mandag 4. mars 2013

Kan noen hjelpe?

Jeg lette etter noen bilder i går og kom over et bilde av en plante som jeg har fortsatt, men som vil ikke blomstre. Jeg steller den etter alle kunstens regler, og den får både gjødsel og vann. Jeg prøver å glemme den bort innimellom slik at den får en hvileperiode, men den kommer bare med nye blader...
Har den det for godt?

Clivia miniata 'Citrina'24 kommentarer:

 1. Jeg havde en clivia i mange år og det, du gør, lyder helt rigtigt. Nu har jeg læst mig til, at for at opnå blomstring, skal den have 3-46 ugers hvile omkring årsskiftet, hvor den ikke vandes eller gødes, men stilles lyst og køligt (12 og 18 °C).

  Ha' en dejlig dag, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for dine gode råd! Det er det jeg har prøvd å gjøre, men det er nok temperaturen inne som kan være et problem. Jeg liker å ha det varmt ;-)
   Ønsker deg en skjønn dag, klem!

   Slett
 2. Jeg har aldrig haft en clivia, så jeg kan ikke hjælpe, men det lyder som om Madame ved noget :-) Held og lykke med blomstringen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun har helt rett! Du burde prøve en clivia en gang :-)
   Tusen takk!

   Slett
 3. Jag tror också att det kan bero på att den behöver en period av svalare temperatur, förr hade man den ofta på en kall veranda och det trivs den med! Hoppas du får den i blom för den är ju helt underbar!/Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har nok helt sikkert rett, for jeg har det nok for varmt her ;-)
   Må nok prøve sette den kjøligere. Den er vakker, ja :-)
   Klem Marit

   Slett
 4. Hvis det er noen trøst så blomstrer ikke min Clivia heller, din får nok bedre stell enn min.

  Ha en fortsatt fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en god trøst, for da er jeg ikke alene om å mislykkes ;-)
   Vi får håpe at de kommer i blomst en eller annen gang.
   Ha en fortsatt fin mandag du også!

   Slett
 5. Veit lite om korlis den vil ha det, men du steller den nok litt for godt Marit. Den var veldig fin....fin farge.
  God dag vidare, klem frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fare for at den har det for godt ;-)Den har jeg importert helt fra Sør Afrika, så jeg vil gjerne ha blomster på den :-)

   Ha en fortsatt fin dag du også!

   Slett
 6. Som vanlig hos meg får min eneste Clivia klare seg selv, den har det så trangt i potten at røttene er på vei ut. Ikke får den vann heller, kun når jeg en enstake gang husker på den. Den står i vindu med en slik julekaktus, som blomstrer nå. Tørr å love at den i hvert fall ikke får mer vann enn en gang i måneden. Men den blomstrer og setter frø hver gang, er vel redd for å dø stakker.. Kaldt er det nere i vinduet og. Så, du steller nok for godt med din plante :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg steller nok mine alt for godt . Din er nok redd for å dø ja...;-)

   Slett
 7. Plants should get no water between October 1 and January 22. It is critical that during this time the plants are chilled at temperatures between 35 and 55 degrees F for a minimum of 5 weeks to initiate bloom. If this cold treatment is not provided, the plants may not bloom until late summer.

  Hittade detta på nätet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mia! Da vet jeg jo hvor feilen ligger, mine får for mye vann i hvileperioden. Jeg har fått noen til å blomstre senere på året, så jeg lever i håpet...

   Slett
 8. Min clivia blomstrer nå, den har blitt glømt i den kalde stua en stund.La merke til den for noen uker siden, da jeg så at det kom en stokk med blomster.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du har fått blomster på din! Mine står for varmt, og får alt for mye vann skjønner jeg ;-)

   Slett
 9. I can remember my grandmother had a large orange colored clivia. She moved the plant during her restperiod to a bedroom upstares without any heating. And only a litte bit of water and starting watering when the flowerstem was about 15 cm high.
  It's a beautiful plant and not only the flowers, I like the foliage too.
  Have a wonderful evening Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for shering your knowledge, Marijke! Yes, it has a very beautiful foliage too. I like this plant a lot.
   Have a nice evening you too!

   Slett
 10. Vakker plante som jeg overhode ikke kjenner noe til. Fikk lyst til å skaffe meg en :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en flott plante. De vanlige oransje pleier å være i salg på denne tiden

   Slett
 11. Min clivia plejer at blomstre hvert år, uden jeg synes, jeg har gjort noget for det. Men en gang sidste år plantede jeg den om, der er ingen blomster i år, det er da nok derfor.
  Min er orange, din gule er meget kønnere.

  SvarSlett
 12. Ja, de pleier å være lette å få til å blomstre. Når du har pottet den om så trenger den sikkert litt tid på å omstille seg. Ja, denne er litt spesiell i forhold til de oransje.

  SvarSlett
 13. Inte så mycket skötsel, lite vattning, behöver sval övervintring på ljus plats. Vill stå tätt i krukan innan de blommar. En riktigt bra "glömma-bort"-växt. Tänk på de gamla salarna förr där det var minimalt med värme.
  Hej från Törnrosa

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for dine tips! Ja, jeg glemmer min litt for lite har jeg funnet ut... ;-)
   Jeg må flytte min om vinteren tror jeg, og sette den ned i kjelleren. Da kan jeg kanskje klare å glemme den bort så den får hvile.

   Slett