tirsdag 14. oktober 2014

Siste rest av sommer...

Ja, for jeg var jo ikke helt ferdig med alle bildene jeg tok i forrige uke, så resten av de kommer her. Jeg vil så gjerne drøye sommeren enda litt lenger, for jeg vil liksom ikke gi helt slipp på den enda...
Det ble ikke frost i natt likevel, men veldig tett på, kun 1,3 grader i natt her. Ser på yr at det står at det var -1 grad på Kongsberg kl. 08.00, så noen fordeler skal en ha ved å bo her som er lavere enn der. Kanskje vi slipper unna en god stund, for i neste uke melder yr om regn igjen, og da blir det mildere igjen. Jaja, den som lever får se er det noe som heter... ;)

'Claire Renaissance'

'Morten Korch'

'Elegantyne'

'Princess Alexandra of Kent'

'Elegantyne'

'Rozanne'
Cosmos er kommet for å bli her i hagen, det er helt sikkert!

I går var jeg på et veldig intressant hagelagsmøte om dyrking av druer og eplehekk.
Dyrking av druer driver jeg med selv, så det var ikke det jeg lurte på. Men eplehekk hadde jeg ikke hørt om før i går. Det går kort og godt ut på å espaliere greinene på epletrærne og med oppbinding av de. Fant dette på Moseplassen om hvordan de har gjort det. Her er et bilde fra Flor og Fjære sin berømte eplehekk. For de som ikke kjenner til Flor og Fjære så er det en øy utenfor Stavanger med et klima en bare kan drømme om her hvor de har både palmer og sitroner.. Jeg har aldri vært der, men fikk veldig lyst til å besøke stedet etter å ha sett de flotte bildene derfra. 

32 kommentarer:

 1. Dine roser er fortryllende! Og så er målløs over, at man kan dyrke både palmer og citroner på en ø ud for Stavanger - det må være golfstrømmen, der giver det milde klima. En æblehæk er også noget nyt for mig. Her havde vi tre æbletræer på espalier, men de vokser lidt vildt nu :-)
  Ha' en dejlig dag! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Ja, det er det mildeste strøket i hele Norge der, men de må nok ta de inn om vinteren tror jeg. Så de står nok i potter. Ja, det er mye nytt en kan lære seg om planter. Det høres spennende ut med deres epletrær på espalier!

   Ha en deilig dag, klem!

   Slett
 2. Kjekt med roser som blomstrer så lenge om høsten, mange nydelig har du. Espaljerte epletre er det en i kolonihagen som har, og det blir bra med epler.
  Flor og Fjære har jeg vært på et par ganger og de må ta inn noen av plantene om vinteren, men det er et flott sted.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er kjekt med lang blomstring, men nå er det nok snart slutt. Det kan jeg tenke meg for det så veldig flott ut med å dyrke epler på den måten. Ja, jeg regnet med at mange av plantene måtte inn, for det blir jo vinter der også selv om den er mye kortere enn her.

   Ha en fin onsdag!

   Slett
 3. Det er så utrolig mye vakkert i hagen din! De Kosmosene var bare helt fantastiske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de har vært utrolig flotte i sommer.

   Slett
 4. Denne høsten kommer til å vare lenge, vil liksom ikke ta slutt. Og det er jo flott da! Du har mye å vise frem enda. Men tar du frø av cosmosene dine? For de er ettårige? De frøsår seg kanskje der de vil. Fine er de!
  Ha en flott høstdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig flott at høsten er mild og fin, jeg har ikke noe i mot det i det hele tatt! Jeg har ikke gjort det, nei, og nå er de våte klyser. De er ettårige ja, og jeg skal huske på det til neste år. Jeg antar at noen av de vil dukke opp til neste år kanskje, men ei jeg kjenner sier at når de frøsår seg så vil de ikke blomstre før nå. Og det er i seneste laget... ;)

   Ha en fin høstdag!

   Slett
 5. Ja men vi vil gerne se dine rosenbilleder, vi må trække det så længe, vi kan. Denne gang har du navne på, tak for det :) Sjovt at din Morten Korch har en varm farvetone, min er mere kølig i farven. Nu vil jeg læse dine link.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, vi må trekke ut sommeren så lenge vi kan for snart er det slutt her i alle fall. På radioen i dag snakket de om sludd og snø i høyere strøk, så vinteren kommer stadig nærmere. Fredag har yr satt opp snø i nærheten her... Jeg liker det ikke...
   Ja, de blir nok litt forskjellige i fargen ettersom hvordan de står.

   Klem

   Slett
 6. you can keep sharing your beautiful blooms all winter - we won't mind. :)

  SvarSlett
 7. Hej Marit
  Her er det en rigtig efterårsuge vi har gang i gråvejr og regn og blæst indimellem men slet ikke så koldt som hos dig. Godt du ikke fik frost i nat :-) Cosmos er helt sikket også kommet for at blive hos mig. Tror der skal udvides med flere forskellige næste år :-)
  Havemøde med ny inspiration er rigtig godt.
  Min nabo har en æble hæk om sin grøntsags have det ser rigtig flot ud.
  Kh Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne

   Ja, sånt vær er det her også i dag med regn og grått vær, men varmere enn i går. Hos deg holder seg nok lenger varmt enn her, for du bor jo mye lenger syd enn med selv om jeg bor i Sør Norge.
   Cosmos er kommet for å bli ja, for det er en utrolig flott sommerblomst.
   Ja, det er veldig inspirerende å gå på hagemøter og treffe hageglade folk!
   Det kan jeg tenke meg er flott ja!

   Klem

   Slett
 8. Det er rigtigt, Marit, lad os holde fast i sommeren lidt endnu! En æblehæk lyder rigtigt smuk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Nana, det må vi bare gjøre! Vi er ikke så glade i vinteren noen av oss, så vi må bare nyte det siste som er igjen av den.
   Ja, jeg tror det er veldig fint, ja.

   Slett
 9. Jeg liker så godt Elegantyne.
  Eplehekk har jeg ikke hørt om, men jeg ser flere som har druer her i nabolaget :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også, for det er en veldig vakker rose. Det er mange som dyrker druer etterhvert ja :)

   Slett
 10. Så vakre bilder Marit! Vi setter mye mer pris på slik blomstring nå som sommeren er over. Det er utrolig hvor fort vi venner oss til sommerens overdådighet - og likeledes å sette pris på de siste restene av den når vinteren er i ferd med å banke på døren. :-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Stein! Ja, det er sant, for nå vet vi at det snart er slutt og da gjelder det å nyte den siste blomstringen ekstra mye.
   Ha en fin dag!

   Slett
 11. Hei Marit! Utrolig vakre bilder av blomstring i oktober. Det er helt utrolig.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Tusen takk! Ja, denne høsten har i grunnen vært som resten av sesongen, bare helt fantastisk!

   Ha det godt!

   Slett
 12. Kære Marit
  En perlerække af fine fotos af vidunderlige blomster.
  Stadig frostfrit her...

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Jette
   Tusen takk!
   Det har det vært her også enn så lenge...

   Klem

   Slett
 13. Hei Marit

  Jamen det varme vejr ser ud til at fortsætte - til søndag lover de op mod 20 grader her, en slags sommer... Så langt kommer du vel ikke op, men hvem ved?
  Ligesom disse øer ud for Stavanger, imponerende, der må være næsten frostfrit der?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Kanskje hos deg, men her melder de faktisk snø på fredag morgen... Men så skal det skifte og de melder om 11 grader på mandag. Det kan jeg like hvis det slår til... :) Resten av neste uke melder de bare om plussgrader.
   Ja, jeg tror at det nesten er frostfritt der, men noen av plantene må inn, for det er tross alt litt vinter der også selv om den er kort.

   Ha en deilig dag

   Slett
 14. I forrige innlegg la jeg spesielt merke til den mørkerøde astrantiaen, og her det det cosmos som er ønskeplanta mi. Jeg har ingen av dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er utrolig flott. Jeg er veldig glad i den mørke røde fargen på den!
   De kan du så selv fra frø til neste vår. Begynn i mars, og du har blomstring i fra juni og til frosten kommer. De er ettårige og må såes hvert år.

   Slett
 15. Så otroligt vackra rosor! Nu vill jag ha Claire:). Och varför ser inte min Eglantyne ut som din? Din är fantastisk! Roslycka:).
  Ha det gott och hoppas du slipper frost
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den er veldig fin. Nei, si det du :)
   Håper den holder seg vekk ja...
   Ha det godt!

   Klem, Marit

   Slett
 16. Welcome Marit!

  How nice to see your beautiful flowers.
  Single bloom roses and cosmos.
  Enjoy our hearts and eyes.
  Greetings.
  Lucia

  SvarSlett
 17. Du har virkelig overbevist meg om at Eglantyne må inn på ønskelista!!

  SvarSlett