torsdag 1. november 2012

Jul, alt nå...?

Ja, det ser virkelig sånn ut i omtrent alle butikker jeg har vært i. Spesielt i butikker som Plantasjen og Mester Grønn så der det ut som julen er rett rundt hjørnet. Julemarsipan i matbutikkene og pepperkaker så klart. Ikke rart at en går lei av julen lenge før den har startet... Jeg går i alle fall lei lenge før, men så jeg heller ikke så opptatt av julen lenger. Jeg var innom Mestergrønn her om dagen, og av en eller annen grunn så endte jeg opp med å kjøpe meg en rosa julestjerne! :-) Jeg tilhører de som ikke er så glad i rødt, så her i huset er alle julestjerner enten hvite eller rosa. Jeg kjøpte den ikke fordi det er jul snart, for det er vel ikke sikkert at den lever så lenge som til jul...  Ikke for det, jeg har hatt julestjerner som jeg har fått til å overleve i flere år og til og med blomstre på nytt. Men det skjer ikke hver gang... ;-))


Takk for alle gode råd jeg fikk i går angående liljeløkene. I går plantet jeg til slutt martagonliljene i potter som jeg har satt i nedgangen til kjelleren inntil videre. Der står de tørt og kjølig, og så kan jeg bare flytte de inn i kjelleren når det blir alt for kaldt. Det har smeltet mye her i natt, men fortsatt ligger snøen i store deler av hagen. Det frister ikke i det hele tatt å rote i iskald kliss våt jord nå, nei...

Her om dagen lagde jeg egenprodusert fuglemat. Jeg kjøpte noen silikon muffinsformer og la havregryn, rosiner, solsikkekjerner i de og helte smeltet matfett over det. Satte de etterpå i kjøleskapet. Skal si de jeg la ut ble spist opp på et øyeblikk. Skjærene var spesielt glad for denne maten. Jaja, det var vel ikke de jeg hadde i tankene når jeg lagde denne fuglematen, men de skal ha mat de også.

36 kommentarer:

 1. Hehe, ja skjærene er de første som kommet, men de er jo vakre fugler og de treng mat de og, æ bruker og træ en brødskalk gjennom ei grein, da er det skjærene æ tenker på skal få de :)

  Jule stjærna di var nydelig, rosa har æ ikke harr, men hvite og røde pleier æ og ha, men nu e æ ei som esker rød og hvit jul da :O)
  Og forsåvidt elsker æ advent tia og jula, æ koser mæ glugg ihjæl i den tia :O) selv om ungene er vokse, syns æ det er viktig og kose sæ med jula :)

  Ha ei fin november dag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de stor fuglene trenger kanskje enda mere mat enn de små siden de er så store. Her får de mat alle sammen! :-)

   Jeg har stor forståelse for at andre liker rødt og hvitt til jul, for det gjelder jo de fleste ;-))Det er bare meg som er litt sær... ;-)

   Det er kjempefint at du storkoser deg i advent tiden! Ha en fin novemberdag du også!

   Slett
 2. Meget sød farve på julestjernen din - jeg er også lidt træt af de røde. Jeg er ikke god til at få dem til at holde længe. Ja, det er ikke sikkert du sparer så mange penge på fuglemad, hvis de er så forslugne på din lækre hjemmelavede men fornøjelsen ved at se fuglene gufle må være stor :0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det ikke bare er meg som er lei av de røde julestjernene ;-) Jeg tror ikke holdbarheten er noe forskjellig fra de rosa enn på de andre fargene. Enten får en de til å leve lenge, ellers så dør de ganske fort! ;-)

   Jeg tror ikke at jeg sparer penger på hjemmelaget fuglemat,d en er nok heller mer kostbar. Men jeg synes noen ganger at det lukter vondt av sånne meiseboller, jeg tror at fettet kanskje er harskt/gammelt. De er i alle fall mer begeistret for mine hjemmelagde maisekaker, så det er en stor glede å se de gafle i seg maten ;-) Ha en fin dag! Klem Marit

   Slett
 3. Nydelig rosa Julestjerne du har kjøpt. Er enig i at det er alt for tidlig med juleting i butikkene, kjedelig greier. Jeg er heller ikke så julete og venter lenge før julehandelen starter.

  Fortsatt god dag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes også de ødelegger julestemningen når de begynner så tidlig som i oktober. Sånn er det hvert år, så det er vel bare sånn det er. Men jeg liker det ikke. Julehandelen for meg startet i desember ;-)

   Ha en fortsatt fin dag du også!

   Slett
 4. Marit!
  Your "Star of Bethlehem: in the pink color is beautiful.
  I also really like to white and pink.
  Have a nice day.

  SvarSlett
  Svar
  1. 'Star of Bethlehem' was a new name for me. Yes, I also like the pink and white better than the red. Have a nice evening!

   Slett
 5. Her i Sverige selges disse som høststjerner - mer passende navn. ;)
  Men veldig søte da! :) Jeg har en sånn selv.
  Ha en fin inne-hygge-dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo et mye bedre navn enn julestjerner når de selges i oktober/november! Ja, de er så søte :-)
   Ha en fin kveld! Kos deg :-)

   Slett
 6. Flott stjerne ikke så julete som de røde. Heldige er skjærene hos deg, her får de bare brød, men til gjengjeld får de mye (sekker med skalker fra jobben).
  Finfin torsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har ikke så mye skalker, så noe må jeg jo gi til de også. Kjekt å ha masse skalker da!
   Ha en fin kveld!

   Slett
 7. Flot julestjerne du har købt, håber at den holder til jul.
  Ønsker dig en god dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jo jeg også at den gjør! Ha en god aften! Klem Marit

   Slett
 8. Plantasjen hadde jo klar juleutstilling til 1 oktober, det irriterte meg litt :P Og i dag har jeg sett julereklamer på Tv, litt merkelig.

  Hmm, slik fuglemat vil jeg prøve å lage også :D Så smart :)

  Håper du har en fin 1 November :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Plantasjen er jo helt ekstreme når det gjelder å starte jula tidlig! Det er irriterende ja, for det er så alt for tidlig.

   Ja, det er en bedre smak på disse ser det ut som enn ferdigkjøpt mat.

   Ha en fin kveld du også! :-)

   Slett
 9. Jag har köpt rosa julstjärnor:)) Fast här i Sverige kallas dom för 'Höststjärna'. Det är för att man ska börja med de här rosa, och sedan närmare jul köpa de röda eller vita:)). Men jag hoppade över de röda förra året och hade rosa och vita.
  Vad duktig du är som gör egen fågelmat! Vad glada och nöjda de måste bli.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du også liker disse rosa! De er jo så fine :-)
   Høststjerne er et mye bedre navn enn det norske julestjerne, men det henger vel i fra gammelt av da de faktisk bare ble produsert til jul og ikke to mnd. før...
   Det blir i alle fall satt veldig stor pris på av fuglene. De spiser opp det jeg legger ut veldig fort.
   Ha det godt! Klem Marit

   Slett
 10. Smuk rosa julestjerne.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er pen :-)
   Ha en deilig aften du også!

   Slett
 11. Vi er meget enige, jeg synes også, det er alt for tidligt med julen endnu. For mig er julen mest hygge med familien, og glæden over at mine drenge kommer hjem en tur.
  Men vi er også enige om de røde farver, de er heller ikke specielt vellidte hos mig :) Den rosa julestjerne er smuk, eller skal vi kalde den høststjerne.
  God aften til dig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er da godt at vi er enige om så meget! Ja, hygge med familien er viktig i julen. Jeg har min familie i nærheten, så vi er alle samlet på 1. juledag for da har min mor fødselsdag. Sånn sett er jul veldig hyggelig. Høststjerne er et mye bedre ord på den, ja! God aften til deg også!

   Slett
 12. Snøen forsvant like fort som den kom denne gangen. Til helga kan vi fortsette å grave i bedene våre :-). Lenge til jul ennå og julestjernen min pleier ikke blomstre før i mars, så den er vel en påskestjerne den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det her også. Masse regn og varmegrader har tæret mye på snøen. Artig med påskestjerne! Moro å få de til å blomstre på nytt.

   Slett
 13. Sikke en god idé at du selv laver mad til fuglene! Det har jeg ikke prøvet.
  Og din lyserøde julestjerne er meget smuk - meget finere end de traditionelle røde :-) Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er morsomt å lage egen fuglemat. Jeg har prøvd meg på dette i flere år, men prøver stadig å få laget de bedre for hvert år. Du burde prøve en gang! Ja, jeg liker veldig godt de rosa. Ha en god aften, klem!

   Slett
 14. Om du støper inn en hyssing og så henger de fritt fra en gren så er det litt mindre gøy for skjæra. Den kan fremdeles spise av den, men da må den hoppe/fly på de for å hakke løs en og en bit, og det er atlså mye mer bry. Her hos meg henger de nå mellom furugrener som er for tynne for skjæra til å henge i, men som er litt i veien og litt stikkete å treffe og det ser ut til å funke bra.

  Og ja, en blir fort lei jul når det begynner allerede nå! Synd at det må starte så tidlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var inne på tanken, men jeg har ikke så mange steder å henge de opp i, for foringstasjonen min er ikke et tre med et fuglebrett. Det henger det et ekornhus, to fuglematere pluss en til meiseboller. Så henger jeg mer der nå er jeg redd at hele greia knekker ;-))Jeg unner skjæra maten, så jeg får putte mer opp i meisebollekruven. Da får småfuglene den alene om ikke annet.

   Ja, det er kjedelig med jul i november. Lett å bli lei før jula endelig kommer.

   Slett
 15. Frekke og heldige skjærer! Jula starter tidligere og tidligere, men dagene går fort også fram til jul. Om to måneder er vi i januar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de får være litt heldige de også. Ja, det går kjempefort. Svisj, og så er det vår igjen!

   Slett
 16. Jeg har gått og kikket på den rosa jeg også :) Lekker! Jeg er heller ikke så glad i røde juleblomster og ender som oftest opp med noen hvite :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er lekker! Jeg ble helt forelsket første gang jeg så den for et par år siden. Siden har jeg kjøpt den og hvite til jul jeg også.

   Slett
 17. Lekker julesjerne i ein nydelig farge, synest eg.Det er stadig fristelsar i butikkane.
  God Fredag til deg, Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, det er litt for mange fristelser i butikkene! God fredag til deg også! Klem

   Slett
 18. De rosa julestjernene er finere enn de röde som jeg ikke helt har sansen for. Verst er vel de röde som de limer glitter på dessuten:-(
  Rart det der med julen i butikkene folk er enten for eller mot. Når jeg jobbet i butikk for ca ti år siden begynte noen kunder å spörre etter julesaker allerede i august, så det er en del som liker det også. Og det er jo kjekt å handle når det ikke er overfullt og kaos i julehandelen (synes nå jeg som etter å ha jobbet i butikk i mange år helst handler når butikkene er så tomme som mulig:-)
  Ha en fin fredag!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de med glitter limt på er det verste! De har jeg sett flere ganger og har bare grøsset ved synet. Jeg har stor forståelse for at noen gjerne vil handle julegaver tidlig, og det er jo mindre stress i butikkene tidlig så klart.

   Ha en fin fredag du også! Klem!

   Slett