tirsdag 1. desember 2009

Tjuv i hagen og human musefanging...



Bildet øverst er av ekornet som er en riktig rakker. Her lager jeg hjemmelagde meiseboller til fuglene, men hva skjer? Jo, ekornet som den tjuven den er, kommer og henter hele meisebolla, og stikker avgårde med den. Meisebollene er store og uten nett, så det er nesten et mysterium at ekornet får de med seg ned på bakken. De blir i hvertfall veldig fort spist opp.
Så til musefangsten. I høst siden det ble kaldt har musene som vanlig kommet inn i kjøkkenbenken hvor jeg har søpla. De er jo på leting etter mat og varme, og har kommet inn der i alle år etter hva jeg er blitt fortalt av de som bodde her før. I fjor kjøpte vi vanlige musefeller og tok mange mus. I år hadde jeg satt opp de samme fellene, men en morgen lå det en mus som var levende der, for den var fanget i snuta. Det var helt grusomt synes jeg, og vurerte en annen metode. Min sønn fant noen feller på en nettside til Peta( som er en dyrevernorganisasjon i USA) som het Humane Smart Mouse Traps, og de ble bestilt. Det tok over en mnd. før vi fikk fellene, men sånn er det bare. Så nå har vi fanget 8 mus, som har blitt sluppet ut nede i skogen her.
Nå har vi fått 10 cm med snø her, og da gjemmer musene seg ute under snøen i steden. Det er ikke mindre enn 11 kuldegrader her i skrivende stund, så det virker som vinteren har kommet for å bli denne gangen. 1. desember allerede, tiden bare flyr avgårde. Formen har ikke vært god i det siste, så derfor har det vært lite skriving her.
Tusen takk til orchis for flott award!

12 kommentarer:

  1. En annen og effektiv levendefelle: Bøtte med avispapir bundet over, klipp et lite kryss i papiret, og så henger du noe lett åte rett over krysset, og legger en planke opp på bøtta. Plasskrevende, da.

    SvarSlett
  2. Hørtes ikke ut som noen god idè å slippe dem ut igjen :-\ Vil tro de da finner veien inn igjen ganske fort. Sikker på at det ikke er samme 2-3 mus du har fanget og sluppet ut flere ganger.

    SvarSlett
  3. Mus har av og til gjort skade på rør og kabler i vaskerommet som er i eget rom utenfor huset. Kjøpte også humane feller. De virker fint, men jeg skjønner at jeg bør sjekke oftere. Sist hadde musa dødd av sult og tørst... Uff!
    Ha en fin dag og hold varmen! :)

    SvarSlett
  4. Berit, ja det går sikkert an å fange mus på den måten også. Men disse fellene som jeg kjøpte tar nok litt mindre plass ;)

    Trine, det får jeg vel aldri vite om det er de samme musene som har kommet inn igjen. Vitenskapen har forsket mye på mus, og de skal etter sigende være ganske kloke. Så hvis de misliker å sitte innesperret i fella i noen timer, så kan det jo hende at de ikke går inn en gang til.

    orchis, så bra at du også har kjøpt humane musefeller! Mus kan gjøre mye skade ja, dessverre. Det står at en skal sjekke fellene en gang om dagen, så du må nok se etter litt oftere, spesielt hos deg hvor det er så varmt. Her er det ikke varmt nei ;) 14 blå i dag tidlig...

    SvarSlett
  5. Flott bilde av ekornet med meisebolle, selv om den ikke var laget til den. Skjønner godt at musene også vil være inne når det er så kaldt, flott felle du har fått.

    Takk for hyggelig hilsen i bloggen min, ønsker deg også god bedring og mildere vær!

    SvarSlett
  6. Randine,ekornet tror nok at jeg lager meisebollene til den :)

    Fellene er flotte ja, håper bare musene lærer seg å ikke komme inn...

    Jeg ønsker meg mildere vær ja!

    SvarSlett
  7. thihi, ekornet er ville tyver ja!
    Gjorde store øyne en gang jeg så ekornet på vei opp treet med en diger nektarin... ingen problemer med å bære tunge ting i kjeften mens den føyk avgårde.

    SvarSlett
  8. Anne, de må ha en utrolig viljestyrke til å få med seg såpass stor mat. De maisebollene jeg lager er temmelig tunge for et lite ekorn vil jeg tro. Mens den holt på ble den angrepet av tre skjærer, men bare jaget de på flukt og fortsatte frakten av meisebolla. Dyr er morsomme å se på!

    SvarSlett
  9. Bøtteutgaven passer best på loft og i uthus! Det ligger en bildeutfordring på bloggen min.

    SvarSlett
  10. Takk for utfordring, Berit. Jeg har også vært med på dette før, så jeg antar at det er fra i år det sikter til. I hvertfall tar jeg i fra årets mapper ;)

    SvarSlett
  11. Jeg er så misunnelig på dere som har ekorn i haven, men ser at de ikke bare fører med seg glede. Kjempefint bilde!

    Men mus...det kan vi være helt foruten. Håper du finner en løsning på problemet! Gode adventsdager til deg Marit :)

    SvarSlett
  12. Ninni, ja mus kan en virkelig klare seg uten. Men nå har det ikke være flere i fella, så jeg lurer på om de faktisk lærer av å sitte innesperret i noen timer ;)

    Ekorn i hagen er veldig hyggelig, og fasinerende å se på. Ha flotte adventdager du også, Ninni!

    SvarSlett

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har...