torsdag 8. november 2012

Kjøttmeis på besøk...

I går trosset jeg frost og kulde og tok noen bilder av kjøttmeiser som er her hver eneste dag. De er så trofaste og kommer hit hver eneste dag for å spise. Så det er viktig å huske på småfuglene nå! Her om dagen hadde jeg besøk av ekornet som hentet mat fra "ekornhuset", men selvsagt hadde jeg ikke fotoapparatet i nærheten da! :-( Så den var i alle fall smart nok til å få hentet maten ut av kassen. Ikke dårlig bare det ;-))
28 kommentarer:

 1. Talgoxen är så fin! En favorit i trädgården. Håller med dig om att de är trofasta.
  Och vad roligt att ekorren hittat sin matplats:)). Då kommer den säkert tillbaka snart.
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fin fugl som alltid kommer på foringsbrettet. Ekornet kom faktisk i dag, så det kommer nok noen ekornbilder en dag ;-)
   Ha en fin kveld, klem Marit

   Slett
 2. Kjöttmeisene er nydelige små krabater! Så moro at ekornet fant ut hvordan de skulle finne maten. Da kommer de nok snart igjen skal du se.
  Ha en fin dag!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine disse kjøttmeisene. Små er de, men jeg liker de så godt. Ekornet var der i dag igjen!
   Ha en fin kveld, klem!

   Slett
 3. Dejlige billeder, Marit, og det glæder mig, at dit egern kan finde ud af at spise af egernhuset. Jeg har også lige haft besøg af et egern. Sjovt nok hedder kjøttmeisen en musvit på dansk.
  Klem og god torsdag til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morsomt at den endelig fant ut at det var mat inne i ekornhuset. De er koselig å ha på besøk :-)
   Jeg slutter aldri å moro meg over hvor forskjellige de nordiske navnene på ting er. Talgokse i Sverige, musvit på dansk, og kjøttmeis på norsk. De navnene ligner jo ikke på hverandre i det hele tatt! :-) Ha en fin kveld, klem!

   Slett
 4. Det er så koselig og ha besøk av fuglan og ekorn.
  Idag hadde vi en skjelden gjest på besøk i et par minutter, Nøtteskrika, skjønte ikke noe de første sekundene korsen rosa fugl som satt utenfor, den virket rosa i morgen lyset, fikk tatt et par bilder av den gjennom stuevinduet før den forsvant :)

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med sjeldent fuglebesøk, ja! Gleder meg til å se bildene dine :-)

   Slett
 5. Det er så koselig med fugler, jeg er invadert av skjærer igjen. De har knekt koden for meisebolleholderen, så nå må jeg ut å få tak i en ny en. Den du har som bare er åpen i bunnen vil kanskje fungere, siden skjæra har vansker med å klore seg fast på de holderne.
  Finfin torsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har ikke skjærene klart å komme inn i. Men de småfuglene søler og griser mye, så det ligger alltid masse mat fra de som skjæra spiser nede på bakken. Men da får den også litt mat ;-)
   Ha en fin kveld!

   Slett
 6. Meiser er noen trofaste gjester i meisebollene. Jeg har både kjøtt- og blåmeis som kommer og spiser.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har også blåmeis her, men den er kjøttmeisen som dominerer av de små fuglene.
   Ha en fortsatt fin dag du også!

   Slett
 7. Det er bare så dejligt med fugle i haven, desværre er vores have her ved huset meget lille og det er svært at se dem fra vores vinduer, men hyggeligt :
  Jan, El Vilosell, sol 16C........

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid hyggelig med fugler og dyr i hagen. Noen av de er der hele året sånn som kjøttmeise og spurver. Her er det kun 1 plussgrad... ;-))

   Slett
 8. Vi har også mange musvitter og blåmejser her i haven. De spiser meget, så Bent må fylde op hver dag. I dag havde vi besøg af spætten, jeg prøvede at tage billeder, men det lykkedes vist ikke rigtig.
  På Samsø har vi ingen egern, det ville vi gerne have, men de er aldrig kommet til øen. Det er mosegrise og muldvarper heldigvis heller ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blåmeis er det her også, men ikke så ofte. Det er mest av kjøttmeis. Hakkespetten er veldig sky og redd fugl, så den forsvinner alltid så hurtig hvis den hører noe. Så synd at du ikke har ekorn hos deg, men jeg forstår hvorfor når du bor på en øy.

   Slett
 9. Welcome Marit!
  I see that bird pantry is well stocked.
  To me it arrive, although at the moment there is no winter or cold.
  I remember about the birds.
  Kisses

  SvarSlett
  Svar
  1. It's not that cold here either, but the birds were eating a lot of food every day anyway. Yes, it is important to remember about the birds in winter.

   Slett
 10. Koselige bilder fra foringsplassen din :) Vi er som sagt også i gang og nå må bare passe på at det ikke går tom før ut på våren en gang. Så langt er det bare diverse meiser og trost, og en og annen måke :) God aften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er koselig å fore fugler, ja! De kommer hver eneste dag, og da må en jo bare passe på at det er nok mat til de. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 11. Fine bilder:) Kjøttmeisene er trofaste gjester på min uteservering også. Hyggelig det. Liker fuglematerene dine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er vel trofaste overalt tror jeg, sultne som de er. De er kjøpt på Plantasjen for et år siden, men tror at de fortsatt har de til salgs.

   Slett
 12. Talgoxar är så roliga och kaxiga. Ibland nästan lite för mycket, så att de skrämmer bort andra bevingade vänner som blåmesar ... Fina förstås!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse kjøttmeisene er veldig dominerende, og har lett for å ta over hele foringsplassen. De blir bare skremt bort av skjæra og nøtteskrika! :-)

   Slett
 13. Koselig med besøk av småfuglane. Forstår godt at dei er flittige hos deg som har så mykje godt å by dei på. Flotte bilder og fine forings automatar du har.
  Ha endelig fått op buret mitt også....og fuglane var ikkje seine å møte opp. Men eg har ikkje apparat som er egna til slik fotografering :(
  Ha ein god kveld, Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du har fått opp buret til fuglene hos deg. de kommer som regel med en gang når det er lagt ut mat. De er så sultne!
   Ha en fin kveld, klem!

   Slett
 14. Så heldige småfuglene er som kommer i hagen din. Herlige bilder du viser!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjør i alle fall mitt beste til at de skal få mat hver dag, og håper at de trives her :-)

   Ha en fin kveld du også!

   Slett