tirsdag 19. februar 2013

Tilbake til kulden og snøen...

Etter en herlig uke med x-faktor er det tilbake til hverdagen igjen ;-)) Det har vært noen deilige dager med temperaturer rundt 0, men nå er det plutselig vinter igjen med -6 grader i øyeblikket.
Men solen er i alle fall lenge oppe, og i dag i all hui og hast knipset jeg to bilder med mobilen før vi dro til butikken. Dette er tatt rett før solen gikk ned i dag, 15.47. Vi har en ås som på vinteren stenger for mye av solen. Midt på vinteren i desember går solen ned 12.15 her, så det er helt klart bedre nå.


Jeg måtte jo også ta bilde av snøen som er her, bare for å vise at det er lenge til det er vår her... ;-))


Jeg ønsker dere alle en god kveld!

34 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at I har fået så meget mere dagslys! Hvor er det smukt at se dine billeder med sneen - den lyser op. Når solen i december allerede går ned kl. 12.15 er det en meget kort dag, I har! Her går solen ned cirka 15.30 på vores korteste dag. Ønsker dig en fin aften, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen lyser opp, og det er jo pent med snø. Ja, solen er kun oppe i to timer midt på vinteren. Åsene rundt stenger for solen akkurat her, mens hos de som bot litt høyere opp har sol litt lenger. Halv fire var jo lenge selv midt på vinteren!
   Ha en god aften, klem!

   Slett
 2. Det er kaldere ute enn i fotomappene! Litt formiddagssol ble utnyttet med skinn og pledd, men ellers er det jo bare blått. Som på dine bilder.
  Men det hjelper med haveplanlegging :-) Ha en god kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye varmere i fotomappene! Dykk i arkivene er givende om vinteren. Det samme er hageplanlegging, og det hjelper på vinterdepresjon. Ha en god kveld!

   Slett
 3. Ja, det märks att det börjar bli lite ljusare nu, men än är det långt till våren. Vi har inte sett solen på en månad, så nu längtar man!/Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Stakkers deg som ikke har sett solen på så lenge! Da forstår jeg veldig godt at du lengter etter den.
   Klem Marit

   Slett
 4. Litt snø hos deg fremdeles, ja. Her har det regnet de siste dagene, og det meste av snø og is er vekke. Skal visst komme inn et høytrykk og bli litt kjøligere igjen her også, i allefall om natten. Håper det ikke kommer snø igjen. Men det merkes godt nå at det blir lysere om ettermiddagen.
  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så det holder med snø her. Det skal bli helt ned i minus 12 her, så det blir kaldt her. Men i slutten av perioden skal det bli mildt igjen. Ja, det er deilig med lengre dager nå.
   Ha en fin kveld!

   Slett
 5. Było trochę niebieskiego i słońce schowane, ale śniegu chyba już dość wszyscy mamy. Pozdrawim.
  Det var litt av blå og solen gjemt, men snø uten at vi alle har fått nok. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, we have enough snow here, and I am tired of it. I long for spring :-)

   Slett
 6. Jeg kan godt forstå, at du sukker over min græsplæne uden sne, der ligger godt nok meget hos dig. Men det er et smukt billede af solen, det er da altid noget, at den ikke går ned 12.15 længere. Vi må se det positive :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var dine bilder som fikk meg til å sukke ;-) Det er mer enn nok snø her, ja. Ja, det er sant, en må fokusere på det som er positivt :-)

   Slett
 7. Det ser pænt ud med sneen. Men jeg forstår bestemt godt at du ønsker den væk nu. Vi vil have forår! Skønt at lyset er på vej tilbage, og som Lisbeth siger, det må vi glæde os over!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå lengter vi etter våren. Vi må hygge oss med det som er positivt, ja! Det blir vår her en gang også :-)

   Slett
 8. Hej Marit
  12:15 det er meget tidligt - men du har vel en flot udsigt den anden vej - med den sidste sol på en ås på østsiden?
  Her havde jeg sol på hustagene til kl 17 idag.
  Den 20 marts har vi jævndøgn og så løber du fra os her i Danmark, det er om 1 måned kun - fantastiskt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten,
   Nei dessverre, solen rekker kun å gå ned i sør kl 12.15 pga. åsene/ bjergene som er runft her som stenger for solen når den står så lavt på himmelen. Ja, litt lengre sol og lys har vi nok her om sommeren enn i Danmark. Men i Nord Norge er det midnattsol, det er det ikke her som jeg bor. Men det er i alle fall deilig at dagslyset øker for hver dag som går :-)

   Slett
 9. Skönt att ljuset kommer åter!! All snön regnade bort i går, och jag hoppas inte den kommer tillbaka. Men usch vad kallt vi haft idag, det har blåst isvindar.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med mere lys! Her har det vært vindstille i dag, men nå er det 8 minusgrader. Jeg er lei både snø og kulde. Du er heldig som ikke har mere snø.
   Ha det godt. Klem Marit

   Slett
 10. Fine snebillder:)
  Kan godt forstå du længes efter lidt varme og forår,du må glæde dig til de lange lyse dage i sommer.
  Her er nu det lyst til 18.45:) men til gengæld bliver det mørkt kl 22,30 om sommeren, man kan ikke ha det hele, men jeg er egentlig glad for vinteren her!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg veldig til det blir vår og sommer igjen. Det er lyst til kl. 18.00 her nå, og deg er deilig. Her blir det nesten ikke helt mørkt midt på sommeren. Nei, en kan ikke få alt her i verden ;-) Jeg forstår godt at du liker vinteren hos deg !

   Slett
 11. Det har vært veldig deilig å se alle de flotte blomstene folk har funnet fram. Derfor litt overgang til minus 11 her nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har det virkelig vært. Mye flott å se av blomster :-)
   Vi får håpe at det er siste krampetrekning av vinteren vi får nå.

   Slett
 12. Lei av vinter, men må nok bare holde ut inntil videre, minus 17 her i dag på morran. Grøøssss.
  Fin onsdag til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff da, det var da skrekkelig kaldt hos deg. Her er det "bare" minus 7, så jeg skal ikke klage. Jeg er også veldig lei av vinteren, for den varer for lenge her i landet.
   Ha en fin onsdsg du også :-)

   Slett
 13. Her er det også blitt kaldere igjen, men helt uten snø. Flotte bilder du har tatt med vinter og snø.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skulle vel bli det i hele Sør Norge.
   Ha en fortsatt fin dag du også!

   Slett
 14. Du har da fået noget sne kan jeg se. Vi har "lidt" sne og minusgrader her. Ønsker dig en god dag:) Knus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så det holder med snø her nå, så jeg ønsker meg ikke noe mere av det.
   Ønsker deg en fin dag!
   Klem

   Slett
 15. Ja..denne vinteren husker jeg som is og kulde...tror ikke vi har hatt en hel uke tilsammen med plussgrader...men det går rette veien nå:))
  Ha en fin kveld:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heldigvis går det rette veien nå! Det har ikke vært mye plussgrader som du sier, men værmeldingen ser lovende ut fra søndag. Får håpe dette er siste kuldeperiode som er nå.
   Ha en fin fredag!

   Slett
 16. Jeg har tatt en liten pause fra vinteren hjemme og er hos min bror i Geneve. Her er det noen plussgrader og vår i luften. Idag har jeg kost meg i hagen deres med snöklokker og juleroser som blomstrer. Jeg lengter ikke hjem til vinteren, men du verden som jeg lengter ti vi får ha det slik hjemme også:-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er, det høtes deilig ut! Snøklokker og juleroser lengter jeg virkelig etter å se igjen :-)
   Her var det i natt -15 grader, så det er langt fra vår her...
   Men før eller senere blir det bedre her også. Ha en fin helg, og kos deg i varmen :-)
   Klem

   Slett
 17. Jammen har du mykje snø på bakken framleis. Her har den minka mykje siste dagane, men no er det kaldare igjen så det frys på om natta. Men deilig med mykje lenger dagar.
  Fine vinterbilde frå telefonen din.
  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det fortsatt veldig mye snø og kulde. I går var det -15, så det er lenge til en kan si at det er vår her. Men jeg håper det snart blir mildere og at det begynner å smelte.
   Klem fra Marit

   Slett