onsdag 27. februar 2013

Hagelagsmøte...

I går var jeg og tre andre fra vårt lokale hagelag på møte et sted i nærheten av Holmestrand. Det var Norsk Pelargoniaforening som holdt møtet. Det var fullt av folk der, og det var Stig Hagemo som holdt foredraget. Ikke så rart kanskje da han er en av de som har veldig god greie på pelargonia i dette landet og i tillegg selger stiklinger av de.Pelargonia er noe jeg har drevet med før og gått lei, men nå var jeg plutselig ikke lei lenger ;-)
Det ble med hjem 6 forskjellige små stiklinger. Jeg får håpe de overlever resten av vinteren inne, før jeg får de ut. Jeg skal også til Hus og hage messen som holdes på Lillestrøm i midten av april. Men det kommer jeg mere tilbake til i morgen.
Der skal også Stig Hagemo for å selge mere stiklinger. Det gikk an å forhåndsbestille stiklinger og hente de der, og det er jeg litt fristet av for da kan jeg plukke ut mine favoritter. Det er alle med brokede/varigerte blader selvsagt ;-))

I dag har det vært over 3 grader midt på dagen og sola er oppe fortsatt. Det er så deilig å kjenne sola varme mer og mer. Men i natt var det skikkelig kaldt igjen, og det var -10 grader kl. halv ni i dag tidlig.
Så det er ikke vår her riktig ennå, men før eller senere blir det vår her også. For å skape litt ekstra vårstemning har jeg kjøpt en blå campanula som står på kjøkkenbenken.

Er den ikke herlig?

Ønsker dere en fortsatt fin dag!

44 kommentarer:

 1. Jo, din blå campanula er skøn! Dejligt at I har haft 3 grader, og foredraget om pelargonier lyder spændende! Nu håber dine stiklinger klarer sig. Her har vi haft solskin og 5 grader - det er næsten forår :-) Klem og ha' en god aften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var et spennende foredrag. Det er alltid flott å høre på folk som har god greie på det de snakker om ;-)
   5 grader høres deilig ut.
   Klem, og ha en god aften!

   Slett
 2. Jeg er heller ikke lei av pelliser, selv om jeg frøs alle mine i vinter. Jeg er på nytt på utkikk etter nye stiklinger.

  Ønsker deg en fin kveld! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg husker at dine frøys i vinter, og det var jo trist. Hvis du skal på hagemessen kan du forhåndsbestille av han, og hente de der.

   Ha en fin kveld! Klem

   Slett
 3. Besøket på hagemessen i fjor ga mersmak. Da tok jeg toget - i år vil jeg kjøre bil for å kunne benytte meg av noen gode tilbud.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ga mersmak, og jeg tok også toget i fjor. Det var veldig slitsomt, og jeg kom hjem med mange knekte blomster. Får se hva det blir til i år, men må jeg ta toget så går det bra det også.

   Slett
 4. Stort grattis till finalplatsen!! Jag ska rösta på dig:)).
  Vilken trevlig föreläsning. Hoppas det går bra med dina sticklingar.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Maria! :-)
   Ja, det var en bra forelesning.
   Ha det godt. Klem Marit

   Slett
 5. Så kjekt! Vi er ofte innom på Hagemo når vi er på de kanter. Det blir nok en tur i påska også, for å kjøpe småplater av pelargonia og fuchsia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig kjekt! Det er jo smart å reise innom der når du er på de kanter, det hadde jeg også gjort.

   Slett
 6. Så spennende da, det er moro å få noen nye impulser og lære noe nytt.

  Gratulerer så mye med finaleplass, det var velfortjent.
  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det jo alltid. Kunnskap veier ikke mye ;-))
   Tusen takk!
   God kveld fra Marit :-)

   Slett
 7. Så gøy når hagelagsaktivitene drar igang igjen. Pelargoner er stilige og jeg regner med at de du plukket ut er meget flotte, særlig bladverket. Vår følelser får man midt på dagen men det er fortsatt attans kaldt om morgenen. En måned til så.. Hagemesse i april, takk for påminnelsen, den hadde jeg helt glemt bort. Ser fint ut ved ditt kjøkken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med lysere kvelder og overskudd til å gjøre noe Ja, jeg fant da noen med fint bladverk ;-)Det er kaldt om natten ja, men snart må det jo bli bedre!
   Kanskje vi treffes der da?

   Slett
 8. Vi har också kallt på nätterna men milt på dagen, och det droppar från alla tak. Kanske är våren på väg i alla fall! Flott Campanula du har skaffat dig./ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det får vi da håpe at det snart er vår! Det er lett å få vårfornemmelser når det drypper av takene. Tusen takk!
   Klem Marit

   Slett
 9. Så gøy med tur med hagelag:)..en får både informasjon og inspirasjon av slike turer:)
  Og når det blir med nye typer planter hjem...er det ekstra morro:)
  Hyggelig at du likte den nye look på bloggen:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er absolutt inspirerende, ja! Det er alltid moro med nye planter ;-))
   Bloggen din ble velig fin!

   Slett
 10. Ja, gamle diller blir som nye etter en passende pause. Jeg hadde noen med brokede blad som ikke fikk bli med inn en høst. Nå angrer jeg litt.
  Nydelig campanula! Vårlig og fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, etter en pause så blir dillene som nye ;-))Det var jo synd at du ikke tok de inn i høst. Håper du får tak i den igjen da...

   Slett
 11. Hagelaget er en fantastisk kilde til lärdom og inspirasjon! Pelargon-dilla har jeg faktisk ikke fått ennå, men hvem vet? Den kanskje kommer hit en gang også:-)
  Ha en fin onsdagskveld! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det virkelig. Kanskje du får litt dilla på de etterhvert ;-))Ha en fin kveld du også, klem!

   Slett
 12. Fniss. Till och med jag har trillat ned i pelargonträsket. De har kanske lite tantstämpel, men jag tycker de är fina - numera. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han snakket om det i går han foredragsholderen om stempelet de hadde før, men ikke nå lenger. Nå er de skikkelig i skuddet! :-)

   Slett
 13. Blue campanula is lovely.
  My geraniums, did not survive the winter.
  Get to know new information about the plants.
  Marit, spring is coming!
  I wish you a pleasant evening.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Lucia! It is a pity that your geraniums have died. Yes, the spring is coming soon :-) Have a nice evening!

   Slett
 14. Fin Campanula de har dejlige farver nu hvor vi trænger til lidt forårsagtigt. Ja så må du i gang med pelargonierne igen, men med brogede blade bliver de mere spændende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi trenger litt vårlige blomster nå. Jeg håper de brokebladete blir fine når de vokser seg til :-)

   Slett
 15. Grattis till finalplatsen!Ljuvlig pion :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 16. Du har ju en till finalplats ser jag nu!Grattis den röstar jag på snack om snygg!
  KRAM!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg var så heldig at jeg fikk to i finalen :-)Takk, og jeg har stemt på deg også. Det er et nydelig bilde du har tatt der.
   Klem

   Slett
 17. Jo, din campanula er meget fin! Held og lykke med de små pelargonier :-)

  SvarSlett
 18. Har to pelargonier i vinduet nå, som har stått kaldt hele vinteren. Er spent på om det var for tidlig å la dem få stuetemperatur.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok riktig tid å ta de opp nå, ja. Når sola kommer frem i mars, blir den mye sterkere for hver dag som går. Da skal du se din plante begynner å vokse. Husk på å gi den litt gjødsel også.

   Slett
 19. Det har vært nydelig vær her også med bare få minus grader til to pluss.
  Har vært ute i hagen i sola og holdt på med litt småtteri og storkoser meg. Flott campanula du har pyntet med. Liker de så godt. Vakker blåfarge. Har mange pelargoina til overvintring og er ikke lei. Disse er mye enklere å overvintre enn fuksia som jeg også hadde mange av en stund. Men en vinter døde alle og da ble jeg lei.. :) Håper jeg får tatt en tur på hagemessen. Mye flott å se og kjøpe! :) Ha det fint. Klem Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som kan være ute i hagen alt nå. Her er det alt for mye snø fortsatt.
   Ja, de har en nydelig blåfarge. Det er litt stell med de, men de kan jo også plantes ut siden.
   Jeg har også garr mye fuchsia, og ble lei de jeg også. Kanskje vi er der samtidig da :-)
   I går fikk jeg emaljeskiltet mitt som jeg vant hos deg, og det var så fint! Klem Marit

   Slett
 20. Alltid deilig med litt grønt påfyll for ikke å snakke om å menge seg med "sine egne" :) Deilig vårlig campanula! Ha en fortsatt fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var absolutt det beste med hele kvelden. Deilig å ha noen andre gale å snakke med.
   Ha en fin kveld du også!

   Slett
 21. Det mangler ikke på kommentarer hos deg Marit :)
  Det skyldes selvsagt at det er masse fint å se i bloggen din.

  SvarSlett
 22. Nei, det gjør det ikke ;-)) Men det skyldes sikkert også at jeg skriver på veldig mange blogger. Jeg er en hagegal skravlebøtte ;-))

  SvarSlett
 23. Det hørtes morsomt ut med foredrag om pelargonier. Jeg har klart å overvintre de fleste av mine (jeg kjøpte på messen av foreningen), ser det ut til. Noen av de jeg liker best er litt skrantne , men jeg håper jeg får tatt noen stiklinger av dem, før de går sin vei. Jeg gleder meg også til hus og hage messen. Det hadde vært hyggelig å hilse på noen andre hagebloggere der. I fjor surret jeg rundt alene og det var også helt greit, men det hadde vært koselig å dele opplevelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en hyggelig kveld med det foredraget. Pelargonier er ikke av de enkleste å overvintre synes jeg, for mine får bestandig lus ;-)
   Ja, det er sikkert litt kjedelig å dra på et sånt sted alene, så det blir sikkert hyggeligere hvis du finner noen å dra sammen med.

   Slett