. Är det Wollerton old hall som du har där?
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, Rozanne er en utrolig plante med en veldig lang blomstring! Det har vært et par fine dager nå, men mer regn skal vi få fra i kveld, men ikke i sånne mengder.
   Nei, det er Claire Austin. De to er veldig like. Jeg har ikke den Wollerton Old Hall, men ønsker meg den :)

   Klem, Marit

   Slett
 10. Hej Marit
  Du har godt nok fået meget regn. Er det normalt hos dig på denne tid af året? Her har det regnet næsten hele dagen 8mm fint til mine nyplantede roser :-) Her er der stadig fine temperaturer og ingen frost om natten i sigte :-) Flotte roser ærgerligt at det er ved at være slut. Rozanne er en skøn geranium blomstrer meget længe.
  Tusind tak for at du trak mit navn i din give away glæder mig allerede til næste sommer.
  Kh Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne

   Nei, helt normalt er det ikke med så mye regn, men vi har hatt en ekstrem tørke i sommer, så det var godt å få litt regn nå. Så godt for dine nyplantede roser! Dere i DK slipper nok frost på lenge, men sånn er det ikke her. Vi er vant til at frosten nesten alltid kommer i oktober. Det er ergelig at det er slutt på blomstringen, men sånn er det bare. Vi slapp frost i natt heldigvis, så rosene klarer seg en stund til.
   Bare hyggelig, og frø er på vei til deg!

   Klem

   Slett
 11. Her var det også rene nyttårsaften, det blinket og smalt så sikringer og stømm gikk uff uff det er ikke moro.
  Fantastisk blomstring og blomster Marit, ha en strålende oktober dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var litt av et uvær! Det er ikke gøy når en får sånt rett over hodet...
   Tusen takk!

   Ha en fin dag du også, Marit!

   Slett
 12. Jeg hadde en mørke rød Astrantiaen før, men i år kom den ikke. Noen sa at den sikkert hadde blitt lysere, altså forandret seg. Kanskje det, men jeg må jo ha den røde igjen iallefall:)
  Hørte fra et av søskenbarnet mitt, at det hadde vært et forrykende uvær ja! Jammen godt det gikk bra med deres hus. Lyn er ikke til å spøke med. Flott på avstand, men når det kommer for nært, blir det ikke så gøy nei.
  Flott blomstring! Ha en fin fin dag.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke de endrer farge, men de kan krysse seg med andre og selvså seg ved siden av. Mine røde har samme farge hvert år :)
   Nei, sånne uvær kan jeg klare meg uten !

   Ha en fin dag!

   Slett
 13. Det er da helt utrolig hvor mange blomster du fortsatt har! Heldig-gris:) Hos oss er det slutt på det meste, bare noen hist og pist. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse bildene var fra forrige uke. Nå ser rosene ikke så pene ut mer :(
   Ha en fin dag!

   Slett
 14. Helt overdådig vakre roser. Og nydelige bilder av kjøttmeis i treet. Du viser så mye fine hagebilder - og naturglede.

  SvarSlett