mandag 25. mars 2013

Meningsløst drap...

Obs! Ikke hagerelatert innlegg.

Jeg må bare få uttrykke min frustrasjon over et meningsløst ulvedrap i distriktet. På fredag leste jeg i avisen at det var observert ulv i Hvittingfoss. På lørdag var  den samme ulven skutt i Lardal bare noen kilometer herfra. Jeg fatter ikke at en ulv kan skape så mye frykt blant bøndene i distriktet.
Jeg blir opprørt og deprimert av sånt.  Hva synes du om ulvejakt?


10 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg at det burde vært forbudt å skyte ulv som ikke har gjort noen skade.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne her har sikkert ikke gjort noe skade på husdyr midt på vinteren. Jeg trodde det var forbudt, men de får jo fellingstillatelse så fort de ber om det... :-(

   Slett
 2. Åh hvor er det trist med ulvedrabet! Vi har i øjeblikket meget debat om ulve her, fordi der er (eller har været) et par stykker i Jylland. Befolkningen deler sig klart i for og imod, og det er vist mest landmændene, der er imod af frygt for at miste dyrene på marken.
  Klem og en god mandag til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig trist! Jeg har lest om deres debatt i en dansk avis, så jeg kjenner til det. Det er landmendene / bøndene her også som ivrer for dette.
   God mandag til deg også, klem!

   Slett
 3. Så vidt jeg har hørt, gør ulve ingen skade, så jeg mener ikke, det er nødvendigt at skyde dem. Det er vist kun på film, de er farlige :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på film er de meget farlige ;-) Men ellers er de ikke det, og i alle fall ikke en enslig ulv.

   Slett
 4. Hej Marit

  I Värmland, der hvor jeg har mit hus ser jeg tit ulv, de har været der siden 1980, der er 2-3 familie grupper i området, som går ind i Norge. De forsøger at undgå folk, det værste de har gjort er at angribe enkelte jagthunde (som de ser som "forkerte/syge ulve).
  Der er ingen mennesker der er blevet angrebet. Jeg har svært ved at se hvorfor den del af Norge du bor i ikke skulle have plads til ulv.

  Hvis vi snakker det andet store rovdyr i norden: Bjørn, kan jeg godt forstå folk der ikke vil have det, det er farligt og utilregneligt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, jeg hadde ikke vært redd/bange for en ulv, men en bjørn hadde jeg ikke likt å ha i nærheten. Det er en skam at de skyter ulv her i landet.

   Slett
 5. For noen månder siden var det en streifulv ikke så langt fra her jeg bor, folk fikk jo nesten panikk. Den blei fort skutt :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trist! Jeg fatter ikke hva som utløser sånne meningsløse drap på en stakkars ensom ulv...

   Slett