lørdag 16. februar 2013

Helgegleder # 14...

Igjen er det helg, og igjen er det hyggelige helgegleder å finne hos Vivi. Hagegal som jeg er, så dreier mine helgegleder seg om planter og atter planter ;-))

Jeg må en tur ned i kjelleren hver dag bare for å nyte synet av våren som er der nede. Det spirer og gror, og blomstrer så fint der nå.

Primula som er like fin som da jeg kjøpte den 21. januar. Ikke dårlig det! Men så har de også vært i kjelleren siden jeg kjøpte de. Temperatur der nede er på 9 grader så jeg i dag. Lys har de også, og de har aldri tørket ut. Litt av en vitenskap å få primula til å holde seg fin ;-))

Skimmia japonica har også begynt å blomstre der nede!

Sist men ikke minst, mine blodbeger i varierende størrelse. Jeg prikler de, og setter de rett ned i kjelleren. Rundt de har jeg laget et "telt" slik at varmen fra lysrørene blir holdt inne hos frøplantene. Så det er adskillig varmere der en de 9 som er utenfor.

Jeg ønsker dere en fortsatt fin helg!

24 kommentarer:

 1. Ja dette er helgegleder etter min smak, jeg merker at jeg begynner å nynne og plystre når jeg titter på småspirene he he.
  Så lurt med telt, det har jeg ikke tenkt på.

  God lørdagkveld fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg blir også i godt humør når jeg ser på mine spirer. Det er en stor glede å følge de fra frø til de første grønne spirene kommer.
   Ja, det er i alle fall lurt i en kald kjeller, for det får opp temperaturen inne i teltet.

   Ha en fin kveld du også!

   Slett
 2. Vad härligt när det spirar och gror!! Så fin din primula är! Bästa omtanke får den av dig.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig herlig med nye spirer. Det er så moro å få primula til å leve så lenge, og det er første gang jeg får det til. I stuen lever de en uke...
   Ha det godt.
   Klem Marit

   Slett
 3. Det er nemlig weekendglæde, Marit! Alt med planter og at lægge planer for dem er en stor glæde. Ønsker dig en rigtig god weekend! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en stor glede for meg alt som har med planter å gjøre.
   Ha en god weekend du også, klem!

   Slett
 4. Det ser så fint ud i din kælder, og dine blodbeger kommer fint, det er dejligt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er herlig å se spirer som vokser og gror. De trives godt der i kulden :-)

   Slett
 5. Super flott helgeglede!
  For hagegale er jo dette himmelen. Kjempe hyggelig at du ville dele din glede!

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har min private himmel der nede ;-))
   Klem

   Slett
 6. Så deilig blogginnlegg.

  Jeg er fornøyd jeg har fått min Verbena bonariensis i jorda i dag - ligger litt på etterskudd skjønner jeg når jeg ser dine flotte spirer. Men jeg har bare min uisolerte glassveranda som plantehjem enn så lenge , og det er uten kunstig lys. Så det er kun veldig utvalgte frø som får æren av å være å jorda hos oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du har sådd de i dag, for mine har søiret denne uka her. Jeg må snart prikle de, og det er gledelig at de ville spire så fort. Det forstår jeg a du må velge da. Lykke til med de!

   Slett
 7. Ja, det er gode weekendglæder du holder dig! Så fint at du har lavet forår i kælderen :-)

  SvarSlett
 8. En underbart fin primula, den är vårlig. Ha en trevlig helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de symboliserer våren her hos meg. Ha en fin helg du også!

   Slett
 9. Jeg har nok ikke vært like flink som deg, for her er de avblomstret og vel så det... De resterende har fått komme ned i den kalde kjelleren :) Og jeg har båret inn frossen jord, sand og grus og håper det tiner fort slik at de siste frøene kommer i jorden i morgen :) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har de stått i en stue, så fallerer de fort. Men de kommer seg fort igjen bare de står kjølig. Lykke til med frøsådden!

   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 10. Det blir nok en stund til Skimmiaen blomster hos meg. Men den står klar med de rødlige knoppene og bare venter på våren.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har den i hagen, og den er jo så fin når den blomstrer. Jeg skal plante ut min til våren og håper at den overlever her.
   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 11. Så herlig med et kjellerparadis! Blodbegre er kjempefine - og jeg ser de er godt i gang med spiringen. Herlig. Fint med et sted hvor man kan så og se det sprie, selv om det er midt på vinteren! Jeg får nøye meg med å kjøpe fra garteriene, og så nyte synet fra dere som legger ut bilder!!!
  Ha en fin søndag, klem fra Lunalu

  SvarSlett
 12. Så hyggelig å høre i fra deg! Det var lenge siden sist. Ja, det er fint å ha et sted hvor en kan utfolde seg med hagerelaterte ting om vinteren.

  Ha en fin søndag du også!

  Klem Marit

  SvarSlett