søndag 20. november 2011

Noen flere frostbilder...

Jeg har bestilt endel blomsterfrø fra England til såing neste år, og venter på cliviafrø fra Kina. De måtte bli modne først, så det kan ta sin tid.  Jeg savner hagen, men er samtidig glad for en pause fra den. Så derfor pusler jeg med litt frø og frøkataloger. Jeg klarer jo ikke å koble den ut helt. Det er ikke lenge til jeg sår de første frøene, det er bare rett over jul. Men enn så lenge er det ingen frø og jordsekker i sving.

Rimfrost kan minne om snø, men er bedre enn snø synes jeg. Den slipper en jo å måke vekk. I fjor på denne tiden var det 20 minus og snø her...

Jeg er glad for at snøen holder seg borte enn så lenge.

Fugleredegran, Picea abies 'Nidiformis'
En oppstammet syrin
Frosne hostablader
Et lite "juletre"
Frossent grass

20 kommentarer:

 1. Det å vente på så spennende frø som skal i jorden til våren gjør jo vinteren ganske lang.

  Men det er godt med en pause som du sier, og som du viser på de flotte bildene dine er det jo mye som er vakkert med vinteren også.

  Ha en fin søndag , jeg skal være med en venninde på messe , hun selger garn og synes det er så kjedelig å stå der avlene.

  Klem Marit.

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder, Marit. Den visne hostaen er min favoritt. Har jo ikke helt fått den store hostalidenskapen ennå (jeg lurer på om det bare er på grunn av en aktiv fortrengning i rent forsvar....), men visne er de jo neste enda mer fantastiske.

  Her er det tåke, men ikke frost. Sitter inne og fyrer, men planen er å ta inn havemøblene. Og oliventreet. og kanskje det er noen levende dahliaknoller fremdeles.

  SvarSlett
 3. Vakre bilder av rimfrosten i hagen din. Her er sol og 10 grader og ingen frost.
  Foreløpig har jeg ikke kjøpt frø, men det ligger i bakhodet...

  SvarSlett
 4. Hej Marit.
  Flotte billeder du viser.
  Vi må væbne os med tålmodighed inden vi igen kan komme i haven.
  Vi må nyde vores havebilleder.
  Ønsker dig en god søndag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 5. Marit's, ja vinteren kan bli ganske lang, men det er derfor jeg sysler med litt frø.

  Det hørtes spennende ut med garn på messe. Mye fint i garn til håndarbeide. Håper messen går fint.

  Klem Marit

  SvarSlett
 6. Ja, man glær sæ til at hagesesongen skal begynne igjen, og vi skal gå mot lysere tider, men først skal vi kose og med advent og jul.
  Nydelige frost bilder du har tatt, æ va også ute idag og tok noen frost bilder, men trur ikke de blei så fine som de du viser oss, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 7. Maria, hyggelig du likte bildene.

  Hehe, forsvar for hosta kan trenges ja, det finnes utrolig mange fine, men det vet du jo ;-)
  De er vakre som visne med frost på også ja.

  Utrolig at oliventreet ditt ikke har frosset enda. Mitt ble tatt inn for over en mnd siden, men så bor ikke jeg i "syden" heller. Det er litt av en forskjell i tempratur fra deg til meg. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Randine, det blir nok noen frø på deg også etterhvert. Heldige deg at du har hatt sol og 10 grader. Her har det vært tykk tåke og 2 grader.

  SvarSlett
 9. Hanne Bente, ja tolmodighet kan en trenge for å "overleve" vinteren. Hagen er et savn om vinteren ja, men det går ganske fort likevel til våren. Ha en fin søndag du også. Klem

  SvarSlett
 10. Stallnilsen, ja du har helt rett, først er det advent og jul. Det er mye å glede seg til.

  Bildene dine ble helt sikkert fine!
  Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 11. Rigtig smukke frostbilleder.
  Her har vi haft diset vejr og 7 graders varme.
  Tak for kigget.

  SvarSlett
 12. Landbohaven, takk for din hyggelige kommentar. Det har vært et par plussgrader her i dag, og tåke. Bedre enn snø og kulde.

  SvarSlett
 13. Flotte bilder av naturens egen vinterpryd.

  Høres spennende ut med cliviafrø fra Kina. Kan jeg spørre hvilke sorter/arter? To av mine har frø, men det tar visst evigheter før de modnes. Så forresten at Chiltern Seeds har en del cliviafrø.

  God mandag.

  SvarSlett
 14. orchis, ja naturen lager mye fint, det er det ingen tvil om.

  Jeg bestilte mine frø fra Kina oh de finner du i linken under. Hun har en egen seedlist hvor jeg bestilte de fra. Tror mange av de er C. nobilis uten at jeg er helt sikkert. Jeg har bare bestilt frø fra varigerte planter, for de er bladverket som intresserer meg mest.

  http://www.chineseclivia.com/main/20081219532034/Page/2007213142292/default.asp

  SvarSlett
 15. Utrolig fine frostbilder du har tatt. Det er litt rart, men før var det bare om sommeren det var vakkert ute, men jo mere jeg beveger meg ute i naturen jo mer fasinert blir jeg av høst og vinter. Det er vakkert på en annen måte. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 16. Tua, takk for din hyggelige kommentar. Naturen er flott ja, bare en oppdager den. Alle årstider har sin sjarm, så det er bare det å få kommet seg ut og se det som er fint. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 17. Piękne zdjęcia, ale ja nie chcę jeszcze zimy, której u nas jeszcze nie ma. I niech tak zostanie :-). Pozdrawiam

  SvarSlett
 18. Masse flotte bilder av rimdekkede planter. Vi hadde to netter med frost, men nå er det igjen vått og mildt.

  SvarSlett
 19. Giga, jeg ønsker heller ikke vinter. Det er fortsatt mildt her også som hos deg. Vi har bare hatt noen frostnetter innimellom.

  SvarSlett
 20. Mariann, ja det været skifter hele tiden. I går var det 8 varmegrader her!

  SvarSlett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...